Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Van olyan nő, akit a párja ra...

Van olyan nő, akit a párja ra akart kényszeríteni az abortuszra? Elment végül? Szakítottak?

Figyelt kérdés
2013. júl. 20. 07:49
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
57%
Nekem ezt szerencsere, nem kellett atelnem, nem tudom, h alakult volna, de majdnem megtortent es meg ez is nagyon es sokaig bantott. A parommal mikor osszejottunk en 22 voltam, o 30. Azota is egyutt vagyunk, 8 eve es most varjuk elso gyermekunket. Egy eve voltunk egyutt, amikor kesett. En meg az egyetem kozepen voltam, meg nem volt erdemi munkam (akkor 2 honapja dolgoztam suli mellett - amugy azota is folyamatos a munkaviszonyom), gyedet nem kaptam volna, szegeny csaladbol vagyok, nem tudtak volna tamogatni. Ennek ellenere a paron jol ketesett es neki gazdag a csaladja is, tehat a gyerek nem ehezett volna. Sot a kapcsolatunk stabil volt, ereztuk, h ez egy eletre szol. Es amikor parom meghozta a tesztet es megcsinaltam, kozben ilyeneket beszelt, h ne legyek ideges, persze nem maradhat a baba (meg nincs itt az ideje), de mellettem lesz, egyutt vegigcsinaljuk... Teljesen kiakadtam, ugy ereztem, ha ot nem akarna, akkor engem sem akar... Negativ lett a teszt, igy aztan konnyebben tullendultem az egeszen, de igenis bantott. Befejeztem az egyetemet, 7 ev munkaviszonyom van, sikereket ertem el. Varjuk a babankat, akit kozosen terveztunk. Nem banom, h akkor nem voltam terhes, mert most eros vagyok, nem vagyok mar olyan kiszolgaltatott, van sajat megtakaritasom, tudom, h barmikor kapok munkat es megfelelo szinvonalon tudnam eltartani a gyerekemet, ha barmiert egyedul maradnek. Azt is tudom, h a parom nagyon szeret es igazabol ezt akarta o is, h idaig eljussak, sajat magamert. Azert halas vagyok, h nem akart alarendelt fuggo szerepben tartani (pl a sztori elott mondhatta volna, h ne tanuljak, ne dolgozzak, csak legyek anya es feleseg - amibe szerelembol lehet, h beleugrottam volna), de ha mar egy letrejott eletrol kellett volna donteni, szoval tenyleg nem tudom, h mi lett volna...
2013. júl. 20. 11:39
 12/38 A kérdező kommentje:

En 25 vagyok o pedig 36.

4 eve lesz novemberben hogy egyutt vagyunk. Mar ha lesz.

Mert nagyon nem akar hallani rola.

Elozo felesegtol van ket gyereke.

o hazassagot akar meg egyutt elest folytatni de a babat egyaltalan nem.

reszemrol normalis csaladom van rendes szulokkel es ket hugommal akik 23 evesek es 20.

o jo helyen dolgozik nagyon jol keres de a gyerektartas meg egy regi szemelyi hitel elvisz belole alapbol 70ezret es akkor meg lakas sincs fizetve.

celzott ra hogy ha megtartom akkor o fizet a gyerek utan es latogatja majd szoval egyertelmu hogy szakitani fog.

eddig meg nem volt ilyen helyzet szoval nem tudtam hogy reagal majd.

de voltam uhn a heten es hallottam a szivhangot o azt hiszi belemegyek hogy elvetessuk ezert nincs vita de nem fogom tudni magamba tartani sokaig amit gondolok errol.

allandoan azzal jon hogy van hogy a korulmenyek ugy kivanjak hogy nem lehet megtartani a babat de en ugy erzem hogy ez nem olyan ezert nem tudom elfpgadni ezt az indokot.

2013. júl. 20. 11:41
 13/38 A kérdező kommentje:

A csaladommal arra akartam kilyukadni hogy ok azt mondtak az en dontesem es mindenben segitenek majd. A szuleimnel penzben sincs hiany.

En ugyan dolgozok, mindig van valami munkam de gyedet nem fogok kapni.

De meg ezen felul is ugy gondolom hogy menne es elsosorban vele szeretnem csinalni egyutt.

Azert nem haragszom ra mert hirtelen megijedt mert nagyon sok ilyet olvasok de bant hogy meg se hallgatja igazan hogy en mit gondolok vagyis meghallgatja de nem erzi at.

2013. júl. 20. 11:46
 14/38 anonim ***** válasza:
Ezek szerint o szeretne egy asszonyt (bizony, szamos hasznos tulajdonsaga van egy tarsnak - kiszolgalja az igenyeit), de gyereket mar egyaltalan nem akar. De ha Te szeretnel gyereket az eletben, akkor tenyleg nem sok ertelme van huzni az idodet. A kerdes mar csak az, akarsz-e egyedulallo anya lenni, ezt kell eldontened. Persze, tekintsuk ezt atmeneti idoszaknak, hisz remelhetoleg talalsz majd valakit, de nehezebb lesz, az biztos. Nem minden pasi akarja mas gyereket nevelni, sajnos.
2013. júl. 20. 11:58
 15/38 anonim ***** válasza:
49%
De ugy erzem, kotodsz a babahoz es a csaladod is tamogatni tud, tehat vagy olyan helyzetben, h meg tudod tartani, akkor a parod "kenyszeritese" nem indok, foleg ha alapbol mas a tervetek az eletben...
2013. júl. 20. 12:02
 16/38 anonim ***** válasza:
0%
Ezt kényszeríteni egy nőre nem lehet. Elmondhatja a véleményét és te is. Aztán eldöntöd mit szeretnél, és ha azt választod, hogy megszülöd akkor szembe kell nézned azzal, hogy egyedülálló anya leszel, ami bizony nem könnyű. Ha viszont ő már nem szeretne gyereket, akkor vagy elfogadod ezt és leéled az életed gyerek nélkül, vagy továbblépsz, akár így, hogy egyedülálló anya leszel, vagy keresel olyan társat aki szeret és tisztel téged, akivel szülő lehetsz!
2013. júl. 20. 12:04
 17/38 anonim ***** válasza:
41%

Bar nem lehet konnyu a helyzeted de tenyleg nem mondhatja meg hogy elvetesd, mert ez Isten szemeben egyszeruen BUN!

Inkabb halgass oszinten a szivedre, hiszen benned fejlodik a kis draga es o az egeszrol semmit nem tehet. Ha el fogod tudni tartani akar egyedul is akkor meg a legrosszabb esetben is (ha talan elhagyna), lehet hogy jon egy masik ferfi aki elfogad ugy ahogy van, es igazi boldog csaladod lesz:) Az en hasamban is 8 hetes a pici, de en nem adnam senkinek, o elsosorban az ENYEM:)

Es drukkolok hogy jol donts!

2013. júl. 20. 13:50
 18/38 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat es hogy leirtatok a tapasztalatokat.

Nagyon szeretnem a babat. Minden nap jobban foleg a szivhang ota.

o nyaralgatni akar, lakast es hazassagot akar.

Hallani sem akar a babarol.

2013. júl. 20. 15:14
 19/38 anonim ***** válasza:
27%
Akkor itt a döntés a Te kezedben van! Szerintem számodra is egyértelmű és eldöntött már a kérdés! :)
2013. júl. 20. 15:33
 20/38 anonim ***** válasza:
59%

Kedves második! Az a pasi, aki nem akar gyereket, HÚZZON GUMIT A FARKÁRA!!!! Ha nem teszi, ne akarjon rendelkezni a nő teste és egészsége felett. Ez nem egy szemölcslevétel. Ez döntés egy életről (akármilyen kicsi is), és egy életen át lehet viselni a terhét. Ha a pasi nem akarja egy életen át vállalni a felelősséget, akkor hogy várhatja el a nőtől, hogy az életről való döntés felelősségét (=lelkifurdalás) viselje egy életen át?

Ráadásul nem is kockázatmentes, ugyan ma már kicsi a szövődmény esélye, de ha pont neki nem lehet gyereke többé, akkor nem fogja vigasztalni, hogy 99%-nak meg lehet. Az a férfi, aki nem törődik a barátnője/felesége egészségével, nem szereti őt. Ha meg nem szereti, akkor ne d-gja, hanem hagyja el, ha védekezni nem képes.

Akkor is ilyen könnyen küldenéd a nőt abortuszra, ha azzal párhuzamosan a férfi péniszében is kotorásznának műtétileg egy kicsit? Nem hiszem. Könnyű más ---val verni a csalánt, ahogy mondani szokták.

Véleményem szerint az a férfi, ki nem akar gyereket, használjon óvszert, ne finnyáskodjon. Emellett az a nő, aki nem akar gyereket, szedjen tablettát (vagy használjon mást), és ha emellett mégis becsúszik a baba, a nő dönt, mert az ő teste. Amúgy meg jó ezt már a kapcsolat elején tisztázni. És ha erre a pasi azt mondja, hogy nem ért egyet vele, akkor már az elején ott kell hagyni, mert jó nem sül ki belőle.

Amúgy az első helyében én simán kisétáltam volna a kórházból, ha meggondoltuk volna magunkat.

2013. júl. 20. 17:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!