Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogy vegyem rá a lányomat...

Hogy vegyem rá a lányomat arra hogy elmenjen az abortuszra?

Figyelt kérdés
18 éves most érettségizik az idén. Már az írásbelije meg is van. Felvették egy nagyon jó és persze nagyon drága egyetemre méghozzá egézségügyi szakra. Akár orvos is lehetne belőlle, bármit elérhetne amit akar. Erre most becsúszott a gyerek. A pasija persze arra biztatja hogy tartsák meg, még el is akarja venni. Könyörgöm 20 éves és még az anyjánál lakik nincs semmilye csak egy érettségije. Alkalmi munkákból él. Abból akar gyereket nevelni? Miért akarja elrontani az életét azzal a gyerekkel? Pedig bőven rá érne még szülni.
2013. máj. 26. 16:50
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
0%
Inkább azzal töltsd az időd, hogy megtanulj helyesen írni.
2013. máj. 27. 15:18
 42/53 anonim ***** válasza:
1.:Pakolják a cuccukat és menjenek rögtön albérletbe és tanulják meg mi az az élet,ne félj egy hét múlva könyörögni fog hogy hazajöhessen és elgondolkodik a gyereken is. 2.: Ha segítesz nekik pl. nálad lakhatna a lányod a gyerekkel, akkor nem olyan nagy baj,gyerek mellett vagy utána is elmehet tanulni vagy bölcsöde mellett dolgozhat. Ha annyira szeretné a lányom,én 18 évesen már hagynám neki és segíteném,mert nagyon durva lelki dolgokat tud okozni egy abortusz és ami azzal jár,főleg ha úgy van rákényszerítve. Lehet,hogy rámennének az idegei ilyen fiatalon. Biztos nehezebb lenne de meg lehetne oldani,nem muszály lemondani a tanulásról,el is lehet halasztani.
2013. máj. 27. 23:10
 43/53 anonim ***** válasza:
51%
Nézd Kérdező, ha egy ilyen témában nézetkülönbség van a terhes nő, és az ő szülője között, én MINDIG a terhes nő szabad akarata mellé fogok állni, bármelyik is képviseljen bármit. Egyszerűen elfogadhatatlannak tartom azt, hogy az élet olyan nagy jelentőségű dolgában mint egy terhesség/szülés más akarja a saját akaratát érvényesíteni, mint az ebben közvetlenül érintett felek. Szóval az a szülő, aki tőlem kérdi, hogy hogyan kényszertse rá a saját akaratát a gyerekére, az nagyon rossz helyen kopogtat...
2013. máj. 28. 10:15
 44/53 anonim ***** válasza:
67%
Én 19 évesen szültem a kislányomat. Nem tervezett terhesség volt természetesen. Elsős voltam a főiskolán, így ennél rosszabb időben nem is jöhetett volna. A szüleim szerencsére mellém álltak és segítségükkel megszületett a kislányom, a főiskolát nappali tagozaton, egyéni tanrenddel, évkihagyás nélkül elvégeztem. Az életet egy gyerekkel elrontani nem lehet, a gyerek egy csoda, bármikor jön is! A szülőnek pedig az a feladata, hogy segítse és támogassa gyermekét, főleg akkor, amikor a legnagyobb szüksége van rá.
2013. máj. 29. 13:28
 45/53 anonim ***** válasza:
35%

"Az életet egy gyerekkel elrontani nem lehet, " - dehogynem, pont ahogy egy abortusszal is adott esetben, mindkét útban benne van a kudarc lehetősége IS. Ezért is nagyon fontos, hogy mindig azok hozzanak döntést az élet ezen tán leghosszabb távú és legnagyobb jelentőségű kérdésében, akiket közvetlenül érint, és ne mindenféle harmadikak meg negyedikek akarják a saját elveiket és saját szándékaikat kikényszeríteni...

Azt gondolom tehát, hogy egy normális szülő ilyen kérdésekben mindig abban segíti a gyerekét a lehetőségei szerint, ami a gyerekének a döntése (bármi is legyen az), és nem a saját maga által épp jobbnak tartott megoldásban.

Na ezért tesz baromi rossz lóra az az anyuka, aki tőlem vár segítséget a lánya meggyőzéséhez... abban segítek szívesen, hogy őt győzzem meg arról, amit a lánya akar... mert hát az ember saját szabad döntése az, amit a lehető legkisebb valószínűséggel fog megbánni.

2013. máj. 29. 13:38
 46/53 anonim válasza:
Drága kérdező:kapaszkodj!22 éves vagyok,terhes vagyok,jún 11re kiírva.Most fejeztem be a fősulit(már csak ajanuári államvizsga van)és 4,8 az átlagom.Anyánál élek párommal,nincs autó,meg nyaraló,sőt:anya 18évesen szült engem,s egy másodpercig nem éreztem h sz.r életem lenne,sőt!Ja:én is kapok elég jó ösztöndíjat...ha a lányod olyan okos ő is fog,nem keveset...az is plusz pénz...no mind1 inkább nem kommentállak
2013. máj. 31. 07:45
 47/53 anonim válasza:
te se vagy 100as már bocsi
2013. máj. 31. 07:49
 48/53 anonim ***** válasza:

Bocsi a stílusért előre is!

Ne legyél már ilyen elő ítéletes! Sztori: Én 17 voltam mikor férjhez mentem egy a lányod barátjához hasonló tanulatlanhoz, A párom ekkor 20 éves volt. Épp hogy betöltöttem a 19-et, megszültem első gyermekemet. Akkor még anyósoméknál laktunk. El telt 9 hónap, és most külön házban élünk hárman, a férjem terhességem ideje alatt let tett egy nagyon jó szakmát gyors talpalón, jelenleg semmi, ismétlem semmi anyagi problémánk nincs, és szerény véleményem szerint meg álljuk a helyünket az szülőség terén! boldog családot alkotunk! Szerintem ne kényszerítsd semmire! Az ő élete, nekem is nehéz volt az elején, de megérte, semmit nem csinálnék másképp! Van egy gyönyörű szép kislányom, és egy szerető férjem!

2013. máj. 31. 17:25
 49/53 anonim ***** válasza:
Hát te nevelted a lányodat,miért nem tanítottad meg ,hogy hogyan védekezzen? Most meg fogod a fejed,és olyan dolgot akarsz ráerőltetni,ami undorító.Állj talpra kössd fel a gatyát,és támogasd a lányodat.Majd ő eédönti mit is akar kezdeni az életével és a gyerekével.Te pedig állj mellé támasznak....
2013. jún. 4. 14:08
 50/53 anonim válasza:

Akkor most egy lányod korabeli válasza:

18 éves vagyok, igaz én nem tervezek egyetemet, de egy gyerek nekem is betenne.

Nem voltam elkényeztetve, így felfogom, hogy milyen lenne iskola mellett egy albérletben gyereket nevelni.

Megértem, hogy kímélni akartad a gyereket, de ez a módszer nem használ senkinek.

Nem az a lényeg a nevelésben, hogy megmutasd milyen a jó élet, hanem azt kell megmutatni mivel érheti el azt a színvonalat amiben tartottad.

És akkor most nem lenne probléma.

Most, hogy bekapta a legyet, pont ilyen léhűtőtől (inkább annak örülj, hogy keres a srác valamennyit legalább), bár jobb mintha címeres munkanélküli lenne, azért most már 18 éves a lányod, talán el kéne kezdeni támogatni és nem a saját céljaidra felhasználni az életét.

Megszülted és amikor megszülted, tudtad, hogy egyszer családot akar majd. Hála a jó nevelésednek most akar családot. Gratulálok hozzá!

2013. jún. 8. 02:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!