Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti mit választanátok: abortusz...

Ti mit választanátok: abortusz vagy korai bölcsi?

Figyelt kérdés
2013. jún. 5. 16:54
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
38%

Nem vagyok abortusz párti, de vaskalapos ellenző sem.

De ez most kiverte nálam a biztosítékot.

Valakinél érv, vagy döntő tényező lehet az, hogy " rossz lesz" a gyereknek a korai bölcsi, akkor ne legyen?

Ennél azért azt hondoltam nagyobb érvek kellenek egy nőnek ahhoz, hogy úgy döntsön vegyék el a kisbabáját.

Lehet átgondolom, hogy mennyire vagyok ab ellenző... Nem térek magamhoz.

Amúgy nem azt mondom, hogy vetesd el, hanem az, hogy neked/ nektek nagyon nem kellene gyerek, talán nem is csak "még" nem kellene, hanem egyáltalán....

Nem tudom melyik rosszabb, ez, vagy ha védekezési formának tekintik az abortuszt....

2013. jún. 10. 07:18
 32/34 anonim ***** válasza:
53%
Én speciel a korai bölcsit, hülyeségnek tartanám, hogy csak azért öljem meg a gyerekemet, mert nem tudok vele otthon maradni. Az abortuszt én is károsabbnak tartom, mert az valóban halált okoz... És szerintem a nyolchónapos gyerek azért már nem olyan kicsi... Arról nem is beszélve, hogy ha a korai bölcsit választom, akkor "csak" amiatt bánkódhatok, hogy lemaradtam bizonyos dolgokról, mint például az első lépések megtétele, első szavak kimondása... Ha meg az abortuszt, akkor meg amiatt, hogy lehetett volna egy gyerekem, akit már se megszületni, se felnőni nem láthatok. Én legalább is így gondolom, de az, hogy te mit választasz, az attól függ, hogy te melyiket tartod fontosabbak...
2013. jún. 10. 13:42
 33/34 anonim ***** válasza:
59%
Én egy olyan országban élek (értelemszerűen nem Magyarországon...), ahol az állam három, azaz 3 hónap otthonlétet támogat egy frissen szült anyának... Egy "jó fej" munkahely ezt még megtoldhatja másik három hónappal, így "akár" hat hónapig is főállású anya lehet valaki, vagyis itt átlag három hónaposan, néha fél évesen adják le naponta bölcsibe a gyerekeket, úgyhogy a korai bölcsőde egy relatív fogalom... Nekem is nehéz volt megszoknom és még most is (jó pár év itt élés után is) furcsának tartom ezt itt, bőven vadkapitalista, viszont a Magyarországon bevett három évet is túlzásnak gondolom... Azért mondjuk én is kíváncsi lennék, hogy milyen negatív hatásai vannak a korai leválásnak, mert itt sem ma kezdték és több generáció nőtt már fel és szerintem inkább Magyarország a különc, tudtommal Európa fejlettebb államaiban szintén max. egy év szülési szabadság jár, de persze lehet, hogy rosszul tudom... De a kérdésfeltevésed mindenképp nagyon furcsa... Ezen kívül meg azt is gondolom, hogy az olyan bölcsődékben, ahol fogadnak három-hat hónapos csecsemőket, ott miért néznének rád rossz szemmel, amikor éppen miattad is van munkájuk...? (jó, tudom, ez túl logikus, ez még nem magyaráz meg semmit, pláne nem Magyarországon...)
2013. jún. 13. 15:50
 34/34 anonim válasza:
[link] ez egy videó az abortuszról.Még mindig kérdés,hogy mit választasz???
2013. jún. 15. 15:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!