Szerintetek nem késő, ha valaki a 30-as éveiben lesz először várandós? Ti hány évesen szültétek az első gyereket? Van itt olyan, aki 30-as és még nincs gyermeke?
33 éves múltam, most várom az elsőt. nem is az anyagi biztonság miatt tolódott idáig (ha ideális és tökéletes pillanatra várunk, akkor soha nem lesz gyerek), hanem azért, mert nem éreztem késznek magamat rá, nem vágytam rá. lehet, hogy ez sokaknak késő, de én és a férjem is most érezzük azt, hogy tökéletes lelkiállapotban tudjuk várni a kisbabát
a nővérem 36 évesen szült
36 éves vagyok, 3,5 éves a kisfiam, én is 33 évesen szültem.
Így alakult, ekkora találtam meg azt a férfit (a férjemet), akinek érdemes volt gyermeket szülni.
A jó benne az, amit már előttem írtak, hogy teljes az anyagi biztonság, én magam is érett vagyok az anyaságra (míg 20-24 évesen pl. én személy szerint erre lehet, hogy nem lettem volna pszichésen olyan alkalmas, mint most), valóban vártuk, vágytunk rá.
Fizikailag sem szörnyű és elsőre teherbe estem, ahogy próbálkoztunk.
Ha tehetném, talán pár évvel korábban nekivágtam volna, olyan 27-28 évesen- de akkor még nem volt stabil párkapcsolatom, utána ismertem meg a férjem- érdemes volt várni.
Talán még nagyon öreg sem vagyok, meg fogom érni az érettségijét a kisfiamnak, hiszen akkor még aktív, dolgozó emberek leszünk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!