Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogyan beszéljem le a barátnőmet?

Hogyan beszéljem le a barátnőmet?

Figyelt kérdés

Szóval van a barátnőm és a férje, mindketten 34 évesek, most babát várnak. A barátnőm igazából sose akart gyereket, ezt tudta a férje is, de 2 éve rájött valami és elkezdte mondogatni, hogy ő márpedig gyereket akar. Jó sok huzavona után végül megegyeztek, hogy egy gyerek és nem több, valamint a férj marad otthon vele. A barátnőm végül teherbe esett, de most kiderült, hogy ikreket vár. Amikor kiderült ott azonnal közölte a dokival, hogy elveteti. A férj persze teljesen ki van akadva, de a barátnőm hajthatatlan, hisz egy gyerekről volt szó. Megkért engem is, hogy valahogy beszéljem le, de szólt a szüleinek meg a húgának is. Nekem fogalmam sincs mit kéne mondanom neki. Nagyon szeretem tényleg, szeretném támogatni, de a férjét is megértem valahol. Igazából nem is látok rá reális esélyt, hogy meggondolja magát, ő mindig is nagyon erőteljes és határozott személyiség volt.

Írtam, hogy valahol megértem a férjét, de másrészt meg dühös is vagyok rá. Tudta milyen a barátnőm, tudta amikor összejöttek, tudta amikor elvette, akkor mégis mi a fenére számított? Igazából engem már az is teljesen letaglózott amikor közölte, hogy beleegyezett a gyerekbe.

Bocsi, hogy itt regényt írok meg csapongok csak annyira kiakasztó helyzet. Ráadásul azt se tudom a barikád melyik oldalán foglaljak állást...

2014. szept. 10. 17:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
18%

Ha én beteg meg h.lye vagyok, akkor kénytelen vagyok azt mondani neked, kérdező, hogy madarat tolláról...

Szerintem csókolj kezet a barátnődnek, asszisztálj ahhoz, hogy egyszerre két gyerekét is kinyírja, oszt ha túlvan a dolgon, menjetek és mulassatok egy jót! Ünnepeljétek meg, hogy egy efféle nőnek joga van két életet kidobni a kukába, csak mert ő "erőteljes, határozott személyiség"!

Nektek áll a világ! Hajrá! Sok sikert!

2014. szept. 10. 18:29
 12/23 A kérdező kommentje:

Jajj nem kell ez az ócska gyilkosos szöveg. Még engem se hat meg különösebben, ha pedig a barátnőm elé állnék vele, hamar ajtón kívül találnám magam.

9es ez egy szörnyű történet. :(

Az a baj, hogy hasonló nekem is megfordult a fejemben, mint lehetséges kimenetel.

Nem tudom már ki írta, de teljesen igaza van, ott cseszte el amikor belement ebbe az egészbe, sutba dobva az elveit. Akkor én meg is mondtam neki, hogy jól gondolja meg. Azt mondta, hogy szereti a férjét, és ha neki ez a vágya, meg tényleg elvállata, hogy majd ő foglalkozik vele, akkor nem lehet olyan szörnyű. Mondtam neki azt is, hogy erre nem alapozhat, az én kisfiammal is sokat foglalkozik a férjem, tényleg szavam nem lehet rá, mégis nagyon anyás.

De végül is mindegy, hogy mi volt, innen már csak előre van.

2014. szept. 10. 18:51
 13/23 anonim ***** válasza:
12%

Előre? És mi az az előre? Befelé a tartályba? A darálóba? Az "ócska gyilkosságba"? Mert hogy amire készül, az az. Megteheti, meg is fogja tenni, de ettől még az az.

Ha nem hat meg a dolog, ami szíved joga, miért tetted fel a kérdést?

Egyáltalán tényleg le akarod beszélni?

Az egyébként minden szoros barátság alapja, ha egyeznek az elvek és alapvetések. És szemmel láthatóan nálatok teljes az egyetértés és az összhang ...

2014. szept. 10. 19:27
 14/23 anonim ***** válasza:
76%

Kár bántani a kérdezőt, nincs jogunk ítélkezni!!!Az a kérdése, hogy hogyan beszélje le a barátnőjét, én megértem a vívódását!

Ha nekem annak idején mondta volna a szomszédasszonyom, hogy nem is akarja az ikreket, hát nem tudom, de ezt ő csak utólag mondta el, hogy amikor megtudta, hogy ikrek, legszívesebben elvetette volna. És szegény gyerekek, most csak sajnálni tudom őket, olyanok mint a kivert kutyák. A szomszédasszonyom sosem volt a barátnőm, de régen jóban voltunk, most inkább már 3 lépés távolság...

Az abortusz szörnyű dolog, én nem tenném semmi pénzért sem, és imádom a gyerkőceimet, mint ahogy a kérdező is az övét, ezért nehéz neki most, mert nehéz olyan valakinek segíteni aki nem akar anya lenni. Nem ismerjük az illetőt, lehet hogy csak annyi a baja, hogy nem igazán szerelmes a párjába, mert lehet ha jönne egy más hapsi megváltoztatna mindent és annak már boldogan szülne gyereket.

Sajnos az illető bárhogy fog dönteni, abból jó nem fog kisülni, ha abortuszra megy akkor két ártatlan életet olt ki, a párját ezzel biztosan tönkreteszi, ha meg megtartja és rossz anya lesz, akkor hajaj!

Kedves kérdező, te abban tudsz segíteni, hogy ha megtartja a babákat, akkor a te segítségeddel váljon jó anyává, amilyenre a gyerekeinek szüksége lesz, ha a barátnője vagy, te mutasd neki az utat egy -egy döntéshelyzetben,mert csak nincs kőből a szíve, lehet talán finomítani rajta.

2014. szept. 10. 21:45
 15/23 anonim ***** válasza:
53%

Nincs azzal semmi baj, ha valaki nem akar anyává válni. Nem kell.

A baj azzal van, ha valaki Istent játszva kénye-kedve szerint dönt arról, hogy adjon-vegyen el emberi életeket.

Aki nem akar gyereket, tegyen ellene. Aki viszont egyszer már rábólintott a gyermekvállalásra, és volt szíves összehozni egy hús-vér emberi lényt, az ne formáljon jogot arra, hogy meggondolja magát. Reklamációt még a pénztártól való távozás után sem fogadnak el. Itt miért kellene?

2014. szept. 10. 21:49
 16/23 anonim ***** válasza:
16%

Nem azért beteg, mert nem akar gyereket, hanem azért, hogy ennek ellenére belement a dologba. Az ilyen nőnek csak indok az ikerterhesség és az egyetlen gyerekét sem lenne képes szeretni. Sürgősen pszichiáterre lenne szüksége! Amúgy mutasd meg neki ezt a videót!

http://www.youtube.com/watch?v=xofoQflM8Hg

2014. szept. 11. 08:51
 17/23 anonim ***** válasza:
12%
Az a gond a barátnőddel,hogy ha nem akar gyereket, akkor minek csináltatott magának??? Nekem életem értelme a gyerekem, mondom ezt menedzserként! Ezt nem kéne negatív dolognak feltüntetni.....De itt ismét egy olyan kérdést láthatunk, ahol a kérdező bólogatókutyák válaszát várja...
2014. szept. 11. 11:25
 18/23 anonim ***** válasza:
86%
Nézd, nekem azzal semmi gondom, ha valaki nem akar gyereket. Akkor ne vállaljon. DE! Ha már együtt eldöntötték a férjével, hogy belevágnak, akkor vállalja a felelősséget. Ha csak egy baba jött volna össze, akkor is rengeteg olyan dolog lehetett volna, ami más, mint ahogy ő azt elképzelte. Akkor mi csinálna? Mondjuk születne egy beteg gyereke, akkor otthagyná a kórházban, mert nehéz lesz az élet? Gyereket vállalni nagy felelősség, komoly döntés. Nem olyan, mintha vennél egy citromos joghurtot, de ááá, inkább lime ízű, ezért kidobod a kukába. Ha vállaltad, akkor vállalod, hogy benne van a pakliban, hogy ikrek, vagy beteg, vagy nehezen kezelhető stb. Szóval én a férjével maximálisan egyet értek, 34 évesen előbb kellett volna átgondolni a lehetőségeket.
2014. szept. 11. 11:38
 19/23 anonim ***** válasza:
85%
Nem értem én, ha valaki egyáltalán nem akar gyereket, akkor minek megy bele, utána meg csodálkozik, hogy terhes lett....hogy ikrek, az pech ebben az esetben. Kár az ilyennek gyerek. Esetedben szerintem ne állj senki pártjára, segíts ott, és annak a félnek, amiben tudsz, ha megtartják a babákat, akkor születésük után segíts nekik a legtöbbet. Jobbat már nem tudok.
2014. szept. 11. 14:30
 20/23 anonim ***** válasza:
71%

A 18-as válaszolónak tökéletesen igaza van. De.

Itt tanácsot kéne adni ám, nem pedig véleményt mondani az adott személy viselkedéséről, és azt eddig csak a 19-es tette meg.

Ne haragudjatok, hogy vitába szállok veletek, és még mindig azt kérdezem, miért ítélitek el a kérdezőt, és miért pocskondiázzátok a barátnőjét? Igen csúnya dolog hogy nem akar gyereket, csúnya dolog hogy a férje unszolására belement, még csúnyább, hogy most visszatáncolna, mondjunk rá minden rosszat, és akkor mi lesz? Segítettünk? Nem!

Sajnos jogában áll meggondolni magát, jogában áll abortuszra menni, mint ahogy beteg gyereket is elvetettek már sokan ha kiderült a terhesség során, nekem ez nem tetszik, meg neked meg neked sem, az jó, de hogyan segítünk ezzel a kérdezőn. Mert ő anyuka, gyermeke van, mint itt mindnyájunknak, ő nem akar babát elvetetni, csak a barátnőjének segíteni. Akkor mit mondjon neki?

Persze nem etikus amit ez a nő csinál, nekem sem tetszik, de attól még meg fogja tenni, ha csak a kérdező nem tud rá hatni mondjuk.

Na akkor itt a kezetekben két leendő pici sorsa, a negatív kritikákon és a lepontozáson kívül tudtok valamit tenni azért, hogy ezek a babák megszülessenek, és ha megszületnek megfelelő családi hátteret kapjanak, normális anyukát, apukát?

Tessék, lehet konkrétan a kérdésre válaszolni!

(Engem meg lepontozni, mert egy kicsit kiakadtam...)

2014. szept. 11. 15:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!