Aki abortuszra kêszül miêrt mondja azt, hogy vêdekezês mellett fogant?

Figyelt kérdés
Az esetek 90% a ezt mondja , legalábbis ezen az oldalon. Miêrt nem tiszteli meg annyival a megõlni kivánt gyerekêt, hogy beismerje, igeni êsz nêlkül szexelt???

#abortusz #magzat #vêdekezês
2014. febr. 28. 13:39
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
34%

Borzasztóan bántó, hogy a fogalomhasználat köntösébe bújtatva a magzatok, embriók emberi mivoltát vitatják el.

Az igaz, hogy az embrió még nem gyermek, hiszen az élet különböző szakaszait különböző fogalmakkal illetjük: pl. embrió, magzat, csecsemő, gyermek, kamasz, tini, fiatal felnőtt, felnőtt, középkorú, idős, aggastyán, mely fogalmak közös vonása, hogy közülük mindegyik emberi lényt takar. Éppen ezért az abortusz etikai megítélése szempontjából tökéletesen lényegtelen, kit mikor, életének melyik szakaszában tesznek el láb alól.

Az abortusz pedig élő magzat, vagy embrió életét veszi el művi úton, így tehát semmi más, mint ölés.

Bocs az offért, az egyik hozzászólásra reagáltam.

2014. márc. 1. 08:30
 12/31 poppyseed ***** válasza:
97%

Te miért nem tiszteled meg magad és embertársaidat azzal, hogy nem ítélkezel? Pláne, ha te is védekezés mellett estél teherbe...vagy a mindenkire vonatkozó ítéleted magadra nem vonatkozik? Az a probléma a kérdéseddel, hogy bicskanyitogató a stílusa, főleg azok számára, akik hasonlóképp védekezés mellett estek teherbe. Írod, hogy neked papírod van róla, ÉS? Mit és kinek akarsz ezzel bizonyítani? Látni szeretnéd a többi kérdező hivatalos orvosi leletét amely bizonyítja ugyanazt? Mi ennek az értelme?

Nem létezik 100%-os fogamzásgátlási eszköz, így gyakorlatilag bármilyen védekezés mellett teherbe lehet esni. Sajnos nagyon magas ezeknek az eseteknek a száma, mindennapos, de a gyógyszer és óvszergyártók nyilván nem ezekkel a statisztikákkal reklámozzák a termékeiket.

És ha már eszed nincs gondolkozni, legalább próbálj kicsit emberséges lenni másokkal és nem bicskanyitogató stílusban ítélkezni.

2014. márc. 1. 08:54
 13/31 A kérdező kommentje:
Figyelj csak, nem ismerős a kővetkező mondat? " dehát védekeztünk nem engedte belém :0 :s " ?????????? :)
2014. márc. 1. 14:42
 14/31 anonim ***** válasza:
83%

Egyrészt számomra sem jelent védekezés melletti teherbeesést még az óvszerszakadás sem, ha utána nem megy el esemény utániért.

Másrészt én bevállalom, felelőtlen voltam, és igen, megöltem a gyerekemet ha nektek így tetszik. Most jó?

2014. márc. 1. 16:28
 15/31 anonim ***** válasza:
0%
Senkinek nem teszik, kedves utolsó, de az feltétlenül értékelendő, és végső soron a megoldás irányába visz, hogy te legalább őszinte vagy. Kívánom, hogy rendezni tudd magaddal a kérdést.
2014. márc. 2. 09:38
 16/31 A kérdező kommentje:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Azért az ilyen gyögyszemeket is érdemes elolvasni. Bár ő nem írja, de gondolom védekeztek normálisan, és azért veteti el mert nagyon-nagyon szegények. És akkor még én ne ítélkezzek? Engem szégyenítenek meg ezek az idióták!!!!

2014. márc. 2. 09:46
 17/31 anonim válasza:
87%
Én is így gondoltam, hogy 90% hogy kamu a védekezés szöveg.. sőt a kiszakadt óvszert is csak valami legendának véltem, míg meg nem történt velünk is. Felelősségtudatos felnőttként sikerült 2 órán belül hozzájutnom az esemény utáni tablettához ennek ellenére mégis terhes lettem... Világ életemben abortuszellenes voltam, csak úgy dőlt az Ige az okoskodás meg a előítélet a számból. Majd úgy alakult, hogy a sors 2x is megajándékozott vele. Ezért óvatosan az előítéletekkel, mert sosem tudhatjátok mikor kerültök olyan helyzetbe mikor nincs választásotok!!!
2014. márc. 2. 13:32
 18/31 anonim ***** válasza:
25%

Kedves utolsó, magam is hevesen ellenzem az abortuszt. Mégsem az embert ítélem el, hanem a tettet.

Viszont! Szerintem aki igazából abortuszellenes, az egyet sem öl meg, nemhogy kettőt. Aki a szavak szintjén határolódik csak el, aztán mégis meglépi, az nem ellenzi.

És természetesen nem a sors az, aki, vagy ami "megajándékoz" ezzel, mindig magad döntesz...

2014. márc. 2. 14:02
 19/31 A kérdező kommentje:
Az utolsóval értek egyet, én abortusz ellenes vagyok, nem vetettem még el gyereket és nem is fogok. Itt persze EGÉSZSÉGES magzatokról beszélek. Persze védekezem (megint) de egyszer már megtörtént velem, hogy terhes lettem védekezés mellett, nem kizárt hogy újra meg fog. De nem vetetném el. És igen, nincs az az ok, amiért elvetetném.
2014. márc. 2. 14:07
 20/31 anonim ***** válasza:
54%
Én évek óta fogamzásgátlót szedtem soha nem lettem terhes már leraktam másképp védekezünk hogy kitisztuljon a szervezetem szerencsére a párom partner ebben is mert sok férfi nem szereti használni azt a bizonyos óvszert .
2014. márc. 2. 18:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!