Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az abortuszt beírja az orvos...

Az abortuszt beírja az orvos a gépbe?

Figyelt kérdés
Még nem biztos, hogy terhes vagyok (még nem voltam orvosnál), de nagyon úgy néz ki. Nem akarom megtartani, most semmiképpen sem férne az életembe. A gond csak az, hogy anyukám orvos, mindig ő ír fel nekem gyógyszert, ha kell valami vizsgálat, akkor hozzá megyek és ilyenkor persze belép a gépen az én adatlapomra. Nem akarom, hogy tudjon az abortuszomról, ha lesz. Szóval dokumentálnak erről valamit?
2013. okt. 28. 19:21
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
67%

Nem értem a sok rosszindulatú választ...

Nekem volt abortuszom, én sem mondtam el a szüleimnek. Nem tudom, hogy abortuszellenesek-e, mert ez a téma sosem került szoba. Az én döntésem volt, az én életemet változtatta volna meg. Azért nem mondtam el, mert tudtam, hogy elszomorítanám velük, elvégre ez eléggé a rossz hír kategória, másrészt csalódottak lennének. Szerintem aki felnőtt fejjel végez abortusz, többségében nem adja a szülei tudtára.

Egyébként nekem a szememet műtötték 2 megyével arrébb és a háziorvos mondta, hogy vigyem el hozzá a papírokat, hogy bele tudja tenni a gépbe, mert egyébként nem tudott volna róla, ha nem mondom el.

2013. okt. 28. 23:17
 12/36 anonim ***** válasza:
Kérdező, igen, alapértelmezésben belekerül, de letiltathatod, egy A4-es formanyomtatványt kell hozzá kitölteni az OEP-nél, de ha van ügyfélkapus regisztrációd, szerintem azon keresztül is működik.
2013. okt. 28. 23:52
 13/36 anonim ***** válasza:
11%

Hogy eccerűsítsem az életed:

[link]

2013. okt. 29. 00:16
 14/36 anonim ***** válasza:
9%

Mindenképpen bekerül! és minden papíron rajta lesz, hogy lássák az orvosok, nővérek is a kórházban, hogy te kérted az abortuszt, nehogy egy szobába rakjanak olyanokkal akik akarták a kicsit, de elvetéltek. A bánásmód is nyilván ettől függ, hogy kért abortusz vagy tervezett baba missed ab.

És a rendszerben is mindig mindenhol ott lesz.

2013. okt. 29. 11:35
 15/36 anonim ***** válasza:
64%

16-os!

Ez mekkora hülyeség! Nem írnak ilyesmit, nem írnak okokat a kartonra!

Éppen ezért fordulhat elő, hogy akkor is cudarul bánnak veled, ha egészségügyi okból kell megszakítani a terhességet. És persze ez se törvényszerű. Nem csak idegbeteg, idióta, ítélkező emberek dolgoznak az egészségügyben.

2013. okt. 29. 11:58
 16/36 anonim ***** válasza:
56%

16-os!

Sajnos teljes bizonyossággal állíthatom, hogy nem érdekel senkit, hogy missed ab-val, vagy abortusszal fekszem-e ott és éppen ezért nem is eszerint szortírozzák a betegeket. Én jól jártam, mert a kórházban, ahol feküdtem, nem volt senki bunkó, vagy elutasító senkivel (én vetéléssel kerültem be, de az abortuszosokkal sem bántak másképp). Persze ezt orvosai válogatják, nem törvényszerű, hogy mindenhol így van. Bár mondjuk én úgy gondolom, hogy egy nőgyógyászati ambulancián eléggé rutin dolognak számítanak ezek a műtétek, többnyire senkit nem érdekel, hogy most akkor milyen okból is kerül sor a terhességmegszakításra, legalábbis én ezt tapasztaltam. Mindenki végezte a dolgát és kész.

Hogy bekerül-e a gépbe, azt nem tudom, bár feltételezem, hogy igen, ugyanis egy baleset esetén, ha azonnali műtétre van szükség, gondolom azért csak-csak tudni kell, hogy milyen beavatkozások történtek az illetőnél (nem tudom, hogy így van-e, nem vagyok orvos, de én így tartom reálisnak).

Tudom, nem kértél tanácsot, de azért leírom, hogy szerintem mindenképpen beszéld meg legalább az édesanyáddal. Nem a baba "jogai" miatt, hanem a köztetek lévő kapcsolat miatt. Egy ilyen volumenű dolog titkolása óriási súlyt fog rád tenni és hosszú távon biztosan nem lesz a kettőtök viszonyára jó hatással. Ő az édesanyád, ha elítélné a döntésedet, végső soron akkor is támogatna (feltételezem).

2013. okt. 29. 12:42
 17/36 anonim ***** válasza:

A #16-os versenyző sikeresen beállította a mai rekordot a bődületes ostobaság kategóriában...

Ugyan az előbb leírtam, hogy az abortusz kiolvasható a rendszerből, és hogyan lehet tiltani azt, hogy valaki követni tudja, de ha betű szerint nézzük, valójában maga a művi abortusz beavatkozás tudtommal nem kerül be az OEP által nyújtott beteg-életút (online kórtörténet) szolgáltatásba, mert oda csak és kizárólag az OEP által finanszírozott, tehát feléjük jelentett dolgok kerülnek be, a művi abortusz meg ugye nem ilyen, az egy államilag szabott árképzéssel működő térítésköteles egészségügyi szolgáltatás. Viszont bekerül átlag esetben a terhesség megállapítása, a laboratóriumi vizsgálatok, tehát mindaz amit az OEP finanszíroz, és amiből adott esetben egy orvos leveheti, hogy művi abortuszra került sor. (az, hogy EÜ okból vagy kérelemre, az max indirekt úton derül ki, nevezetesen pont onnan, hogy nem OEP által finanszírozott beavatkozás történt, és nincs anyai-magzati kórisme)

Innen nézve persze az egész kikapuzható, ha az illető nő nem az OEP-pel szerződött nőgyógyásszal állapíttatja meg a terhességet és végezteti a vizsgálatokat és az utólagos kontrollt, hanem az OEP-pel szerződésben nem lévő magánorvossal teljes árat fizetve, (nem kérik el a TAJ-számát), mert ez esetben értelemszerűen nem történik jelentés az OEP fele, semmiféle magánorvossal, teljes áron végeztetett vizsgálat vagy beavatkozás soha nem jelenik meg az OEP rendszerében. Ahol az ember nem ad meg TAJ számot, az biztosan nem válik az OEP nyilvántartás részévé.

A valóság kb ennyi.

2013. okt. 29. 14:45
 18/36 anonim ***** válasza:
15%
Ha esetleg örökbe adnád? Nem gondolkoztál ezen?
2013. okt. 29. 15:10
 19/36 anonim ***** válasza:
49%

ha van pénzed rá..., Ausztriában (magánklinikán) is elvégeztetheted a beavatkozást, és az nem kerül bele a magyar nyilvántartásba.

[link]

[link]

[link]

stb...

2013. okt. 29. 16:01
 20/36 anonim ***** válasza:
36%

#21!!!

"Még nem biztos, hogy terhes vagyok (még nem voltam orvosnál), de nagyon úgy néz ki. Nem akarom megtartani, most semmiképpen sem férne az életembe."

...felfogtad? (hogy a kérdező mit akar az idézet szöveggel közölni?!?)

2013. okt. 29. 16:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!