Mit csináljak? Teljesen pánikban vagyok.

Figyelt kérdés

Október 11-én feküdtem le először a barátommal, akkor 1-2 napra rá kellett volna megjönnie, de nem jött meg azóta se, vagyis szeptember közepe óta semmi... Védekeztünk (óvszerrel) az elejétől a végéig, viszont kezdek egyre inkább pánikba esni, hogy mi van ha a kezéről jutott sperma a gumira vagy belém...

A héten veszek tesztet, de nagyon félek, mert tudom hogy ha pozitív lesz akkor ki fogok borulni. Az egy dolog hogy túl fiatal vagyok egy babához, és mellesleg úgy alapból utálom a gyerekeket, de emellett betegesen irtózom a terhesség gondolatától, már attól hogy bennem van egy élő kis valami, ez számomra kiborító, így ha esetleg terhes vagyok, egyértelmű az abortusz, viszont azesetben hogy bírjam ki a műtétig? Rettegek, és pánikban lennék hetekig (úgy hallottam 2-3 hét is lehet mire sikerül elintézni mindenestül)

Mit tehetnék, ha neadjisten pozitív lenne a teszt? Illetve hogy próbáljak addig is megnyugodni? Más aki hasonló helyzetben volt, mit érzett?

19/L

2013. nov. 3. 13:52
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
#9 köszönöm a választ, pár nap és kiderül
2013. nov. 3. 14:12
 12/26 anonim ***** válasza:
21%
Hát 19 évesen már jobban kellene tudni a biológia ide vonatkozó részét.
2013. nov. 3. 14:27
 13/26 A kérdező kommentje:
Tudom a biológiát.
2013. nov. 3. 14:42
 14/26 anonim ***** válasza:
10%

Az az élő kis "valami", aki számodra kiborító, az a te gyereked.

Őszintén remélem, hogy nem vagy állapotos.

2013. nov. 3. 14:42
 15/26 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem normális, hogy nincsen mindenki tele anyai ösztönökkel, pláne 19 évesen. Akik ilyen bunkó stílusban válaszoltak már biztos idősebbek, és egy vagy több gyerekük van, vagy éppen az a bajuk, hogy nehezen esnek teherbe. Nem értem miért ilyen empátianélküli itt mindenki.

Egy nem kívánt terhesség esetében normális, hogy viszolyog valaki attól, hogy a saját testében egy másik élőlény van.

És az is normális, ha valaki 19 évesen nem akar elhízni, kitágulni, "sebhelyes" lenni, viszeres lenni, terhescsíkos lenni és lógó cicijű lenni. Ráér ezekkel a dolgokkal megbarátkozni majd 30 évesen. Addigra ez a "nem tudok mit kezdeni a gyerekekekkel" dolog is változni fog még.

A kérdésre válaszolva: megnyugodni csak akkor fogsz, ha biztosat tudsz, vagyis irány holnap a patika, vegyél terhességi tesztet. Ha mégis terhes vagy, akkor elmész a nőgyógyászhoz, ő el fogja mondani a teendőket. Ha minden flottul megy 1-2 hét alatt el lehet intézni az abortuszt.

Esetleg lehet érdemesebb lenne valami gyógyszert is szedni még az óvszeres védekezés mellé (ha szabad gyógyszert szedned), így duplán bebiztosítva talán te is nyugodtabb lennél. Az elköttetés még korai lenne, majd ha 30 évesen is úgy gondolod, hogy sose szeretnél gyereket, akkor esetleg már érdemesebb lenne ezt is megfontolni.

2013. nov. 3. 16:37
 16/26 anonim ***** válasza:
76%
Miért kell lehurrogni, mikor pontosan leírta, hogy védekeztek, nem kockáztattak??? ( az, hogy hogyan áll a babához más tészta, de szerintem erről sem ő tehet, csak őszinte volt) - megértelek kedves kérdező, hogy annak ellenére parázol, hogy tudatában vagy védekeztetek! Én két gyermekes anyaként rettegtem múlt hónapban a terhességtől ( igez, nem azért mint te) , annak ellenére, hogy megfelelően védekeztünk... kívánom, hogy ne legyen semmi, a gyerkőcökhöz való hozzáállás meg majd változik hidd el évek múlva!
2013. nov. 3. 16:39
 17/26 anonim ***** válasza:
49%
Nagy levegő ne pánikolj. Érthető hogy meg vagy rémülve de ne ess pánikba. Annak hogy terhes vagy kicsi az esélye mivel védekeztetek. A menszesz a stressztől is késhet, sőt nagyon sok mindentől. Menj el orvoshoz.
2013. nov. 3. 16:49
 18/26 anonim válasza:
49%
Nyugi, az emberek nem szeretik az őszinteséget. Szinte lehetetlen, hogy pozitív legyen a teszted, de ha az lesz nincs mit tenni, el kell fogadnod, hogy ez van, visszafordíthatatlan. Mi mást tudnál tenni? Legalább van választási lehetőséged, és a választásodért nagyon sokan el fognak ítélni, épp ezért nem kell elmondani senkinek. Kivéve a barátodnak, neki tudnia kell.
2013. nov. 3. 17:15
 19/26 anonim válasza:
13%
19 évesen ennyi ésszel szabad lábon ?! ha ennyire irtózól a gyerekektől, főleg hogy benned legyen az a "valami", akkor szexelni sem kell :) ELVILEG A SZEX A SZAPORODÁS MIATT SZÜKSÉGES, arra találta ki a jó Isten, nem arra ogy téged szórakoztasson ilyen hozzá állással.
2013. nov. 3. 20:01
 20/26 anonim ***** válasza:
Teljesen megértelek, bepnikoltál, nem baj. 19 évesen n se tudtam mit kezdeni a gyerekekkel, még most sem. Majd változik. Mindenki más, nem vagyunk egyformák. Volt/van olyan barátnőm aki már 17 éves kora óta, oda van a gyerekekért. Imádja őket (de pl a gyerekek menekülnek előle, a picik pedig sírnak). Van olyan ismerősöm aki utálja őket. Én pedig nem tudok mihez kezdeni velük. Ez van. Nyugodj meg, holnap vegyél egy tesztet. Ha negatív, várj még egy hetet és menj dokihoz. Ha pozitív akkor még a héten jelentkezz be. 22/L
2013. nov. 3. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!