Aki abortuszra kêszül miêrt mondja azt, hogy vêdekezês mellett fogant?
Borzasztóan bántó, hogy a fogalomhasználat köntösébe bújtatva a magzatok, embriók emberi mivoltát vitatják el.
Az igaz, hogy az embrió még nem gyermek, hiszen az élet különböző szakaszait különböző fogalmakkal illetjük: pl. embrió, magzat, csecsemő, gyermek, kamasz, tini, fiatal felnőtt, felnőtt, középkorú, idős, aggastyán, mely fogalmak közös vonása, hogy közülük mindegyik emberi lényt takar. Éppen ezért az abortusz etikai megítélése szempontjából tökéletesen lényegtelen, kit mikor, életének melyik szakaszában tesznek el láb alól.
Az abortusz pedig élő magzat, vagy embrió életét veszi el művi úton, így tehát semmi más, mint ölés.
Bocs az offért, az egyik hozzászólásra reagáltam.
Te miért nem tiszteled meg magad és embertársaidat azzal, hogy nem ítélkezel? Pláne, ha te is védekezés mellett estél teherbe...vagy a mindenkire vonatkozó ítéleted magadra nem vonatkozik? Az a probléma a kérdéseddel, hogy bicskanyitogató a stílusa, főleg azok számára, akik hasonlóképp védekezés mellett estek teherbe. Írod, hogy neked papírod van róla, ÉS? Mit és kinek akarsz ezzel bizonyítani? Látni szeretnéd a többi kérdező hivatalos orvosi leletét amely bizonyítja ugyanazt? Mi ennek az értelme?
Nem létezik 100%-os fogamzásgátlási eszköz, így gyakorlatilag bármilyen védekezés mellett teherbe lehet esni. Sajnos nagyon magas ezeknek az eseteknek a száma, mindennapos, de a gyógyszer és óvszergyártók nyilván nem ezekkel a statisztikákkal reklámozzák a termékeiket.
És ha már eszed nincs gondolkozni, legalább próbálj kicsit emberséges lenni másokkal és nem bicskanyitogató stílusban ítélkezni.
Egyrészt számomra sem jelent védekezés melletti teherbeesést még az óvszerszakadás sem, ha utána nem megy el esemény utániért.
Másrészt én bevállalom, felelőtlen voltam, és igen, megöltem a gyerekemet ha nektek így tetszik. Most jó?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Azért az ilyen gyögyszemeket is érdemes elolvasni. Bár ő nem írja, de gondolom védekeztek normálisan, és azért veteti el mert nagyon-nagyon szegények. És akkor még én ne ítélkezzek? Engem szégyenítenek meg ezek az idióták!!!!
Kedves utolsó, magam is hevesen ellenzem az abortuszt. Mégsem az embert ítélem el, hanem a tettet.
Viszont! Szerintem aki igazából abortuszellenes, az egyet sem öl meg, nemhogy kettőt. Aki a szavak szintjén határolódik csak el, aztán mégis meglépi, az nem ellenzi.
És természetesen nem a sors az, aki, vagy ami "megajándékoz" ezzel, mindig magad döntesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!