Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ilyenkor abortusz legyen vagy ne?

Ilyenkor abortusz legyen vagy ne?

Figyelt kérdés
Adott egy lány, 19 éves, ebben az évben fejezi be a szakközepet, de teherbe esik. A párjával 5 éve együtt vannak, ő 23 éves, van munkája, viszonylag jól keres. A lánynak rengeteg szakmai órája van, komoly hátránya származna abból, ha abbahagyná a sulit (művészeti), ráadásul kollégiumban lakik, a barátja is még a szüleinél. A lány szülei egy forintot sem lennének hajlandóak segíteni anyagilag és a kicsire sem vigyáznának csak nagyon ritkán, de abortuszellenesek. A lány és a fiú ráadásul 3-4 évvel későbbre terveztek első gyereket. Ilyenkor ajánlatos az abortusz? Védekezés mellett esett teherbe a lány.
2013. nov. 30. 11:41
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
61%

Amúgy olyan könnyen odavágjátok egy kb. semmilyen komoly végzettséggel nem rendelkező ( bocsi, azért a grafikus egy tipikus tömegszakma, amivel nehéz elhelyezkedni) fiatal lánynak, akit a szülei egyáltalán nem hajlandóak támogatni, sőt még ki is akarnak tenni, hogy "tartsd meg".

Még együtt sem éltek a párjával, szerencsétlen meg 23 évesen az egy fizetéséből tartson fenn egy egész családot - olyan emberrel, akivel ki sem próbálták az életet. Én nem vagyok abortusz-párti, de ha 1 év múlva rájönnek, hogy nagyon nem megy az együttélés, nem tudják folytatni, akkor mégis hova megy majd szerencsétlen lány?

2013. dec. 1. 13:30
 22/33 anonim ***** válasza:
8%
Na nehogy már a kényelem végett dobjon valaki el egy gyereket aki mellesleg a sajátja. Igen elmondjuk a véleményünket, mert a kérdező kérte! Az meg már hogy elveteti vagy megtartja, az a ők döntésük lesz. Felesleges felháborodnod utolsó...
2013. dec. 1. 13:36
 23/33 A kérdező kommentje:
Szerintem megtartjuk, maxi visszük koncertekre a picit is :)
2013. dec. 1. 20:04
 24/33 anonim ***** válasza:
Sok sikert Nektek! Egyébként gyerekkel is el lehet menni ide oda. Nagyobb korában már lehet vinni állatkertbe, arborétumba stb...:) kis családi program!
2013. dec. 1. 23:38
 25/33 anonim ***** válasza:
Amikor még csak 1. baba volt, mi is vittük koncertekre, és tök jól érezte magát vagy aludt. És nem mi voltunk az egyetlenek kicsi gyerekkel :).
2013. dec. 2. 12:57
 26/33 anonim ***** válasza:
6%
AZ ABORTUSZ SOHA SEMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZT NEM AJÁNLATOS. Az abortusz gyilkosság. És ha megölöd a GYERMEKED az nem mentesít fel afelől, hogy anya légy. Csupán egy halott gyermek anyjává tesz.
2013. dec. 2. 17:28
 27/33 anonim ***** válasza:

mi is vittük szabadtéri koncertre. CSak nem az első sorban csápoltunk! És én is tanulás mellett szültem, mondjuk az már egyetem volt, de kereset szempontjából ugyanúgy nulla.

pont a te kreatív szakmádban akadhatnak olyan lehetőségek, hogy otthon is tudnál dolgozni.

Sok sikert nektek!

2013. dec. 2. 19:22
 28/33 anonim ***** válasza:
31%
Kérdező! Te tisztában vagy vele, hogy a gyerek az nem csak kényed-kedvedig tart? Csak mert a hangsúly, hogy "szerintem megtartjuk" olyan tökmindegy volt. Egy gyerek az életed végéig szól és nem csak a cukiságból áll.
2013. dec. 2. 19:31
 29/33 anonim ***** válasza:
51%
mindenki okos ;) miért akarod lebeszélni a babáról?? te megölnéd a gyereked ? akkor ne szülj mert ha eggyet megölsz akkor képes vagy a többit is ;) mi megyünk a párommal pedig 3 honapos a pici,de képzeld nem okoz problémát a kikapcsolódás ;) szóval ha abortusztra megy valaki az nyugodtam belegondolhat : igen megölöd a gyereked... remeek ez tényleg jobb mint ha megszülnéd és ha nem is a leggazdagabban de szertetben felnevelni.. azt az embert aki megöli a gyerekét... vele kéne végig csináltatni amit a gyereklvel tesz.. egy szivócsőnek kéne darabokra tépni illetve a koponyáját összeroppantani ;) és igen az a baba védekezik.. néma sikoly.. kössziii.. megsétödik valaki a gyilkos szón ??? miért megölt valakit ? igen, érző tudatod kis magatehetlen babát , aki aztán végkép nem tehet rólla hogy megfogant... csak a szülő tehet és a baba meg meghal... remeek.. okos megoldás... komolyan azzal a nővel aki abortuszra megy azzal ugyan azt tenném mint amit a babájával... és akkor most jönnek az okok... hogy nincsen pénz rossz helyzet stb... bla bla bla.. ha b***ni tudott akk a felelősséget válalja, elnézést a kifezésért komolyan, de unalmasak ezek az indokok, ... szval egy baba a legynagyobb áldáás :) :)
2013. dec. 2. 21:27
 30/33 kürasszír ***** válasza:
52%

Szia!

Az iskola miatt felesleges aggódnod, én 28 évesen érettségiztem, jövő tavasszal végzek levelezőn az egyetemen BA -n, csak az a kérdés hogy meglesz e a "summa cum laude", azaz a jeles alapdiploma. Utána jöhet a mesterképzés. :)Tehát NO PARA a suli miatt.

Ezzel arra szeretnék kilyukadni, hogy tartsátok meg a gyereketeket :) S legyetek boldogok :)

2013. dec. 5. 00:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!