Ilyenkor abortusz legyen vagy ne?
Figyelt kérdés
Adott egy lány, 19 éves, ebben az évben fejezi be a szakközepet, de teherbe esik. A párjával 5 éve együtt vannak, ő 23 éves, van munkája, viszonylag jól keres. A lánynak rengeteg szakmai órája van, komoly hátránya származna abból, ha abbahagyná a sulit (művészeti), ráadásul kollégiumban lakik, a barátja is még a szüleinél. A lány szülei egy forintot sem lennének hajlandóak segíteni anyagilag és a kicsire sem vigyáznának csak nagyon ritkán, de abortuszellenesek. A lány és a fiú ráadásul 3-4 évvel későbbre terveztek első gyereket. Ilyenkor ajánlatos az abortusz? Védekezés mellett esett teherbe a lány.2013. nov. 30. 11:41
31/33 anonim válasza:
Hagyjuk már ezt a "szeretetben fel lehet nevelni" szöveget.
Én tudom, hogy milyen nélkülözni, egész héten csak szendvicseken élni, szakadt ruhákban járni iskolába, milyen állandó és örökös bizonytalanségban élni, és rettegni, hogy akkor most fűteni nem fogunk vagy enni. Tudom azt is, milyen amikor anyuci rájön, hogy nem megy a kapcsolat apucival, de nem tud már belőle kilépni - én erre azt mondom, valószínűleg megköszöntem volna, ha inkább elvetetnek, ahelyett hogy felnevelnek a "majd szeretetből" dumára. Mert ezek olyan dolgok, amelyeket soha az életben nem heverek ki.... csak itt mindig azok pattognak a gyerekek jogaiért, akik egyébként elképzelni sem tudják, hogy milyen nélkülözésben felnőni.
32/33 anonim válasza:
Kedves 31-es: ha nem élnél, akkor nem tudnál internetezni se. Nem tudnál szeretni, gyűlölni, érezni, hogy süt a nap, esik a hó. Nem lenne kedvenc kajád, kedvenc együttesed, barátaid. Nem lennél jó semmiben, nem lennél különleges semmiben. Nem lenne esélyed javulni és jobbá tenni. Nem lenne semmi. Te sem lennél. Ha ennyire nem tetszene az élet, amit végül megkaptál, már rég öngyilkos lehettél volna...
33/33 anonim válasza:
utolsónak igaza van, de már csak azért is könyebb a saját nyomora végett másokat pocskondiázni csk mert nekik vagy a szüleinek nem jött össze valami...és 31 es, képzeld, van olyan ország, ahol még kenyeret sem tudnak enni nemhogy szendvicset és mégsem azzal foglalkoznak minden percben hogy milyen sz@r az élet, stb...Egyébként meg a kérdező párja jól keres, akkor miért kellene nélkülözniük? az ennivaló az amit mindig minden körülmény között megteremntenek a gyereknek, ruhára csak annyit mondok, hogy igen van aki nem tudja megvenni a márkás Nike farmert, hanem egy olcsóbb márka nélküli piacon nadrágot visel, de nem a ruha teszi az embert!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!