Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit tegyek? 15 évesen terhes!

Mit tegyek? 15 évesen terhes!

Figyelt kérdés
A barátnőmet megerőszakolták,és most terhes.Már 50 napja nem jött meg neki.Senkinek sem merte elmondani,hogy megerőszakolták,csak nekem.Nagyon ki van készülve ezért megkértem,hogy aludjon nálunk néhány napot,én meg vettem neki terhességi tesztet,és nálunk megcsináltuk,és egyértelműen pozitív lett.Ő azt mondja,hogy meg szeretné tartani,de szerintem ez nem lenne jó döntés,hiszen azt sem tudja,hogy ki az apa,meg azért mégiscsak egy 15 éves lányról van szó,aki még csak első éves a gimiben.Nem meri a szüleinek elmondani,pedig szerintem minél előbb szólnia kellene.Nagyon aggódom a legjobb barátnőmért.Otthon is cseszegeteik,hogy csak 4,4 lesz az évvégi átlaga,ami szerintem egy erős gimiben nem,is olyan rossz.Nem bírja már ezt lelkileg,én próbálom mindenben támogatni,de ehhez kevés vagyok,mert ha mégis az abortusz mellett dönt,ahhoz mindenképpen kellenek a Szülei is.Mit tegyek Szerintetek,hogyan tudnám ennél is jobban támogatni/segíteni?

2014. jún. 8. 12:33
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
67%

Ajaj itt veled gondok vannak. Nem gyerek? Akkor felnőtt? Már ne is haragudj, de igenis az, hisz kiskorú. 15 évesen ne babázzon, hanem tanuljon, szórakozzon, élje az életét. A hozzászólásod további részét nem értem, de jobb is. Elég gyér a fogalmazásod.

Az utolsó mondatodra: Igen tudom, hogy felnevelheti. Csak sajnos a valóságban nem éppen Ő lenne az, aki a gyerekkel marad otthon, foglalkozik vele, pénzeli a kiadásokat hanem az egyik kedves szülő. Tulajdonképpen a szüleinek szülné meg.

2014. jún. 9. 14:55
 12/43 anonim ***** válasza:
49%
Bocsánat fiatalkorú*
2014. jún. 9. 14:57
 13/43 anonim ***** válasza:
78%

+ nem beszélve arról, hogy mivel erőszakból lett a gyermek, milyen súlyos lelki következményei lehetnek ennek a terhességnek. Ez egy felnőtt nő számára is nagyon megterhelő lenne , pláne egy kamasznak.

Szóval nem kell itt a duma.

2014. jún. 9. 15:02
 14/43 anonim ***** válasza:
74%
Próbáld meggyőzni, hogy mondja el a szüleinek, hiszen mindenképpen megtudják, ezt nem tudja eltitkolni. Így meg még talán időben lesz és el tudja vetetni. Meg az erőszak szempontjából is nagyon fontos, hogy minél előbb megtörténjen a feljelentés! Bár ezt már sajnos úgysem fogja tudni kiheverni egész életében, az erőszakot nem lehet, borzasztóan sajnálom szegényt! El sem tudom képzelni mit érezhet és nem is akarom! Nagyon rendes vagy, hogy mellette állsz és próbálod segíteni! De a szülőknek MINDENKÉPPEN tudniuk kell!! Ha ő nem meri, mond el te, hidd el, ezzel segítesz neki, még ha most nem is így érzi, később nagyon hálás lesz neked!
2014. jún. 9. 15:19
 15/43 anonim ***** válasza:
10%
Utolsó válaszadó részben igazad van a szülöknek tudnim kell róla. ara meg ne akarj senkit a 78 % ossal rávanni vetesse el ugyan mi közötök hozzá ??? az igaz feljelenteni igaz kell a férfit aki megeröszakolta. 78 5 os hanem is teljes nagykorú felnét de félig igenis az azaz fiatalkorú. azt is tudod ha valaki büncselekményt követ el fiatal korúak börtönébe csúkják ? szóval nem ussza meg mint a kisgyerek ejnye bejnyével vagy dádá val.
2014. jún. 9. 15:43
 16/43 anonim ***** válasza:
67%

15:43

Ne haragudj, de egyszerűen alig értelmezhető, amit írsz. Ha már hozzászólsz, legalább próbáld meg érthetően leírni. Szerintem.

Nyilván nem mi döntünk az abortuszkérdésben, hanem leginkább a szülei, de én nem hiszem, hogy sok szülő örülne, ha a 15 éves lányuk szülne nekik még egy gyereket, pláne úgy, hogy megerőszakolták.

És nem hiszem, hogy bárkiben is felmerült volna, hogy az erőszakot elkövető büntetését egy dá-dá-val elintézze. Atyaég!

2014. jún. 9. 16:09
 17/43 anonim ***** válasza:
0%
Értelmesen írók a dádát meg nem az eröszakra írtam hanem egy 15 éves kórára. Tényleg ne játszátok meg magatoka t hülye parasztok !
2014. jún. 9. 16:25
 18/43 anonim ***** válasza:
79%

Mindenképpen el kell mondania a szüleinek és a rendőrségenk is, hogy legyen esélyük elkapni az illetőt. Gondoljon bele, hogy mással is így tehet... Nyilván most a szégyen és a félelem kavarog a barátnődben. A rendőrségen sem fogják vallatni, egy pszichológus fog vele tök normális körülmények között beszélgetni.

Ha így is megtartja, minden tiszteletem az övé. Én azt javasolnám, hogy adja örökbe, így számára sem lenne olyan mély a seb.

2014. jún. 9. 16:49
 19/43 anonim ***** válasza:
36%
De biztos hogy megkérdezik a kérdezöt is személyleírást kelli adni aról aki bántota. azt se tartom kizártnak hogy ez a kérdés nem kamú mond kérdezö barátnője mért nem meri a kis barátnőd otthon elmondani mi történt , Én nem értem ezt az egésszet bocsi. Tudod ha bántota valaki srác vagy férfi mért csesznék le otthon ? valami vallásos család lehet talán de akkor is ne hülyéskedj már. amúgy meg érdekes az egész iskolába jártok orvosi viszgálatra is kell járni a csajnak nem ? hiába titkolja el mert a hasa is nővekszik ugyhogy csajok ki az öszinte igazsággal és fel a fejjel sok sikert.
2014. jún. 9. 17:15
 20/43 anonim válasza:
Na? Történt mar valami? Bocsi az offért :) de sok sikert!
2014. jún. 10. 18:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!