Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » En nem bantam meg az abortuszt...

En nem bantam meg az abortuszt. Letezik ilyen?

Figyelt kérdés

Itt riogattak masok, hogy majd a "szulinapjan" meghasad a szivem, hogy hany eves lenne a gyerek, stb, szokasos dumak.

De miert nem lehetett mar akkor felfogni, hogy nem vallalhattam be a babat, nem akartam megtartani? Miert lenne lelkiismeretfurdalasom egy 8-10 hetes sejtcsomo miatt?

3 eve tortent, imadom a gyerekeket, megis kb fel evente ha eszembe jut az abortusz...

Miert kell mindenkit riogatnotok?

2014. júl. 22. 21:19
1 2 3 4 5 6
 21/57 Viktoria1978 ***** válasza:
85%
Igazad van abban a reszeben, hogy nem tudhattuk miert döntött igy. Nekem csak az nem tetszett, hogy azert tett fel egy kerdest, hogy aztan vissza tudjon vagni. Ugy gondolom, hogy az elveteles kicsit mas mint az abortusz.
2014. júl. 23. 00:34
 22/57 A kérdező kommentje:

Miiiii van???? Mivel vagok vissza??? A terhessegem csak azert irtam, mert egy valaszolo szobahozta, hogy lehet, meddo lettem. Ezzel is csak azt akarta, hogy nekem szar legyen, de nem jott be.

Felfogom, mi az abortusz. Egy embriot megoltek, nagy dolog. Penzem se lett volna ra, raadasul olyan gyogyszert szedtem, ami mellett 90%, hogy fogyatekos lett volna.

Inkabb "haljon meg", minthogy fogyatekos legyen es csorok legyunk

2014. júl. 23. 01:03
 23/57 A kérdező kommentje:
Es pont errol beszeltem. egyesek szerint nem fogom fel, mert nem halok bele a fajdalomba. Ezek az emberek azt akarnak, hogy egy boldog percem se lehessen tobbe. Es ki vannak akadva, hogy nem ez tortenik.
2014. júl. 23. 01:04
 24/57 anonim ***** válasza:
29%
Hát hallod nemsemmi. Tényleg sajnálni lehet a babádat. Hogy lehet egy nő ennyire érzéketlen??? Hátul állhattál mikor az észt osztották kedves sejtcsomó. Remélem a pasid értelmes ès a babának legalább az apja normális lesz.
2014. júl. 23. 01:52
 25/57 anonim ***** válasza:
89%

Tök felesleges elvi kérdéseken vitatkozni (abortusz, Isten, eutanázia, homoszexualitás stb.), mert pont attól elvi kérdés, hogy mindkét oldalon lehetnek racionális magyarázatok.

Az embernek joga van az abortuszhoz. Adott esetben mindenkinek joga van döntenie, hogy él-e ezzel a lehetőséggel.

2014. júl. 23. 01:59
 26/57 anonim ***** válasza:
42%

Na akkor:

Ilyen volt a sejtcsomó, pontosan látszik azon a képen, ahol a 8. hetes embriót mutatják:

[link]

Nem mintha számítana, melyik EMBER melyik életszakaszában hogy néz ki.

Embert öltél. A saját gyerekedet. És jogod volt hozzá. Mint ahogy ahhoz is, hogy meg se érintsen mindez. Még kismamaként sem.

De a tények azok már csak makacs dolgok: az ember fogantatásától kezdve ember.

Vannak, akik belebetegszenek a bánatba, mások perverz hencegésbe kezdenek, megint mások meg úgy hárítják a felelősséget, hogy ezerszeresére felfújt önigazolást keresnek, vagy nem engedik magukhoz, a lelkükhöz - már, ha van - a történteket.

Annyira önhitt viszont nem lennék a helyedben, hogy azt képzeljem, életem végéig biztosan fenn tudom tartani ezt a helyzetet.

2014. júl. 23. 07:39
 27/57 anonim ***** válasza:
22%
Amíg egy csepp megbánás sincsen benned, ennek a gyereknek sem lehetsz jó anyja. Undorító ahogy írsz a saját gyerekedről, akinek te vetted el az életét. Tudod, bármilyen rossz is volt a körülményed három éve, a lehető legrosszabb döntést hoztad. A gyilkosságnál ugyanis bármi jobb lett volna annak a gyereknek. A legnagyobb ajándékot kapta volna meg: az ÉLETET! Te ettől fosztottad meg és ezzel még dicsekszel is itt. Ne keress önigazolást, mert erre a tettre semmi igazolás nincsen. Ha valóban nem bántad meg, akkor egy buta ember vagy.
2014. júl. 23. 10:04
 28/57 anonim ***** válasza:
26%
Jah és hidd el, tuti egyszer az életben legalább mardosni fog majd a lelkiismeret. Olyan nincs, hogy soha. Lehet, hogy nem most, de egyszer biztos. Kívánom is ezt, mert akkor legalább valamilyen szinten embernek vallhatod magad!
2014. júl. 23. 10:06
 29/57 anonim ***** válasza:
64%
Most lehet hogy engem is elfogtok itelni...nekem us volt ezelott 3 evvel egy terhessegmegszakitasom. Akkor a korulmenyek olyanok voltak hogy nem tudtuk vallalni a kisbabat. Meg a kapcsolat nagyon elejen voltunk. Akkor ugy ereztem hogy ez a magzat egy teher es kb fel evig ugy gondoltam hogy jo dontest hoztam es megkonnyebbultem. Mikor ugy alakult hogy ebbol a kapcsolatbol megis hazassag lett mar maskeppen ereztem. Ehez kb 2 ev kellett elteljen. Teljesen megbantam... most megint teherbe estem ez is nem tervezett baba volt de igy most 3 ev elteltevel megsem fordult a fejemben uogy elvetessem. Nagyon orvendek hogy az elet adott meg egy eselyt arra hogy anyuka lehessek. Viszont a lelkiismeretem csak rosszabb... faj az a gondolat hogy a masik picinek nem adtam eselyt az eletre. Az biztos hogy minden anyanak eljon ez az erzes es ez onnantol kezdve sosem fog elmulni teljesen. En is rajottem hogy az anyasagra fel kell noni.
2014. júl. 23. 11:02
 30/57 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező arra semmit nem írtál, hogy megnyertétek az ötös lottót vagy két év alatt hogy lehet úgy meggazdagodni, hogy semmit nem tudsz megadni neki majd 2 év múlva mindent?
2014. júl. 23. 11:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!