Szeparációs szorongás 19 hónaposan? Vagy valami ötlet?
Eddig teljesen egyedül elalvó lányom este és a délutáni alvásnál is igényli, hogy vele egyek a szobájában. Nem simogatom, nem beszélek hozzá, csak pisszegek neki, csitítgatom a szobaajtóból. Nem sír, ha bent maradok, csak beszélget, játszik, forgolódik az ágyában, próbál velem beszélgetni. Ha kijövök elkezd torka szakadtából üvölteni.
Tudom, hogy a szemfogaival is küzd, még csak 1 van kint neki. Bezavarhat az alvásba, de ennyire nem hiszem. Enni sem akar mostanában, az biztosan ettől van. (Orvost is kérdeztem.)
Nappal is folyamatosan körülöttem van, nem nagyon akar egyedül játszani (mondjuk ez eddig is így volt), sokat szeretne kézben lenni.
Van ötletetek? Esetleg tapasztalata valakinek? Tudom, hogy az idő segít, de mégis!!!
Ezért mindig lepontoznok, de nem érdekel.
Hagyd a szobájában az ágyban, gyerek ki, csináld a dolgod (miután megggyőződtél, hogy nincs egyéb baj a gyereknek) és hidd el, egy idő után rájön, hogy anyu nem rohangál be hozzá mindenért, és el fog aludni. Ezt megcsinálod vele holnap holnapután már szépen csendben egyedül elalszik.
A lányom 1 éves, sosem babusgattam alvás előtt. Ve az ágyba, ki a szobából és már aludt is. Tegnap előtt este lefekvés után (én marha) kihoztam, mert iszonyúen sírt. Érdekes módon a kezemben már nem volt semmi baja, vigyogott. Úgyhogy visszatettem sírt még egy kicsit és elaludt. Tegnap este megint üvöltés, nem hoztam ki, kb 20 perc múlva aludt is. Ma este sírás nélkül elaludt. RÁjött, nem változik meg a rendszer, mert egyszer meggondolatlanul kihoztam.
Ez nem rossza anyaság, ridegség, szívtelenség, hanem jól átgondolt nevelési taktika.
Ettől a gyerek még gyerek marad, csak tudja, ha evés, van akkor eszünk, ha játékidő van akkor játszunk, ha alvás van, akkor alszunk.
A lányom 22 hónapos, és nekem is megfordult a fejemben, hogy megint szeparációs szorongása van. Nálunk nem az alvás a gond, az jól megy, hanem ha nem lát, akkor kiborul, sír. Nagyon bújós cica lett, mászik az ölembe és puszilgat, meg ölel, mondja, hogy szeretlek. Ezzel nincs is baj, szeretek vele összebújni, csak már a postaládához nem tudok kimenni sírás nélkül.
A megoldást nem tudom, de biztos kinövik.
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást.
Az az érdekes, hogy ezt a sírni hagyni, majd visszamenni dolgot csináltuk, amikor pici volt. Nem volt sokszor gond, de azért akadt. Viszont ilyen keserves sírás, mint most nem volt még. Mindenesetre, ha nem változnak a dolgok meg fogom próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!