Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortuszom lesz, de úgy érzem...

Abortuszom lesz, de úgy érzem képtelen vagyok feldolgozni. Hogyan lehet ezt "elfelejteni"?

Figyelt kérdés

Már van egy másfél éves kisfiam és most ismét teherbe estem. Sajnos nem vagyok felkészülve egy második kisbabára, amellett, hogy jelenleg a körülmények sem tökéletesek 2 ilyen picinek. Tudom, hogy nagyon önző dolog megölni a magzatot a "neki így a legjobb" indokkal, de az örökbe adásra pedig képtelen lennék.

A szívem szakad meg, hogy ezt fogom tenni, sosem fogok magamnak megbocsájtani, azt hiszem...

Őszintén szólva szinte nincs is értelme a kérdésnek, hiszen ezt csak magammal tudom majd lerendezni, de jól esett kiírni ezt magamból.

2013. jún. 7. 13:09
1 2 3
 21/29 anonim válasza:
Nagyon sok kitartást kívánok! :) 20/L. Teljesen átérzem a helyzetedet...
2013. jún. 10. 21:52
 22/29 anonim ***** válasza:
26%

Kedves 20-as!

Tényleg nagyon naturális morzsáit adod az élet árnyoldalainak, hiszen munkádból kifolyólag igen töményen szembesülsz sorsokkal. Ezért magam is azt gondolom, hogy veled együtt sokan, akik a szakmádban dolgoznak, borzasztóan fontosak a társadalom, és főképp a bántalmazott gyerekek tekintetében. Sőt: nélkülözhetetlenek.

DE!: Továbbra is azt állítom, hogy a társadalom igen széles többsége megbecsüli, sőt szereti bónuszként érkezett gyermekeit, ahogy én is. Nekem is van 3, közülük az utolsó már kései ajándék, igen váratlanul kaptuk, mégsem dolgoztatom, kínzom, tartom rabszolgának, hanem ugyanúgy szeretem-szeretjük, mint a testvéreit, még akkor is, ha érkezése alapjaiban rengette meg a család amúgy is bizonytalan egzisztenciáját. Egészen biztos vagyok benne, hogy az átlag magyar, ha van ilyen egyáltalán, nem úgy gondolkodik a "potyautas" gyerekekről, hogy : Na jó, tartsuk meg, jó lesz az még mezőgazdasági munkára, szexuálisan is jól ki lehet használni, rabszolgasorban, éheztetve, verve lehet dolgoztatni stb.

Ezért káros szerintem annak a hamis látszatnak a keltése, mely szerint a nem kívánt gyerekek sorsa automatikusan szenvedés; amit nap mint nap látsz, az hála Istennek egy igen szűk kisebbsége ezeknek az élethelyzeteknek.

Van tehát választásunk, és én azt mondom, egy ártatlanul fogant életet sincs jogunk kioltani, mindenkinek joga van élni, ma Magyarországon nem széles körben elterjedt napi rutin a gyermekbántalmazás, ahol pedig mégis előfordul, ott a gyermekvédelmisek hahtatósan tudnak segíteni, hogy a fájdalom és a szenvedés után szebb legyen a világ.

Nem igaz, hogy a nem kívánt gyermekeknek egyetlen kijelölt útjuk van, ami a szenvedés útja. Ők is ugyanúgy szerethetők, megbecsülhetők és nélkülözhetetlenek, mint kívánt társaik. Egy gyerek sem kéredzkedik a világra. Ha a mi esendőségünk okán mégis megfogannak, az a minimum, hogy szeretettel várjuk őket, és biztos vagyok benne, hogy a legtöbbünk számára ez a szeretet, amivel fogadni vagyunk képesek őket, automatikusan meg is adatik.

2013. jún. 11. 08:02
 23/29 anonim ***** válasza:
Elnézést, a bejegyzés nem 20-asnak, hanem 21-esnek szól természetesen.
2013. jún. 11. 08:03
 24/29 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Jutottatok már valamire?

2013. jún. 13. 21:30
 25/29 GuitarrGuy válasza:
0%
http://www.youtube.com/watch?v=F2K6wnU4Hco remélem tudtam segíteni :))
2013. jún. 14. 20:44
 26/29 marci0917 válasza:
13%
Most itt sírsz hogy nem fogod túltenni magad azon hogy megölöd a gyermeked, de felelőtlenül megb*szatni (már bocs) magad volt eszed :)Ha már ilyen felelőtlen voltál, akkor nem el kéne venni az életét, - amihez legalább annyi joga van mint nekem vagy neked- hanem vállalni a következményeket.
2013. jún. 14. 22:10
 27/29 GuitarrGuy válasza:
6%

amúgy: vagy megölöd a gyereket (KIOLTASZ EGY ÉLETET!! A SAJÁT GYERMEKED ÉLETÉT!!) vagy felelőtlen szülők fogják felnevelni NYOMORBAN (mivel mivel azt írtad hogy nem jók a körülmények)

szóval taps taps: ha elveteted kívánom hogy minden nap halld az aranyos hangját mielőtt elalszol, hogy minden nap azon járjon az eszed hogy mi lehetett volna belőle ha felnő, hogy mennyi boldog percetek lehetett volna együtt, remélem hogy minden nap gondolni fogsz az elmulasztott anyák napjára és előtted fog lebegni ez a kép: "anyu ezt neked csináltam :) tetszik?".......... ÉS EKKOR JÖN EGY HATALMAS LÁNCFŰRÉSZ AMI FELDARABOLJA AZ APRÓ TESTÉT MIKÖZBEN A VÉKONYKA HANGJÁN SIKÍTJA HOGY "ANYU SEGÍTS!!"

ha nem veteted el legalább egy kis tisztelet marad bennem irántad... de szegény gyereknek már sehogy sem lesz jobb

gratulálok!

2013. jún. 14. 22:24
 28/29 anonim ***** válasza:
69%

Nézd, utolsó, magam is abortuszellenes vagyok, és nagyon megdöbbentem ezen az eseten, de amit és ahogy te itt most írsz, az szerintem túlzás; sőt, mivel vehemensen agresszív, szerintem kifejezetten kontrapsoduktív, azaz csökkenti a baba életben maradási esélyeit.

Szelídebben, ha kérhetem.

2013. jún. 15. 06:57
 29/29 anonim ***** válasza:
jav. : kontraproduktív
2013. jún. 15. 06:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!