Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » A férfinek nincs joga dönteni...

A férfinek nincs joga dönteni az abortuszról?

Figyelt kérdés
Nem döntheti el, hogy akar e gyereket vagy sem, egyedül a nő dönthet. Ez helyes?
2014. aug. 5. 06:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
83%
Miért sajnálod? Mint mondtam, alapból abortuszellenes vagyok, csak próbálom reálisan látni a dolgokat. A férjemmel 20 éve vagyunk házasok. Van egy 15 éves lányunk, aki tervezett volt, közös akaratból. Mondjuk a kérdésben lévő szitu minket nem fenyeget. Egyrészt a férjemtől természetes úton nem lehet gyermekem. Másrészt ha mégis becsúszna, már a kapcsolatunk elején tisztáztuk, mindketten a baba mellett döntenénk. Így ez a kérdés fel sem merülne.
2014. aug. 5. 08:11
 12/21 A kérdező kommentje:
Azert, mert a kommented alapján szerinted az apa nem egyenértékű szulo az anyával.
2014. aug. 5. 09:18
 13/21 anonim ***** válasza:
70%
Nem ezt mondtam. De kis korban a gyerek az anyához kötődik jobban, ez tény. Ez csak a későbbiekben változik. És ez a gyermek érzelmi fejlődése szempontjából nagyon kritikus időszak.
2014. aug. 5. 09:51
 14/21 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező te férfi vagy, igaz? Fogalmad sincs milyen testi és lelki dolgokkal jár kihordani egy gyereket, főleg egy olyat, akit nem akarsz. Ha te lennél terhes, te émelyegnél, hánynál, neked fájna a derekad, hátad, mindened, neked lenne úgy felvizesedve mindened, hogy az emberek nem ismernek meg, neked lenne akkora hasad, hogy nem tudsz tőle aludni, de még mozogni sem, neked feszítené a gyerek a bordád, a te hólyagodat rugdosná, neked lennének mindenhol sötétlila terhességi csíkjaid, amik örökre megmaradnak, a te farkadnál nyúlkálnának havonta az orvosok, és akkor a végén akár több napos elviselhetetlen fájdalommal kéne kipréselned ott egy gyereket, na akkor beleszólhatnál.
2014. aug. 5. 09:57
 15/21 A kérdező kommentje:
Nem, utolso, no vagyok. Olvastam itt egy kérdést, ahol a no bepalizta a ferfit es véletlenül teherbe esett, a multkor meg egy ferfi borult itt ki, hogy a felesége abortuszt akar.,
2014. aug. 5. 10:15
 16/21 anonim ***** válasza:
89%

1. vagyok

Nem tudom miért írtad hogy nyugodjak le hisz nyugodt vagyok!

Azt el kell fogadni, hogy amíg a nő hordja ki a magzatot, addig ő dönt!

Majd ha a férfiak is képesek lesznek teherne esni és szülni, akkor beleszólhatnak a saját testüket érintő beavatkozásokba!

Ha egy férfi gyereket akar, válasszon olyan nőt, aki szintén!

2014. aug. 5. 10:47
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Veronika szerintem teljesen jól leírta a lényeget. Valóban szomorú, ha egy ilyen esetben nem egyezik a két fél véleménye, sok esetben meg lehet érteni egy férfi álláspontját is,bármi legyen is. Valóban, mivel biológiai sajátosság, hogy gyermeket nő tud csak kihordani, fiziológiás szempontból az ő testét érinti a dolog, jogilag is ő dönthet, rákényszeríteni nem lehet.

Az érzelmi kérdés az más, én elhiszem, hogy megviselhet ez egy jó érzésű férfit is, de ez van. Nem tehet túl sokat.

Olyat el tudok képzelni teljesen elméleti síkon, hogy megegyeznek, kihordja az anya a gyermeket, majd lemond anyai jogairól, és a férfi felnevelheti, de ez véleményem szerint a gyakorlatban nem sok esélyét látnám.

2014. aug. 5. 11:00
 18/21 anonim ***** válasza:
93%

Nem, csak a nő dönthet a saját testéről. Egy másik ember nem dönthet az ő testéről, mert az bűncselekmény (pl. ha megfojtasz mást)

A jogban a magzat nem jogalany, nem számít embernek. Vagyis jogilag a nő testének a része, a nő dönt a saját testéről. Jogilag ugyanaz a kategória, mint egy orrplasztika.

Az EU-s alkotmány szerint jogod van a saját döntéseidhez és a saját boldogulásodhoz. A magzatnak nincsenek jogai, mert nem ember. Az alkotmány pedig az emberekről szól.

Ez az alapja annak, hogy egy másik embernek, ha férfi, ha nő, nincs joga a mai jogrendszerben dönteni egy másik ember teste felett.

2014. aug. 5. 12:14
 19/21 A kérdező kommentje:
Na es ez helyes igy?
2014. aug. 5. 16:21
 20/21 anonim ***** válasza:
96%

Nyilván nem a legoptimálisabb dolog ez, de ennél jobban nem lehet megoldani.

Ennek pedig az az oka, hogy csak a nő képes gyereket kihordani és megszülni, a férfi nem. Nyilván ha a férfi lenne az embereknél az, aki szül, az ő testében fejlődne, akkor ő dönthetne. Vagy ha lombikban készítenénk, és inkubátorban nevelnénk a gyerekeket. De azt hiszem egyik sem fog bekövetkezni:D

Tehát nem azért dönt a nő, mert ő a nő, hanem azért, mert az ő testében van a gyerek.

Nem vágathatod le a párod fitymáját se, mondván, hogy neked jobban tetszik úgy. Az abortusz ugyanígy egy műtét, amit a nőn kell végrehajtani. És ahhoz bizony az ő beleegyezése kell.

A kihordásra megint csak nem lehet valakit rákényszeríteni.

Tudnál ennél igazságosabb megoldást javasolni?

Egyébként szerintem az ilyen problémákat nagyon nagy %-ban meg lehetne előzni kommunikációval és felelősségteljes gondolkodással.

Pl. szerintem csak azt lehet bepalizni, aki hagyja magát. Ha egy férfi semmiképpen sem akar gyereket, akkor nem muszáj megbíznia a nőben a védekezést illetően. Mert ugye a legtöbb ilyen eset úgy jön össze, hogy a nő tabletta mellett teherbe esik (akár véletlen, akár szándékosan), és meg akarja tartani, a férfi meg sír, hogy nem akar apa lenni. Hát kérem szépen...gumit kell húzni, és akkor jó eséllyel nem lesz gyerek. (Most az extrém esetektől tekintsünk el).

Vagy ha kiderül, hogy a nő mindenképpen abortuszt akar, a férfi meg nem, akkor szintén nem árt akár duplán védekezni.

A nem kívánt terhességek jelentős része emberi hülyeség miatt jön létre...

2014. aug. 5. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!