Kislányom 2éves nem szobatíszta, már gondolkodtam, hogy kényszeríteni fogom, a bilire, de anyukám azt mondta, hogy ne tegyem, mert szerinte nem jó ötlet. Ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel?
2 évesen még nem is elvárható a bilizés. Az én fiam is 2 éves 3 hónaposan kezdte és 1 hónap alatt tökéletesen szobatiszta lett, egy baleset sem volt azóta sem.
Van egy "Bilikönyv" c. könyv, azt nézegettük, miközben bilin ült.
De ne kényszerítsd, nehogy pont ellentétes reakciót válts ki belőle...
Az én lányom is két éves, és még nem bilizik. még szólni sem mindig szól (általában csak kakinál). Ez azt jelenti nem érett rá. Van bilink, néha ráül, de nem pisil bele.
Szerintem kényszeríteni semmiképp nem kellene.
( Hallottam olyat, hogy anyukák abban versenyeznek, hogy kinek a gyereke lesz hamarabb szobatiszta. Megbotránkoztam. Ha nem előttem mondják, nem is hiszem, hogy van ilyen.)
Az enyém 2,5 éves. Már minden ilyen korú barátja szobatiszta. Engem is bosszant már, mert marha drága a pelenka neki. Pláne, hogy van egy fél éves is, szóval heti 6000 Ft csak a pelenkájuk. De hiába minden. Ha látom, hogy erőlködik, mondom neki, hogyha kakilni kell gyere a bilire, elszalad. Kérdezem, hogy bekakilt-e, letagadja. Mondom, hogy üljön a bilire, ő nem, miért nem az öcsi. Szóval én feladtam. Majd ha ő is akarja.
Anyukám engem is szekál, hogy nekem kell lépni, mert azt hiába várom, hogy ő szóljon. Szerinte ha leveszem a pelenkát és csak bugyit kap, és bepisil, és úgy hagyom egy fél órára, legközelebb szólni fog (mondjuk a nyáron, nem most.) Ezt is kipróbáltam többször is, pont akkor kakilt, körbe kente az egész házat vele, mert persze nem jött oda akkor sem, hogy elrendezzem. Akkor elegem lett belőle, én még várok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!