Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Úgy döntöttünk így a helyes,...

Úgy döntöttünk így a helyes, de a nagyszülők tiltakoznak. Hogyan magyarázhatnánk el nekik, hogy ez a mi döntésünk, és így látjuk a legjobbnak?

Figyelt kérdés
Kicsivel több, mint 2,5 éve hármasikreink születtek, mesterséges megtermékenyítéssel. A beültetéstől kezdve végig , a 30 hét alatt ágyban kellett feküdnöm, gyakorlatilag semmit sem tudtam csinálni. 12 hónaposak voltak a lányok, amikor csodával határos módon pozitívat teszteltem és az első UH-n megláttuk a két dobogó apró szivecskét. Hihetetlen volt, mivel a hármasikreink előtt 5 évig próbálkoztunk, mindhiába. Természetesen akkor az abortusz meg sem fordult a fejünkben. És minden olyan jól ment, a 12. héttől, azonban ismételten szigorú ágyban fekvésre lettem ítélve és a 32.héten világra jöttek a picik. Egy percig sem hittük, hogy még egyszer megeshet a csoda, amire azelőtt 5 évet vártunk. De biztosra akartunk menni, így spirált tetettem fel. Öt 3 éven aluli gyermekem van és 6 hetes terhes vagyok. Mindig akkor jön a csoda amikor nem számítunk rá, de képtelen vagyok végig csinálni ezt a terhességet is. Több, mint valószínű, hogy ismét ágyban tölteném a terhességem java részét, ami egy éjjel-nappal dolgozó férj, 5 kisgyermek és 200 km-re lakó nagyszülők mellett, aligha lehetséges. Alaposan mérlegeltünk mindent, tisztában vagyunk vele, hogy talán anyagilag sem bírnánk el még egy picúrt. Rettenetesen fáj, de ebben a pillanatban, ez a leghelyesebb döntés. A nagyszülők azonban nem így gondolják, és nem értik, miért nem tartjuk meg. Persze állítják, hogy egyfolytában itt lesznek és segítenek, de arra nem kaptunk magyarázatot, hogy hol fognak lakni, vagy minden nap tesznek egy röpke 240 km-es utat, hogy segítsenek.. Üres szavaknak érezzük az ígéreteket, és ahogy eddig tapasztaltuk, sajnos azok is. 2 hete áll a bál a családban, emiatt a dolog miatt. Én is egyre nehezebben bírom, (sőt lelkileg már majdhogy a padlón vagyok) ahogy mindenki más is, kezd kihatással lenni, az itthoni nyugalomra. A világ legrosszabb anyukájának érzem magam. Szóval, hogyan értessük meg velük, hogy feleslegesen terrorizálnak lelkileg, ez már eldőlt?
2013. jún. 18. 22:27
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
54%
Én voltam az egyik, aki totál naivan pedzegette az elkötés témát. Esküszöm, minden rossz szándéktól mentesen.
2013. jún. 20. 11:17
 32/49 anonim ***** válasza:
5%

Ezek szerint sokkal érthetőbb az abortuszt választani, mint esetleg tenni arról hogy véletlen se foganjon meg a baba?

Ha én öt gyerek után már nem akarnék többet, akkor tennék róla, mert ez sokkal rosszabb megoldás, nemdebár?

2013. jún. 20. 11:18
 33/49 anonim ***** válasza:
30%
Akkor jó. Azt nemn értem, ha terhes lett mégegyszer a hármasikrek után, miből gondolták, hogy még egyszer nem történik meg? Másnak leordítják a haját ilyen miatt itt, most meg lassan szentté avatják...
2013. jún. 20. 11:20
 34/49 anonim ***** válasza:
57%

#31 OK.

#32, te ezt tennéd, OK. Kérdezőék meg valamiért mást választottak. Azt gondolom, hogy egy másik emberen számon lehet kérni egy elvárható gondosságot adott esetben - ami kb annyi, hogy ha valaki nem akar gyereket, az védekezik - de azt, hogy miért nem volt maximalista, nos azt SENKINEK SOHA.

2013. jún. 20. 11:25
 35/49 anonim ***** válasza:
71%
Már bánom, hogy feltettem a kérdést, mert nem gondoltam volna, hogy egy már eldöntött dolog így is a védekeztek nem védekeztek, abortusz vagy sem vitába torkollik. Szerintem felesleges ezt firtatni. Hogy miért nem köttetem el magam arra roppant egyszerű a válasz. Senki sem tudhatja, hogy mi lesz 5-6-10-15 év múlva, mi lenne ha akkor úgy döntünk, hogy igen, szeretnénk még egy babát, akkor erre nem lenne lehetőség.
2013. jún. 20. 13:12
 36/49 A kérdező kommentje:
Bocsánat, az előző hozzászólást véletlenül a párom oldaláról írtam.
2013. jún. 20. 13:14
 37/49 anonim ***** válasza:
53%

31

oké, de ilyet ne kérdezzünk... Ha Te eldöntöd, hogy oké van 2 gyerekem nem akarok többet akkor Te se rohansz elkötésre... Senkinek nem kell 30 körül a hőhullám és elhúzódó klimax... De főleg mi van ha gondoltok egyet és minden adott lesz még 1-2 gyerkőchöz?

32

Mi az a módszer ami a legjobb? Ha nincs szex.. Azt ugye senki nem teszi meg mert emberek vagyunk szükségletekkel...

Én speciel a latexre allergiás vagyok (azonnal égek és viszketek) tehát gumi kilőve,

spermicid síkosító az minden csak nem bizalom gerjesztő és nekem nem védekezés,

A hüvely tabletták aktus előtt 2 órával felhelyezendők és hosszútávon nem alkalmazhatóak+ ha elmész és mondjuk tegyük fel irrigálsz egyet szex után ugye a sperma csak röpke 72 órán át életképes míg a gyógyszer max 8 órán át hat....

A krémek ugyanígy.

A pesszárium eltud mozdulni ez se túl biztonságos.

a hüvelygyűrű meg ugyanúgy nem ad 100%ot vagy-vagy az is.

A fogamzásgátlót nem szedhetem mert begyulladnak a tejmirigyeim tőle és 19 voltam mikor le kellett csapolni a folyadékot belőle.

Spirál egyik barátnőmnek méhenkívüli terhessége lett spirállal... De jó... Így is ab lett a vége...

Tehát Én mint gyermeket akaró nő (a későbbiekben szeretnék még) mivel védekezzek 100%osan? Mivel? :D Vicc mert tényleg annyi a legbiztonságosabb megoldás, ha erényövet kötünk magunkra, a kulcsot elhajítjuk az erdőben, hogy soha ne akadjunk rá, a Párunk meg rendezze el magát...

Ha teszem fel én 5 év múlva akarok gyermeket és nem most (mert most mondjuk nem állunk úgy vagy házat újítunk fel és a pénz biztos kevés vagy van egy gyermekem aki betegeskedik sokat vagy a szülemiről kell gondoskodjak)

2013. jún. 20. 14:32
 38/49 anonim ***** válasza:
most mivel védekezzek? ez lemaradt...
2013. jún. 20. 14:34
 39/49 anonim ***** válasza:
kérdező én a helyedben azt mondanám, hogy méhen kívül helyzekedett el. Vagy elhiszik, vagy nem de lekattannak rólatok :)
2013. jún. 20. 14:35
 40/49 anonim ***** válasza:
Kamu szagu a dolog 3iker meg egy iker aha
2013. jún. 20. 15:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!