Mi a véleményed arról, ha hármas ikerterhesség esetén valaki magzatredukciót szeretne?
Milyen indokot tartotok elfogadhatónak? Pl. azt, hogy túl sok lenne egyszerre 3 gyerek?
Nem rólam van szó, csak érdekel mások véleménye.
Az ő dolga. Azzal is ő szív, ha az egyiket elveteti (lelkiismeret + kockázatok, hogy a másik kettő is elmegy), meg azzal is, ha megtartja mindhármat, és amiatt lesznek komplikációk, kis súly, koraszülés stb. Ráadásul fel is kell nevelni mindhármat, bírni kell egészséggel és anyagilag is.
Egyik megoldásért sem ítélem el, nem könnyű ilyen döntést hozni.
Persze, igazad van. Ez az anyuka is a 32. héten szült (császárral), de vidéki létére a SOTE 1-esre jött fel, mert itt tényleg nagyon jó a koraszülött-ellátás. Istennek hála, minden rendben volt velük.
A nőgyógyászom, akinél szültem 4-esikrek apukája, és ahogy ő fogalmazott, nem éltek a redukció lehetőségével.
Nem ítélkeztem, csak leírtam a véleményemet, ahogy a kérdező kérdezte és azt mondtam, én nem tenném.
Nem tartom provokatívnak a kérdést, hanem igenis reálisnak, ilyen élethelyzetek, dilemmák ugyanis vannak.
Az említett nőgyógyász, akinek négyes ikrei születtek, azt mondta: A kérdés leginkább nem orvosi-, hanem súlyosan morális kérdés. Úgy fogalmazott, hogy orvosilag be tudnak avatkozni, de a dolog etikai súlya nagyon nagy. Ő, aki minden oldalról érintett volt, nem avatkozott és nem is avatkoztatott közbe. És minden rendben volt velük.
Megkérdezhetem, Kérdező, mi a véleményed?
én ikreket várok, ha kiderült volna, hárman vannak, könnyen lehet, "éltem" volna ezzel a lehetőséggel, nem a szülés utáni problémák miatt, hanem amik az alatt jöhetnek. kettővel is nehézkes a terhesség, pedig nem egypetéjűek, ami még ennél is veszélyesebb a lehetséges közös lepény miatt (iker transzfúzió).
egyetértek azzal, hogy a kettes vagy többes terhesség azonkívül, hogy egy nagy csoda, nagyobb körültekintést is igényel, pl. három babával szinte biztos, hogy a felétől feküdni lehet csak stb. és van pár szép példa, de sok olyan is, ahol valóban nagyon pici babák születtek.
Hónapokkal, talán már évvekkel ezelőtt volt itt egy kérdés, amit egy ilyen anyuka tette fel. Évekig próbálkoztak, nem jött a baba, aztán beültetés és közölték, hogy ikrek vagy hármasikrek. Anyuka nem akart ikreket, csak egy babát.... sárba tiporták itt a kommentelők, aztán talán törölték is a moderátorok a kérdést.
Én nem szólnék semmit, nem az én dolgom dönteni, nem az én életem.
csak akkor vetetném el a harmadikat, ha betegséget vesznek észre rajta. 3 egészségessel is nehéz, nem hogy 2 egészségessel és 1 beteggel.
az anyagiak miatt annyira nem aggódnék, úgy tudom ilyen speckó esetben sokféle támogatás jár, azonnal nagycsaládosnak számítanánk, és az adókedvezmény is maximális lenne.
na de hogy hogy bírnék el egyszerre 3 csöppséggel, az nagyobb fejtörést okozna :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!