En nem bantam meg az abortuszt. Letezik ilyen?
Itt riogattak masok, hogy majd a "szulinapjan" meghasad a szivem, hogy hany eves lenne a gyerek, stb, szokasos dumak.
De miert nem lehetett mar akkor felfogni, hogy nem vallalhattam be a babat, nem akartam megtartani? Miert lenne lelkiismeretfurdalasom egy 8-10 hetes sejtcsomo miatt?
3 eve tortent, imadom a gyerekeket, megis kb fel evente ha eszembe jut az abortusz...
Miert kell mindenkit riogatnotok?
Miiiii van???? Mivel vagok vissza??? A terhessegem csak azert irtam, mert egy valaszolo szobahozta, hogy lehet, meddo lettem. Ezzel is csak azt akarta, hogy nekem szar legyen, de nem jott be.
Felfogom, mi az abortusz. Egy embriot megoltek, nagy dolog. Penzem se lett volna ra, raadasul olyan gyogyszert szedtem, ami mellett 90%, hogy fogyatekos lett volna.
Inkabb "haljon meg", minthogy fogyatekos legyen es csorok legyunk
Tök felesleges elvi kérdéseken vitatkozni (abortusz, Isten, eutanázia, homoszexualitás stb.), mert pont attól elvi kérdés, hogy mindkét oldalon lehetnek racionális magyarázatok.
Az embernek joga van az abortuszhoz. Adott esetben mindenkinek joga van döntenie, hogy él-e ezzel a lehetőséggel.
Na akkor:
Ilyen volt a sejtcsomó, pontosan látszik azon a képen, ahol a 8. hetes embriót mutatják:
Nem mintha számítana, melyik EMBER melyik életszakaszában hogy néz ki.
Embert öltél. A saját gyerekedet. És jogod volt hozzá. Mint ahogy ahhoz is, hogy meg se érintsen mindez. Még kismamaként sem.
De a tények azok már csak makacs dolgok: az ember fogantatásától kezdve ember.
Vannak, akik belebetegszenek a bánatba, mások perverz hencegésbe kezdenek, megint mások meg úgy hárítják a felelősséget, hogy ezerszeresére felfújt önigazolást keresnek, vagy nem engedik magukhoz, a lelkükhöz - már, ha van - a történteket.
Annyira önhitt viszont nem lennék a helyedben, hogy azt képzeljem, életem végéig biztosan fenn tudom tartani ezt a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!