Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ilyenkor abortusz legyen vagy ne?

Ilyenkor abortusz legyen vagy ne?

Figyelt kérdés
Adott egy lány, 19 éves, ebben az évben fejezi be a szakközepet, de teherbe esik. A párjával 5 éve együtt vannak, ő 23 éves, van munkája, viszonylag jól keres. A lánynak rengeteg szakmai órája van, komoly hátránya származna abból, ha abbahagyná a sulit (művészeti), ráadásul kollégiumban lakik, a barátja is még a szüleinél. A lány szülei egy forintot sem lennének hajlandóak segíteni anyagilag és a kicsire sem vigyáznának csak nagyon ritkán, de abortuszellenesek. A lány és a fiú ráadásul 3-4 évvel későbbre terveztek első gyereket. Ilyenkor ajánlatos az abortusz? Védekezés mellett esett teherbe a lány.
2013. nov. 30. 11:41
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
87%
Tegyük fel, megtartod a babát. Ha idén végzel, akkor már csak a 2. félévet kell kibírni. Milyenek ezek a gyakorlati órák? Mert a művészetin belül nem mindegy, hogy akrobatikus tánc vagy pl festészet. Utóbbit simán lehet pocakkal is. A kollégium nem a legjobb egy kismamának, ezen nincs mit vitatni. Együtt vagytok 5 éve, ez szép és jó, de még így is érhetnek meglepetések, ha nem éltetek együtt. Azt kell eldöntened, hogy vállalsz-e ennyi kényelmetlenséget és áldozatot vagy esetleg életed végéig kísérteni fog, ha elveteted. A szülők hozzáállása talán nem reménytelen, csak meglágyul a szívük, ha nem vmi utolsó xar emberek (gondolom nem...). Lehet nekem nagyon furcsa az észjárásom, de ha tegyük fel, most nem tartjátok meg a babát, de együtt maradtok, és évek múlva lesz egy, és a kezedben tartod, akkor nem fog arcul csapni, hogy egy ugyanolyan kis életet oltottatok ki? Nekem egyébként van egy "meglepi" kisfiam, mert a 2 nagyobb után nem akartunk többet. Igazából minden ellene szólt, kivéve az, hogy már tudtam milyen az, amikor fejlődik, és a kezedbe veheted, stb... Neked kell tudnod, hogy mit bírsz elviselni jobban.
2013. nov. 30. 12:15
 12/33 A kérdező kommentje:
Óvszerrel védekeztünk az utóbbi időben, Masculant használunk. Megtartanánk a gyereket, de nekem nagyon fontos az iskola, még betegen is bemegyek csak ne hagyjak ki egy órát sem, grafikus képzésen vagyok, utána tetoválni szeretnék, a szüleim ki fognak tenni itthonról amint befejeztem a sulit, szóval lassan ezen is gondolkozni kéne, hogy mondjuk albérletbe költözni, de nagyon nem jött most jól a terhesség, éppen most próbálok a magam lábán megélni lassan, és sok felelősség a gyerek, de kettős érzés alakult ki bennem, mert szeretem a gyerekeket, de a barátom sem keres annyit, hogy eltartson engem is meg egy kicsit is, ő is nagyon szereti a gyerekeket de tudom, hogy 23 évesen neki sem menne, ő még olyan, hogy ha nincs meló akkor megy szórakozni és gyerek mellé képtelenség ilyet csinálni. Az én családom meg jómódú, tudnának segíteni nem feltétlenül anyagiakban, hanem például abban, hogy a kicsire vigyázzanak, de nem hajlandóak, ezen ki is vagyok akadva, pl én mindig vigyáztam az unokatesóimra már babakoruktól kezdve, voltak ikrek, de össz 11 unokatesóm van, akikből 10re rengeteget vigyáztam, nem is kértem semmit érte, most meg nekem mondják azt, hogy el ne merjem vetetni, de semmiben sem hajlandóak segíteni. Talán a baratom családja, de a szülei már lassan 60 évesek, nem is szeretnék rajtuk élősködni, a testvérei meg kicsit messze laknak, nekik vannak már gyerekeik, de a bátyjáék is akik közelebb laknak 30 kmre vannak,a nővére meg nagyon messze lakik és a bátyjára sem sózhatom rá a kicsit, mert nekik is van egy másfél éves :/ Meg félek is az egésztől. Bocsi, hogy összevissza beszélek csak zaklatott vagyok.
2013. nov. 30. 12:36
 13/33 anonim ***** válasza:
58%

Szia. En 18 eves vagyok, idén érettségiznék, de babát várok. Semmi pénzért nem mennék abortuszra, főleg most, hogy már érzem a babát ahogy mocorog. Értelmet adott az életünknek, az apukája is nagyon várja.

Ha a párodnak van/lesz munkaja, akkor semmi akadaly nincs elottetek, betudod fejezni az iskolát, csak kicsit nehezebb lesz.

Sok sikert, és jó döntést kivanok.

15+4 hkm :)

2013. nov. 30. 12:39
 14/33 anonim ***** válasza:
39%
Az iskolai oldala megoldott, mert túl sokat nem kell dokihoz járkálni. Viszont, lenne miből és hol eltartani a gyereket? Én 20 évesen szültem, de volt mire és hova. De a szüleim nyakára nem tettem volna meg, anyósomékéra meg pláne nem. Le lehet pontozni, de a gyerek akkor szülessen meg, ha megfelelő körülményeket tudnak számára biztosítani és szeretettel várják. Csak azért, mert becsúszott de nincs is hova és nincs is mire bevállalni, ne. Lehet lepontozni, de ez a véleményem.
2013. nov. 30. 12:57
 15/33 anonim ***** válasza:
16%

Birom az ilyen kérdéséket.

Úgy teszi fel,mintha nem ő lenne az alany,csak valami ismerőse.De aztán annyira buta,hogy elkezdi E/1-ben írni,és rögtön lebuktatja magát,hogy márpedig róla van szó...:D

Mi értelme ennek???

2013. nov. 30. 13:09
 16/33 A kérdező kommentje:
És ki mondta, hogy az esemény utáni biztosan hat is? Ráadásul pénteken szakadt ki, azt se tudtam másnap merre menjek mit csináljak, sajnos nem reagáltam jól, végül a második nap bevettem, meg is nyugodtam, ezután pedig egy ideig nem gyanakodtam, amiért nem jött meg, azt hittem a tabi miatt, de aztán vettem egy tesztet és kiderült, hogy terhes vagyok. Ezt is jól megszívtam, meg hétvégén nehezebb ilyenhez hozzájutni :/
2013. nov. 30. 13:13
 17/33 A kérdező kommentje:
Nem azért teszem fel így, hogy ne tudják, hogy rólam van szó, csak így jött ki belőlem.
2013. nov. 30. 13:15
 18/33 anonim ***** válasza:
56%
A 11.-es vagyok. Ezt nem fogod elhinni, de mi is ugyanezt a fajta óvszert használtuk, és egy csomagból 2 is szétszakadt... Utána meg én is hiába vettem az esemény utánit. Igaz, nekem mondta is a doki, hogy kb 80%. Most volt 2 hónapos a csepp fiam.
2013. nov. 30. 15:37
 19/33 anonim ***** válasza:
40%
Énvelem ugyanez történt csak 20 évesen. elgondolkoztunk, de mindeneggyes nappal jobban kötődtem a babámhoz, és ugydöntöttünk hogy mi vállaljuk a felelősséget mert mi " csináltuk" a párom családja tejlesen elfordult tőllünk. és én is csak 20 éves vagyok. nem igy szerepelt a terevim között de a baba sosem tehet rólla hogy megfogant, miét ő haljon meg ? én igy látom, most 3 honapos a kislányom és arcon köpném magam hogy megfordult a fejemben hogy elvetessem, nincsen annál szebb és jobb dolog ha a babád rádmosolyog! mindenkinek a saját döntése, de én a megtartás mellet szavazok! hidd el minden rendben lesz ;) és ti lesztek a világona legboldogabbak, és a " nem tevrvezett " baba a legnagyobb ajándék néha :) a szölők meg meg fognak békülni biztos ! az idő mindent kiforr.. egy 20 éves anyuka :)
2013. nov. 30. 21:04
 20/33 anonim ***** válasza:
32%

Én a helyedben megtartanám. Én is utolsó éves voltam, amikor terhes lettem bár mi terveztük...igen, a végén már hatalmas pocakkal mentem suliba de megoldható ez a része.

Párod meg max.kihagyja a bulizós estéket,és a gyerekével lesz este meg a családjával. Nálunk is csak párom dolgozott,ő sem keresett hű de sokat viszont abból a pénzből meg amit én kaptam abból szépen megvagyunk.

Szüleid biztos hogy segíteni fognak, hisz a szüleid, és az ő unokájukat várod. Ha ilyet is mondtak, akkor lehet dühből. Párkapcsolatod őgy tűnik stabil, azzal sincs gond.

2013. dec. 1. 12:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!