Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mi a véleményed arról, ha...

Mi a véleményed arról, ha hármas ikerterhesség esetén valaki magzatredukciót szeretne?

Figyelt kérdés

Milyen indokot tartotok elfogadhatónak? Pl. azt, hogy túl sok lenne egyszerre 3 gyerek?

Nem rólam van szó, csak érdekel mások véleménye.

2013. júl. 8. 14:58
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Én együtt szültem egy anyukával, aki kérte a redukciót. Nagyon régóta próbálkoztak, beültetés sem az első volt már és kérte a többes beültetést és mindhárom megtapadt. Most van egy gyönyörű kislányuk és egy csodaszép kisfiúk.
2013. júl. 9. 23:37
 22/23 anonim ***** válasza:
72%
Bár nekem sikerült természetes úton teherbe esnem, és egy gyerekem lett, én a saját indokomat is elfogadhatónak tartanám ilyen esetben. Nem akarok 3 gyereket. Pont. Egy gyereket akarnék, ha három lenne, nem kéne.
2013. júl. 10. 23:04
 23/23 Edit Pető válasza:

Sziasztok!

Én most kerültem hasonló helyzetbe. Évekig nem jött össze a baba. Így 5 év sikertelenség után Meddőségi kivizsgálásra mentünk. Nem találtak semmi gondot egyikünknél sem. Hormonok rendben, petevezetők átjárhatók, a párommal is minden rendben. De mivel nem akart összejönni kaptam clostylbegit petesejt érlelőt. Van ismerősöm,aki 1 évig szedte, mégsem lett baba. Én csak egy havi adagot szedtem be és máris terhes voltam. Nagyon örültünk! 5 hetesen mentem el ultrahangos. Ott már látszott a két pici petezsák. 2 hét múlva hívott vissza a doki. Hogy meghalljuk a szìvhangoka t. Izgatottan vártam a vizsgálatot. Tudtam nem lesz egyszerű 2 picivel. De nagyon örültünk! Tegnap a 7 hetes ultrahangon már 3 erős szìvhangot hallottunk. A babák ugyanakkorák. Egyikőjük petezsákja jóval kisebb.

Az orvos azt mondta várjunk a 10. Hétig, hogy megoldja e a természet, de felvázolta a redukció lehetőségét is.

Nem tudom még hogy alakul, de a hármas ikerterhesség esetén Nagyon kicsi rá az esély hogy mind három pici egészséges legyen. Legtőbb gondot a szülés közben fellépő komplikációk a koraszülés okoz. De a fejlődési rendellenességek is sokkal gyakoribbak.

Tehát, ha egészségesen fejlődnek is, nagyon kicsi az esély rá hogy mind hárman egészségesek legyenek.

Mi a jobb 2 szinte biztos egészséges gyerek vagy 3 bizonytalan kimenetelű? Kérdésben benne a válasz. De az egészen biztos hogy teljesen jó döntés nincs! Bár soha ne kellene ezt a döntést meghozni!

2017. márc. 21. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!