Hogy vegyem rá a lányomat arra hogy elmenjen az abortuszra?
"Az életet egy gyerekkel elrontani nem lehet, " - dehogynem, pont ahogy egy abortusszal is adott esetben, mindkét útban benne van a kudarc lehetősége IS. Ezért is nagyon fontos, hogy mindig azok hozzanak döntést az élet ezen tán leghosszabb távú és legnagyobb jelentőségű kérdésében, akiket közvetlenül érint, és ne mindenféle harmadikak meg negyedikek akarják a saját elveiket és saját szándékaikat kikényszeríteni...
Azt gondolom tehát, hogy egy normális szülő ilyen kérdésekben mindig abban segíti a gyerekét a lehetőségei szerint, ami a gyerekének a döntése (bármi is legyen az), és nem a saját maga által épp jobbnak tartott megoldásban.
Na ezért tesz baromi rossz lóra az az anyuka, aki tőlem vár segítséget a lánya meggyőzéséhez... abban segítek szívesen, hogy őt győzzem meg arról, amit a lánya akar... mert hát az ember saját szabad döntése az, amit a lehető legkisebb valószínűséggel fog megbánni.
Bocsi a stílusért előre is!
Ne legyél már ilyen elő ítéletes! Sztori: Én 17 voltam mikor férjhez mentem egy a lányod barátjához hasonló tanulatlanhoz, A párom ekkor 20 éves volt. Épp hogy betöltöttem a 19-et, megszültem első gyermekemet. Akkor még anyósoméknál laktunk. El telt 9 hónap, és most külön házban élünk hárman, a férjem terhességem ideje alatt let tett egy nagyon jó szakmát gyors talpalón, jelenleg semmi, ismétlem semmi anyagi problémánk nincs, és szerény véleményem szerint meg álljuk a helyünket az szülőség terén! boldog családot alkotunk! Szerintem ne kényszerítsd semmire! Az ő élete, nekem is nehéz volt az elején, de megérte, semmit nem csinálnék másképp! Van egy gyönyörű szép kislányom, és egy szerető férjem!
Akkor most egy lányod korabeli válasza:
18 éves vagyok, igaz én nem tervezek egyetemet, de egy gyerek nekem is betenne.
Nem voltam elkényeztetve, így felfogom, hogy milyen lenne iskola mellett egy albérletben gyereket nevelni.
Megértem, hogy kímélni akartad a gyereket, de ez a módszer nem használ senkinek.
Nem az a lényeg a nevelésben, hogy megmutasd milyen a jó élet, hanem azt kell megmutatni mivel érheti el azt a színvonalat amiben tartottad.
És akkor most nem lenne probléma.
Most, hogy bekapta a legyet, pont ilyen léhűtőtől (inkább annak örülj, hogy keres a srác valamennyit legalább), bár jobb mintha címeres munkanélküli lenne, azért most már 18 éves a lányod, talán el kéne kezdeni támogatni és nem a saját céljaidra felhasználni az életét.
Megszülted és amikor megszülted, tudtad, hogy egyszer családot akar majd. Hála a jó nevelésednek most akar családot. Gratulálok hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!