Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Egy valamit nem értek! Aki...

Egy valamit nem értek! Aki abortuszra megy, az utána miért nyavalyog, hogy megbánta?

Figyelt kérdés
Hisz senki nem erőltette rá az abortuszra. A többség azt mondja, hogy megbánta, már nem így csinálná. Miért nem gondolkodott akkor amikor még élt a baba?

2014. febr. 3. 20:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem volt, de elég egyértelmű. Minden tettünket meg lehet bánni, az ember néha rosszul dönt. Nem csak ebben, az élet más területein is. Van, hogy hibázunk.
2014. febr. 3. 20:52
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert ember hiba nélkül nincs. Egyébként az lehet, hogy senki nem kényszerítette, de a körülmények igenis kényszeríthetnek valakit abortuszra. Aki jókedvéből megy nem bánja meg.
2014. febr. 3. 21:06
 3/13 anonim ***** válasza:
2014. febr. 3. 21:12
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
hát én nagyon ritkán olvasok olyat hogy megbánták,mert aki tinédzserként teherbe esik annak annyi esze sincs hogy megbánja,aki meg érett fejjel megy abortuszra,az meg valószínű abortusz előtt sokat vívodott és annak a nyavalgása nem összekeverendő a lelki fájdalmakkal.
2014. febr. 3. 21:17
 5/13 anonim ***** válasza:

Szerintem van aki érett fejjel is úgy megy bele, hogy nagyon vívódik és végül azért veteti el, mert nincs senki aki melléállna és azt mondaná, hogy vállaljuk, meg oldható, mindenki csak siránkozik, hogy jaj nem jókor, jaj mi lesz, jaj ez szörnyű.

Nekem legalábbis egy kedves rokonom ezt mesélte, hogy több mint 10 év után sem tudott belenyugodni, hogy mindenki csak nyomást gyakorolt rá, hogy tényleg jobb lesz elvetetni, mert miért nem jó megszülni, a saját férje teljesen passzív volt, meg mindenféléket mondott, ő is már csak UTÓLAG mondta, hogy végülis megtarthatta volna, és ő is utólag látja, hogy mennyivel szarabb helyzetben lévők is megoldják.

Szerintem sok nőnek (nem azoknak, akik az abortuszt használják fogamzásgátlásra) csak az hiányzik, hogy legalább egy valaki támogassa, és azt mondja, hogy megoldja/megoldjuk, nem lesz semmi baj, nem ez az egyetlen megoldás, de sokan inkább hárítanak, nem mondnak semmit, nem is akarnak beszélni sem a témáról, aki meg igen, az vagy az "élet megölése" szöveggel jön, amivel csak a lelkiismeretét terheli, de praktikus szempontból semmi értelme nincs, és senki nem azért veteti el, mert perverz élvezetet lel egy (leendő) élet kioltásában, meg a harmadik típus, aki csak azzal jön, hogy vetesd el, így nem lehet szülni, majd máskor. Ráadásul ugye erre határidő van, az is szorít, hogy akkor döntös már. Meg állítólag, ami van, ez a család segítős téma, ahova menni kell, hogy majd ott beszélnek a fejeddel, annak sincs sokkal több értelme annál, hogy kissé megalázva érezi magát a nő, hogy lebeszélik a dologról, de nem igazi lelki támogatás az sem, leginkább mivel vadidegen emberek, akiket a büdös életben többet nem lát, és rohadtul nem fognak utána segíteni neki semmiben.

2014. febr. 4. 11:16
 6/13 anonim ***** válasza:
Sajnos nem mindig van valasztas elofordul hogy csak ez marad. De vegul is mindenkinek joga van a megbanashoz.
2014. febr. 4. 15:26
 7/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem csak az abortusszal van igy hanem rengeteg mindennel az eletben. Ha tudnank elore barminek a kovetkezmenyet akkor mashogy cselekednenk. Nekem is vannak olyan dolgok az eletemben, amiket mashogyan csinaltam volna ha tudtam volna a kovetkezmenyet. A sulyat sokszor a dolgoknak akkor erezzuk amikor mar megtortentek es nem lehet rajta valtoztatni. Ez nem csak az abortusszal van igy.
2014. febr. 5. 09:17
 8/13 anonim ***** válasza:

Úristen!Sokadszorra olvasok ilyen kérdést,és már nem bírom szó nélkül :D

Soxor a nem kívánt baba megtartása is legalább olyan nehézségekkel jár(nyilván más formában,körülményektől függően),mint egy abortált baba utáni ÓRIÁSI LELKI FÁJDALOM.

De Kérdező,szerintem ne feszegesd ezt a kérdést,ha jól gondolom Téged nem érint,és addig örülj,amíg így van.

Ha valakinél megtörténik igenis joga ennek a szomorúságnak az átélése,a teher cipelése,a megbánás megélése is...

2014. febr. 6. 10:56
 9/13 anonim ***** válasza:

Utolsónak van igaza!

A megbánás, a tettekkel való szembenézés a lelkiismeret épségének, a lélek egészségének jele, ami bár rettenetes, és a halálig hordozni kényszerült fájdalmat hoz, de egyedüli megoldásként segíti hozzá a nőt ahhoz, hogy az abortusz szörnyű valóságát valahogyan rendezni tudja.

A baj azzal van, aki nem bánja meg. Az vagy elnyomja a lelkiismeretét, vagy már nincs is neki, mert meghalt, de ezáltal semmivé foszlik minden kilátása arra, hogy tiszta lappal folytathassa.

Szóval azért bánják meg, mert az abortusz rossz döntés.

2014. febr. 6. 11:09
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
Én nem bántam meg, de én is nagyon sok ilyet olvasok. Nyilván azért, mert aki megbánta, panaszkodik, aki nem, az meg éli tovább az életét, és nem foglalkozik a múltban történt negatív dolgokkal. Rólam se tudja a szüleimen, és az akkori páromon kívül senki, hogy abortuszom volt, mert nem panaszolom fűnek-fának, hisz nem tartozik rájuk. Megtörtént, túl vagyunk rajta, azóta rengeteg olyan pozitív élményt szereztem, amelyek százszor felülírják azt az egy negatívat, ami évekkel ezelőtt történt.
2014. febr. 17. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!