Mennyi az esélye az ikerterhességnek? Többi lent.
Bizonyos tényezők megnövelik az esélyt az ikerterhességre: többedik terhesség, öröklődés, nemzetiség ill. faj, (afrikaiaknál a leggyakoribb, ázsiaiaknál ritkább az iker), de ettől még bárkinek lehetnek ikrei.
Nálunk senki nem volt iker, és mégis egypetéjű babáink lettek a férjemmel.
(Egyébként az iker szót nem lehet szebben fogalmazni, ez a hivatalos megnevezés. Az emberek 99%-a tudja, hogy mit jelent, hidd el, nem kell hozzátenned, hogy "vagyis van egy ikertestvére" :P :)
Nagymamámnak volt ikertesója (ő halva született vagy időközben halt meg ezt senki nem tudja, még a dédim sem. Éppen bombáztak a második világháborúban ő meg higiénikusan egy kukorica tábla közepén szült...)
Nővérem első terhessége lett volna iker terhesség (őket nem tartotta meg sajnos) rá 2 hónapra megint terhes lett ott 1 kisfiú született. Én hormonkezelésen voltam sajnos nem sikerült előre két baba pedig bíztam benne :) most a második várandósságomhoz ismét kezelés volt, most imádkozom érte, hogy nehogy kettő legyen odabent! Csak 1!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!