Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti mit választanátok: a "nem...

Ti mit választanátok: a "nem létezést" vagy a nyomort?

Figyelt kérdés

Mindenféle provokáció nélkül, tényleg csak kíváncsian a reakciókra. Képzeljétek el, hogy tudattal rendelkező magzatok vagytok, akiknek a szülei munkanélküliek, otthon élő egyetemisták, ahol a szülők nem támogatják a terhességet vagy hasonlók - a lényeg az, hogy a szüleitek tulajdonképpen a semmire vállalnának, tehát előreláthatóan nyomorban élnétek le az egész gyermekkorotokat, és emiatt még a családi hangulat is mindig stresszes lenne.

Őszintén, mit választanátok: azt, hogy inkább nem akartok megszületni ilyen kilátásokkal vagy azt, hogy bevállaljátok, aztán vagy jobb lesz az életetek vagy nem?

(Megjegyzés: a statisztikák alapján az emberek javarésze ugyanabban az anyagi rétegben marad élete végéig, amelybe beleszületett, mert pénz és lehetőségek híján nem tud kitörni).

2013. dec. 22. 14:59
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
80%
Ha van választási lehetőségem: nemlétezést!
2013. dec. 22. 15:32
 12/37 A kérdező kommentje:

Én nem vagyok terhes, csak gyakran gondolkodom el azon, vajon mit választanék, ha lehetőségem lenne visszamenni az időben és azt kérni - mondhatjuk így is, ha akarjátok - hogy anyám üljön meg.

Mi hárman vagyunk testvérek, tulajdonképpen a nagy semmire vállaltak minket, mert "majd lesz valahogy, legalább szeretet van". Az apám nem bírta a nélkülözést és alkoholista lett, aztán lelépett és sosem láttuk többet (elintézte, hogy gyerektartást se kelljen fizetnie).

A gyerekkorukban fagyoskodtunk, éheztünk, szakadt ruhákban jártunk, mindig mindenről csak lemondani kellett. Anyám sem bírta már ezt a nélkülözést, ezért teljesen depressziós lett, sokszor bántott testileg, később teljes lelki terror lett belőle, mindennapos ordítozás azért, hogy miért fürdünk 2 percnél tovább, miért nem esszük meg a parizert, miért nem veszünk fl még egy pulóvert, ha fázunk a fűtetlen lakásban. Még csak azt sem mondom, hogy nem próbált meg előteremteni dolgokat, de három gyerekkel egyedül, segítség nélkül nyilván nem ment.

Azóta én is felnőttem, mivel semmi lehetőségem nem volt (pl. nem tanulhattam tovább, mert dolgoznom kellett meg leadnom a pénzt, ezért még levelező sem jöhetett szóba), megrekedtem azon a szinten, hogy jelenleg a sz*ros kis szakmámmal munkanélküli vagyok, itthon élek még és továbbra is hatalmas a stressz, bárkitől kértem segítséget (próbáltam alapítványnál, magánembereknél) senki nem segített. Pedig világéletemben jól tanultam, minden lehetőséget megfogtam munkára a suli mellett, dehát nem jött össze...

Eljött a pont, amikor már tiszta lelkiismerettel azt mondom, igenis mindent megtettem magamért, de nulla háttérrel egyszerűen nem tudok tovább jutni, nem tudok kikecmeregni ebből az ördögi körből.

Szóval,azt hiszem én azt választanám, hogy ne éljek. Mert ha nem sikerül a "majd lesz valahogy"-verzió, az elég kegyetlen.

2013. dec. 22. 15:38
 13/37 anonim ***** válasza:
92%
Mi a nyomorban sose jártunk szakadt ruhában, anyu mindig megvarta, és parizer csak ünnepnapokon volt. Tehát itt is megállja a helyét, hogy szülőktől függ. Anyu ha tudott elment kapálni, apu se lett alkoholista.
2013. dec. 22. 16:05
 14/37 anonim ***** válasza:
73%
Egyértelműen a nemlétezést.
2013. dec. 22. 16:15
 15/37 anonim ***** válasza:
100%
En ilyen helyzetbe szulettem. Apam el akart vetetni kesobb le is lepet anya a gyedbol kesobb a gyesbol nevelt fel. S igaz hogy sokszor volt nehez es kivantam azt hogy bar ne is leteznek. De ma mar halas vagyok erte hogy megszulethettem es anya lehetek. Szoval a nyomort felteve ha megvan az esely a kijutasra es nem az eh halal fenyeget.
2013. dec. 22. 17:06
 16/37 anonim ***** válasza:
59%

Nemlétezés, utálom a nyomort!!

Sajnos anyám nem vetett el! Jobb lett volna!

2013. dec. 22. 18:04
 17/37 anonim ***** válasza:
43%

A nyomorból (bozinyos fokig) van kiút. A nemlétezésböl már nem lesz semmi.

Megjegyzés: az emberek nagy része nem azért marad élete végéig ugyanabban a rétegben, mert nincs lehetősége kitörni. A leghetőségeidet magadnak teremted meg. A saját erődből, a saját akaratoddal. Csak sajna keveseknek van ekkora ereje meg akarata. Nyilván nem az indiai gettókra gondolok.

2013. dec. 22. 18:52
 18/37 anonim ***** válasza:
Nem létezésben semmi sem fáj,így azt.
2013. dec. 22. 19:04
 19/37 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező, nem unod még, hogy naponta világgá kürtölöd? És akkor szerinted az a megoldás, hogy aki nincstelen, vagy nyomorult, azt öljük meg?

TE mit tettél le az asztalra? Hol a saját felelősséged? Miért kizárólag mást okolsz? Ha nap mint nap szidod a sorsot, attól jobb lesz?

Nem igazak a statisztikáid. Ez nem az óindiai kasztrendszer. Itt tanulni kell, dolgozni, küzdeni és bízva bízni. És akkor sikerülhet.

2013. dec. 22. 19:46
 20/37 anonim ***** válasza:
31%
a nem létezést iróknak mondom : akkor kár hogy léteztek ! mondom mit kéne tenni veletek : ki kéne lyukasztani azt a helyet ahol eddig békésen növögették.. egy szívócsővel darabokra kéne tépni.. majd a koponyátokat ami már nektek szerencsétleneknek összeroppantani !!! majd a megmaradt " caflangokat" az élet utolsó jelnét is kiszivni onnan!!!!!!!! minthogy ha szegényen is de boldogan élni!!! undoritóak vagytok aki ezt teszi tenné mind!!!!! nincs rá sem indok sem magyarázat!! aki ezt megtenné vele is ezt kéne tenni!!
2013. dec. 22. 20:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!