Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Úgy döntöttünk így a helyes,...

Úgy döntöttünk így a helyes, de a nagyszülők tiltakoznak. Hogyan magyarázhatnánk el nekik, hogy ez a mi döntésünk, és így látjuk a legjobbnak?

Figyelt kérdés
Kicsivel több, mint 2,5 éve hármasikreink születtek, mesterséges megtermékenyítéssel. A beültetéstől kezdve végig , a 30 hét alatt ágyban kellett feküdnöm, gyakorlatilag semmit sem tudtam csinálni. 12 hónaposak voltak a lányok, amikor csodával határos módon pozitívat teszteltem és az első UH-n megláttuk a két dobogó apró szivecskét. Hihetetlen volt, mivel a hármasikreink előtt 5 évig próbálkoztunk, mindhiába. Természetesen akkor az abortusz meg sem fordult a fejünkben. És minden olyan jól ment, a 12. héttől, azonban ismételten szigorú ágyban fekvésre lettem ítélve és a 32.héten világra jöttek a picik. Egy percig sem hittük, hogy még egyszer megeshet a csoda, amire azelőtt 5 évet vártunk. De biztosra akartunk menni, így spirált tetettem fel. Öt 3 éven aluli gyermekem van és 6 hetes terhes vagyok. Mindig akkor jön a csoda amikor nem számítunk rá, de képtelen vagyok végig csinálni ezt a terhességet is. Több, mint valószínű, hogy ismét ágyban tölteném a terhességem java részét, ami egy éjjel-nappal dolgozó férj, 5 kisgyermek és 200 km-re lakó nagyszülők mellett, aligha lehetséges. Alaposan mérlegeltünk mindent, tisztában vagyunk vele, hogy talán anyagilag sem bírnánk el még egy picúrt. Rettenetesen fáj, de ebben a pillanatban, ez a leghelyesebb döntés. A nagyszülők azonban nem így gondolják, és nem értik, miért nem tartjuk meg. Persze állítják, hogy egyfolytában itt lesznek és segítenek, de arra nem kaptunk magyarázatot, hogy hol fognak lakni, vagy minden nap tesznek egy röpke 240 km-es utat, hogy segítsenek.. Üres szavaknak érezzük az ígéreteket, és ahogy eddig tapasztaltuk, sajnos azok is. 2 hete áll a bál a családban, emiatt a dolog miatt. Én is egyre nehezebben bírom, (sőt lelkileg már majdhogy a padlón vagyok) ahogy mindenki más is, kezd kihatással lenni, az itthoni nyugalomra. A világ legrosszabb anyukájának érzem magam. Szóval, hogyan értessük meg velük, hogy feleslegesen terrorizálnak lelkileg, ez már eldőlt?
2013. jún. 18. 22:27
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
12%
Én sem tudnám elvetetni, ő valamiért kellett hogy megfogadjon, ráadásul természetes úton.Mondjuk én alapból abortusz ellenes vagyok(persze van kivétel mikor megértem)de ti döntitek el.Szerintem ha ennyi kicsi elfér, már egy babának is lehetne hely és úgy később nem lenne lelkiismeret furdalásotok.Nálunk a húgom véletlen gyerek de nagyon örülök hogy anyuéknak anno eszébe sem jutott hogy elvetessék, nagyon jó tesók vagyunk így 5-en.Nekem is van kettő nem tervezünk többet, de ha úgy adódik és becsúszna még egy baba eszembe nem jutna elvetetni, persze tudom a ti esetetek más....akárhogy is döntötök, mindenképp köttesd el magad vagy valami biztosabb fogamzásgátló módszert keressetek, hogy ilyen helyzetbe ne kerüljetek még egyszer.Kitartást a picurok neveléséhez! :)
2013. jún. 19. 09:49
 12/49 anonim ***** válasza:
62%

Hely nyílván lenne, de idegrendszer? Még egy három éven aluli?

Anyagilag sem mindegy, meg gondolom a kérdező így is úgy zuhan esténként az ágyba.

Kedves kérdező: ez kizárólag a ti döntésetek. Én sem értem, hogy minek mondtátok el. Még befüllentheted, hogy elvetéltél, vagy nem fejlődött a baba.

Zárójelben megjegyezném, hogy talán, ha nem akartok több babót, egyikőtök kötesse el magát.

2013. jún. 19. 10:30
 13/49 anonim ***** válasza:
6%

9-es vagyok, nem a levegőbe beszélek. Én is lombikbaba után lettem most spontán terhes. Van még 5 fagyasztott embriónk, de értük mindenképpen vissza fogunk menni, nincs szívem azt mondani, h dobják ki őket. Max 7 gyerekünk lesz :)

Utolsó nem hiszem, h mire ez a pici megszületne, a nagyok még mindig 3 év alattiak lennének.

2013. jún. 19. 10:37
 14/49 anonim ***** válasza:
82%

Kedves "azóta utolsó". :)

Itt már nem arról van szó, hogy megtartsák-e, le is írták, hogy nem tudják vállalni, mindenképpen elveteti. Innentől kezdve mocsok dolog nyomatni a lelkiterrort, legyen az a szülő, vagy egy névtelen ismeretlen itt GyK-n.

Öt pici gyerek mellett én sem mernék vállalni egy vészélyeztetett terhességet. Ezzel az előélettel pedig szinte 100% hogy az lesz.

Akkor mi lesz a picikkel. Az apa így is túl van terhelve, hogy eltartsa a népes családját, de akkor még pelenkázza a kicsiket, hordja oviba a nagyokat?

2013. jún. 19. 11:01
 15/49 anonim ***** válasza:
54%
" A világ legrosszabb anyukájának érzem magam. Szóval, hogyan értessük meg velük, hogy feleslegesen terrorizálnak lelkileg, ez már eldőlt?" - Kérdező, pontosan így, szúrul szóra. Akárhányszor szóba hozza valaki, közölni kell vele, hogy "feleslegesen terrorizál lelkileg, ez már eldőlt", és odébb menni, letenni a telefont, stb... És ne hagyd, hogy oltogatni tudjanak, nehogy magadat érezd rossz anyának azért, mert a saját családi életedet éled, és nem az ő elvárásaiknak felelsz meg...
2013. jún. 19. 11:46
 16/49 anonim ***** válasza:
82%
Bármit is mondanak a nagyszülők nem ők vannak ott nem ők tudják milyen helyzetben vagytok szóval nem ítélkezhetnek felettetek. Ha úgy érzitek a pároddal hogy nem bírtok még egy gyerekkel akkor ne tarsd meg. Attól nem leszel rossz anya. Így hozta az élet ez van sajnos. Fölösleges tönkre tenni magadat csak hogy megfelelj másoknak.
2013. jún. 19. 11:55
 17/49 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Ma már mi is bánjuk, hogy elmondtuk nekik, de az elején úgy gondoltuk, jogukban áll tudni. Nem számítottunk ekkora felháborodásra. Ráadásul, ismerjük magunkat, egyszer véletlenül úgyis kikotyogtuk volna, akkor biztos megsértődés és átkozódás lett volna belőle, csak reméltük, hogy megértik. Szükségünk lett volna a támogatásra, mivel épp elég nehéz volt ezt a döntést meghozni.

Az abortusz ellen kampányolóknak, pedig.. feleslegesen fáradoznak, mert a döntés már megszületett. Nem arról van szó, hogy jó kedvemben megyek abortuszra, remélem ezt senki sem gondolta komolyan. Nyilván, mire "megszülnék" addigra ovis lenne a 3 nagyobb, és akkor még valahogy az oviba is el kéne repítenem őket, és az külön "gond" lenne, pláne ha ismét ágyba kényszerülnék. Nem a 6 kisgyerekkel van a gond, nálunk a legnagyobb probléma az a 30 valahány hét amíg a pocakban van. Így sem egyszerű az élet 3 dackorszakos és 2 fogzós kiscsajjal.

2013. jún. 19. 14:33
 18/49 anonim ***** válasza:
82%
Ne ostorozd magad, ez sajnos a legjobb döntés. Amúgy mind az 5 kislány? :)
2013. jún. 19. 14:40
 19/49 A kérdező kommentje:
Igen, csak csajok vagyunk.
2013. jún. 19. 14:52
 20/49 anonim ***** válasza:
71%
Kérdező, 6 nő és egy szem férfi? Hát, apukának hol irigylésre méltó lesz a sorsa, hol félelmetes, de valszeg soha nem unalmas...:)))
2013. jún. 19. 15:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!