Hogyan vegyem rá a barátnőmet, hogy adja nekem a kiskutyáját? A barátnőm külföldön dolgozik. Amikor elhozta a 8 hetes kiskutyáját pont hívták, hogy menjen ki, és mivel előre nem tudhatta, így a kutyust nekem adta még kint van.
Ha a barátnőd szinte azonnal ki is ment dolgozni, akkor közte meg a kutyus között nem alakult ki mélyebb kapcsolat. Szerintem arra beszéld rá, hogy keressetek neki egy másik kutyust, így majd ketten mehettek sétáltatni őket. Ha meg megint elmegy dolgozni, a két kutyát te gondozod.
Már nézegetheted a másik kutyust, hogy mire hazaér, tudj neki konkrét lehetőségeket mutatni!!!
Ha a barátnőd, szerintem ezt simán elmondhatod neki:) Ha ő rögtön elment dolgozni, gondolom nemcsak a kutyában, hanem benne sem alakult ki a kötődés, ami benned igen. Szóval neki sem hiszem, hogy nagy dolog lenne.
Annyit tehetsz, hogyha pénzért vette, akkor mindenképp kifizeted és ha már nem megy el dolgozni, akkor menj el vele venni egy másikat:D (vagy tanácsold neki legalább) De csak ha már nem megy el, különben annak is ez lesz a sorsa.
Fajtatiszta kutya? Azért kérdezem, mert ha vette, akkor talán ugyanazért a pénzért Neked adná...
Ha viszont örökbefogadott, keverék, akkor a pénz nem dominál, akkor máshogy kell megoldanotok. Mondd el neki, hogy nagyon megszeretted, és az elmúlt 2-3 hónap alatt annyira összenőttetek, hogy fájna, ha most elveszítenéd.
Mindenképp beszéljétek meg, már csak azért is, mert az semelyik kutyának nem jó, ha a gazdája időnként több hétre/hónapra lepasszolja.
Más: "Sír hogyha elmegyek" - na ez viszont nem jó jel. Ez nem annak a jele, hogy a kutya mennyire szeret, hanem hogy szeparációs szorongása van. Olvass utána, és kezdj el dolgozni azon, hogy változzon a helyzet, mert bizony lesz olyan, hogy pár órára magára kell hagyni, és akkor azt végig fogja nyüszíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!