Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit tegyek? 15 évesen terhes!

Mit tegyek? 15 évesen terhes!

Figyelt kérdés
A barátnőmet megerőszakolták,és most terhes.Már 50 napja nem jött meg neki.Senkinek sem merte elmondani,hogy megerőszakolták,csak nekem.Nagyon ki van készülve ezért megkértem,hogy aludjon nálunk néhány napot,én meg vettem neki terhességi tesztet,és nálunk megcsináltuk,és egyértelműen pozitív lett.Ő azt mondja,hogy meg szeretné tartani,de szerintem ez nem lenne jó döntés,hiszen azt sem tudja,hogy ki az apa,meg azért mégiscsak egy 15 éves lányról van szó,aki még csak első éves a gimiben.Nem meri a szüleinek elmondani,pedig szerintem minél előbb szólnia kellene.Nagyon aggódom a legjobb barátnőmért.Otthon is cseszegeteik,hogy csak 4,4 lesz az évvégi átlaga,ami szerintem egy erős gimiben nem,is olyan rossz.Nem bírja már ezt lelkileg,én próbálom mindenben támogatni,de ehhez kevés vagyok,mert ha mégis az abortusz mellett dönt,ahhoz mindenképpen kellenek a Szülei is.Mit tegyek Szerintetek,hogyan tudnám ennél is jobban támogatni/segíteni?

2014. jún. 8. 12:33
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:
Bár csak kamu lenne...A barátnőm lelkileg romokban hever.Pénteken lesz az abortusza.
2014. jún. 14. 10:16
 32/43 anonim ***** válasza:
10%
De hogy lehet ilyen hülye hogy nem szólt az erőszak után vagy legalább 72 órás tabletát vett volna be. Most meg megkell ölnie egy gyereket a saját felelőtlenségéből.( mivel nem vett tabit)
2014. jún. 14. 14:33
 33/43 anonim válasza:
90%

Maradj már ezzel az abortusszal megöli a gyerekét dologgal... Ha párkapcsolatban marad terhes és úgy dönt az abortusz mellett az is más, de itt egy 15 éves kislányról beszélünk, akit megerőszakoltak... Inkább szülje meg és adja örökbe előző? Tudod te mekkora trauma ez egy gyereknek (mert igenis 15 évesen még nagyon is, hogy gyerek). Ha nem lenne terhes, akkor is nehéz lenne feldolgoznia ami történt vele, de ha meg megszüli még rosszabb. Az lenne szegénynek a legjobb ha minél hamarabb el tudná felejteni, ami történt, még ha ez nem is lehetséges teljesen. Ha pedig a tettes meg is fenyegette, akkor nem is csodálkozok, hogy még a szüleinek sem mert szólni, nemhogy tablettáért menni (az más kérdés, hogy a szülők miért nem vették észre, hogy baj van, most nem ez a téma).

Kérdező jól tettétek, hogy elmondtátok, és a barátnőd szerencsés, hogy ilyen barátnője van, mint te. Kívánok neki mihamarabbi felejtést és, hogy rendbe jöjjön és Neked is minden jót.

2014. jún. 14. 18:50
 34/43 anonim ***** válasza:
91%

Nem akartam ide írni...de most nagyon felment a pumpa!!!

Hogy képzelitek hogy olyat írtok hogy "nem normális hogy nem szólt"....stb!

Nem voltatok még ilyen helyzetben, ne is legyetek! Én voltam, tudom miért nem szólt, a nemi erőszak nem csak testi bántalmazás, hanem lelki is! Gondoljatok már bele ti nagyon okosok! Milyen lenne nektek hogy ha azt kellene elmesélnetek részletesen hogy mit tett veletek az a genny láda?! Szóról szóra elmesélni......újra átélni???? Normálisak vagytok???? Elmondani azt hogy megaláztak, kihasználtak? Ha így gondoljátok nem vagytok emberek, már megne haragudjatok!!!!! ÉN ÁTÉLTEM....2 ÉVIG NEM BESZÉLTEM RÓLA, mert egyszerűen olyan megalázónak éreztem, igen...mert megaláztak! Undorító a felfogása itt pár embernek!

Én teljesen átérzem...teljesen mértékben érthető hogy miért nem beszélt róla! Nem akartam senki megbántani!

Remélem hogy a kislánynak helyre jön az élete....sok idő lesz mire ezt az egészet feldolgozza! Kívánom hogy sikerüljön hamar! Legyen nagyon erős!

2014. jún. 15. 18:52
 35/43 anonim ***** válasza:
78%
azoknak szól akik azt akarták hogy tartsa meg. ha ti is ebben a helyzetben lennétek mint a kérdező barátnője akkor ti meg tartottátok volna? és fel neveltétek volna annak a gyerekét aki megerőszakolt? főleg úgy hogy még ő is gyerek. én is abortusz ellen vagyok de sajnos vannak olyan helyzetek amikor be kell vállalni az abortusz. kérdező nagyon jól teszed hogy ki állsz a barátnőd mellett és támogatod ez helyes döntés ebből is látszik hogy legjobb barátnők vagytok. :) remélem hamar felépül lelkileg is. de mindenképpen tegyétek meg a feljelentést hogy más gyerekkel ne forduljon elő és kapja meg az illető a büntetését.
2014. jún. 20. 22:51
 36/43 anonim ***** válasza:

Kérdező, túl van rajta a barátnőd? Azt írtad, pénteken volt.

Hogy van?

2014. jún. 23. 13:54
 37/43 A kérdező kommentje:
Igen,megvolt az abortusz.Lelkileg kicsit megviselte,de segítek neki mindenben,elhívom programokra,hogy addig is máson járjon az esze.Minden nap elmegyünk sétálni,fagyitni,pizzázni stb.Nem hagyom ,hogy otthon üljön egyedül,miközben a Szülei dolgoznak,így Kevésbé tud magába roskadni.A kórházban is végig bent voltam vele.
2014. jún. 23. 14:02
 38/43 anonim ***** válasza:
0%
íPénzt ezekre honnan veszek kedves kérdezö ?
2014. jún. 24. 16:03
 39/43 A kérdező kommentje:
Félretettem tavaly a ballagási pénzemet,mert nem tudtam,akkor még,hogy mire költsem.Meg kapok zsebpénzt is,amit nagyon szívesen költök a barátnőmre.
2014. jún. 24. 16:14
 40/43 Zsutyi ***** válasza:
84%

37-es kommentelő!Ugyan mi a fenét képzelsz magadról,hogy arról faggatod,honnan van ilyenekre pénze??Normális vagy???Egy ilyen komoly dolog után ennyi eszed van,csak gratulálni tudok!!Biztos egy agyoniskolázott személy lehetsz!!

Kedves kérdező!Neked pedig minden elismerésem,hogy ennyi erőd és felnőtt gondolkodásod és viselkedésed van!!Csak így tovább!!A barátnődnek meg miharabbi felépülést!!

2014. júl. 11. 21:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!