Abortuszt csinaltatam de megbantam h lehet ezt feldolgozni?
Figyelt kérdés
sziasztok.október 31.én volt abortuszom 10hetes terhes voltam.párom kórházban volt mikor megtudtam h babas vok sajnos 4hetet volt a kórházban a betegsége miatt majdnem meghalt és még most sincs teljesen jól.már van egy fiunk aki most másfél éves.akkor úgy gondoltam h nem lenne jó egy újabb baba és a család sem örült neki.így végül ennél maradtam.de anyira banom mindennap gondolok rá és nem könnyű májusban szultem volnamindig ezen gondolkodok h nem szabadott volna megtenem.
Kérdsezö ! Utólag már hiába bántad meg a teted semmit se tudsz csinálni ezzel. Tudod mikor abortuszra mentél akor gondoltad volna végig normálisan a dolgot mitszeretnél csinálni. Akkor ugy látad nemkell a gyerek most másképp hiába van a múltat senki se tudja visszaforditani se a teteit,én ezért egyálltalán nem sajnálak máskor majd elgondokodsz hogy minek mi is a vége. Tudod mikor valakit a rendörség letartoztat a bíró börtönre itéli gondolj csak bele ha a sajnálomszora elengednék a büntetését. A teteinkért felelösek vagyunk és te is azvagy. Max imádkozz Istenhez bünöd bocsánatért mert most ugy érzed bünt követtél el méghozzá eyg nagy halálost bünt a gyilkosságot.
2014. márc. 23. 10:55
12/20 anonim válasza:
Aki ugy itelkezik feletted hogy sose volt meg a borodbe soha nem jarta az utad azzal ne foglalkozz. Itelkezni mindig konnyu pláne ha nem rollunk van szo. A dontesedert magad vagy felelos. En megertelek. Egy kicsi gyerek es egy nagy beteg ferj mellè ertheto hogy nem merted vállalni a babát.
2014. márc. 23. 14:30
13/20 anonim válasza:
Gondolj arra, hogy miért vetetted el. Hogy lehet nem lenne apja mire megszuletik, hogy akkor egyedul kellene felnevelned 2 gyermeket, hogy ha az elsonél elég beteges voltál (nagyon sok rosszullét) akkor most nem tudnál se a beteg pároddal, sem a kisfiaddal torodni.
Egyébként tényleg jó lenne, ha felkeresnél egy pszichológust. Ne úgy gondolj rá, hogy oda csak az orultek mennek és neked semmi szukséged rá. Pszichológust igenis azok keresik fel, akik nem tudnak valamit feldolgozni. (most nem akarok bunkó lenni, de ha azt momdod, hogy nincs pénz pszichológusra, akkor mire akartad volna megtartani a magzatot?)
2014. márc. 23. 14:49
14/20 anonim válasza:
Ha nemlenne apja vagy beteg ? Bocs ez se kifogás ugyanis a nagynéném mesélte 3 an voltak tesvérek egyikük aznap reggel születet édesapa este meghalt mert nagy beteg volt ugyhogy fogjátok csak be egyedül a nagymamával nevelt az anya 3 gyereket az egyik gyerek nyomorék volt mert kiskorában valaki belelökte az árokba és eltörtek a csontjai bordái és a házban székkél tudot járni meg az utcára felnöt korában rokkant autoval tudot közlekedni na ehhez mit szóltok ? Nemvotl téynleg az anyának jó élete ti meg táposak rinyálosok vagytok !!! A család megsugom nemvolt gazdag szegények voltak 1 vagy max 2 szoba volt a házon.
2014. márc. 23. 15:48
15/20 anonim válasza:
Utosó, ez tényleg szuper családtervezés! 3 gyerek, kozuluk az egyik nyomorék, apa nélkul a nagy budos semmire!
2014. márc. 23. 18:38
16/20 anonim válasza:
akkor születet meg a gyerek azon a napon mikor az apa este meghalt igen azért nemvolt mindegy de voltak vidám napok is náluk mégha az egyik gyerek nyomorék is let közben. Ott nemvolt szó amit én felhoztam nemkivánatos gyerekröl se és abortuszról se csak leírtam hogy ilyen körülmények közöt is megtudtak élni.
2014. márc. 23. 18:52
17/20 anonim válasza:
Jo nekik utolso de nem mindenki igy gondolkozik. Akkor meg tobb lenne a nelkulozo csonka családban felnovo gyerek.
2014. márc. 23. 20:54
18/20 anonim válasza:
www.terhessegkozpont.hu
Ők segítenek
2014. máj. 25. 23:13
19/20 babcsek válasza:
Nekem is volt egy abortuszom és őrületesen megbántam.Nem is értem, hogy tehettem meg. Ha most kellene választanom biztosan nem tenném meg újra és senkinek nem ajánlom. Életem legborzasztóbb döntése volt. 9 éve történt.
Azóta már született egy másik gyerekem mégis hányszor, de hányszor gondolok a meg nem született gyerekre és elképzelem milyen is lenne most.
Én nem bocsátom meg magamnak. Marad az egész életen át tartó lelkiismeret furdalás. Már ez önmagában is egy büntetés.
2014. szept. 10. 18:45
20/20 anonim válasza:
Szeretettel ajánlom a Ráhel Szőlőskertje és a Ne félj, nem ítéllek el hétvégéit, amelyeken igazi segítséget nyújtanak szakemberek az abortusz feldolgozásában. Nem feltétel, hogy hívő legyél. Fontos, hogy megbocsáss magadnak. Segíthet a gyertyagyújtás is a gyermekért, és nevet adni neki. Illetve járja az országot Martin Hudacek "a meg nem született gyermek" című szobra. Ezen szobor előtt bárki meggyászolhatja meg nem született gyermekét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!