Lehet egy kétéves gyereket kényszeríteni (rávenni, rábeszélni, stb) hogy normális főtt kaját egyen?
A mi gondunk is hasonló volt, mi azt csináltuk, hogy ölbe vettük az asztalnál, és megengedtük, hogy beleegyen a mi ételünkbe.
Egyrészt nagyon tetszett neki, mert előtte ilyen nem volt, szigorúan az etetőszékben kapott enni, másrészt tényleg mindent megkóstolhatott amit mi ettünk, látta, érezte, hogy ugyanazt kapja ő is. Azóta már van saját kisasztalkája kisszékkel (műanyag) és annál eszik. Nem sokat ugyan, de mindenből eszik amit eléteszek.
Bölcsis, és ott sem eszik...csak ül a kanállal a kezében.
Próbáltuk, hogy etetőszékből ki, ölben, meg saját kisasztal-kisszéknél is, van kedvence, de csak amit felsoroltam, nem főtt kaja. Olyat csináltatok, hogy "éheztettétek", nem kap mást, ha nem kell, éhes marad? Meddig?
Ha normálisan fejlődik és a gyerekorvos is rendben talál mindent, szerintem semmi értelme kényszeríteni.
Próbáld meg esetleg, hogy belecsempészel egy kis játékot az evésbe. Pl. csinálj neki egy mosolygós arcot a tányérjára a kajából, vagy tedd oda a kedvenc játékát, hogy meg tudja őt is etetni. Eleinte csak pici adagot adjál, mert a gyerekek megijednek a nagy adagtól.
Az én anyósom már négy hónaposan akarta a teát ránk erőltetni, de én nem engedtem belőle. Az én gyerekem, és én úgy etetem, ahogy én akarom. Ne hagyd magad! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!