Hogyan beszéljem le a barátnőmet a szaporításról?
Már rengeteg érvet mondtam neki, ami ellene szól. Van három német juhászuk, azok közül egy diszpláziás. A többi viszont teljesen egészséges, törzskönyvezett. Az ő kutyáját 80000ert vették tenyésztőtől, hogy ne legyen beteg.
Értenek a kutyákhoz meg jó emberek, nem arról van szó.
A pénzzel hiába jöttem neki, náluk az nem számít. Mondtam mennyi kutya van a menhelyeken, utcán stb. Erre azt mondta hogy mindent elrontok meg féltékeny vagyok, mert nekem kan kuvaszom van így ki van zárva a kölyök. Meg persze a szokásos "ismerősöknek adjuk" duma.
Imádja a kutyákat. Nem tudom mivel győzhetném meg. Még van idő. A kölyök (mert kölyök kutyáról van szó) még csak fél éves. Kb egy év van még addig de a legnagyobb baj hogy ebben nem is ő dönt hanem a szülei. De először őt kéne meggyőzni róla, hog y ez nem is olyan "szuper" dolog.
Akkor mutass neki listát arról mit kell előtte csinálni:
Tenyészszemle
Kiállítás
Szűrni a kutyákat
Kennel név kiváltás
Sokat kell hozzá tanulni
2 hétig otthon kell lenni az alommal
Herpesz oltás kell a mamának, jó minőségű táp
Chip,oltás,törzskönyv a kicsiknek
Infra lámpa,ellető láda a szüléshez
3 ultrahang
Genetikai vizsgálatok
Hirtelen ennyi jut eszembe december még kell egy csomó minden
És ha a mamában megakad a kicsi császár amikhez készen létben áll az orvos
Ha elmegy a teje még éjjel is 2 óránként kell etetni.
És rengeteg tapasztalat kell hozzá.
És elég erő ha meghal egy kiskutya.
Mutass neki szaporítóknál készült képeket. Mutasd meg neki, milyen beteg kutyák vannak. Számoljátok ki együtt, mennyi pénzzel jár egy alom felnevelése. Vidd el több menhelyre, beszéljetek a menhelyek tulajdonosaival.
Magyarázd el neki, hogy ha jól akarja csinálni, legyen tenyésztő, kennellel, kennelnévvel, engedéllyel, megfelelően szűrt tenyészkutyákkal, stb.
Köszönöm a válaszokat!
Azért szeretném őt meggyőzni, mert akkor ő talán hatással lenne a szüleire. Mégsem mehetek oda a szüleihez hogy ne szaporítsatok!
De szerintem ezek be fognak válni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!