Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogy vegyem rá a lányomat...

Hogy vegyem rá a lányomat arra hogy elmenjen az abortuszra?

Figyelt kérdés
18 éves most érettségizik az idén. Már az írásbelije meg is van. Felvették egy nagyon jó és persze nagyon drága egyetemre méghozzá egézségügyi szakra. Akár orvos is lehetne belőlle, bármit elérhetne amit akar. Erre most becsúszott a gyerek. A pasija persze arra biztatja hogy tartsák meg, még el is akarja venni. Könyörgöm 20 éves és még az anyjánál lakik nincs semmilye csak egy érettségije. Alkalmi munkákból él. Abból akar gyereket nevelni? Miért akarja elrontani az életét azzal a gyerekkel? Pedig bőven rá érne még szülni.
2013. máj. 26. 16:50
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
40%

Oh persze, majd a nagy ház meg kocsi meg fittyfene tesz boldoggá egy gyereket, ugye? Elmondanám, hogy a nagymamámékkal laktunk hatéves koromig, ha létezik arany élet, hát nekem az volt, mindig volt körülöttem olyan felnőtt, aki ráért velem foglalkozni, imádtak a szüleim, a nagyszüleim...

Másik: egy abortusznak bizony vannak kockázatai. És ha emiatt a lányod esetleg nem esik többé teherbe, akkor vajon mit fogsz érezni? Arról nem is szólva, hogy ő mit fog és hogyan fog rád gondolni, aki miatt ezt tette....

Aki pedig a harmincezres anatómiakönyvet emlegeti: azt akkor is ki kell fizetni, ha nincs gyereke, ha már oda jár az orvosira (bár én is úgy gondolom, hogy van könyvtár, internet, vannak használt tankönyvek stb., szóval talán meg lehet oldani vadiúj könyv nélkül is ). Vagyis ha az anyja szereti és támogatja a lányát, akkor nem mindegy, hogy úgy támogatja, hogy az a lány otthon lakik és nincs gyereke, vagy úgy, hogy van? A gyerekre vonatkozó anyagi kiadásokat persze szerezzék meg a szülők, de ha a tanulásban akarom támogatni a gyerekemet, akkor az független attól, hogy van-e gyereke vagy nincs. Szerintem.

Egyébként sok ismerősöm, barátom szült az egyetem alatt, ettől még simán lediplomáztak. És tudod, kedves kérdező, mit csináltak az ő szüleik? Nos, vigyáztak az unokára, amíg a lányuk/menyük vizsgázni volt.....

2013. máj. 26. 17:54
 32/53 anonim ***** válasza:
78%
Ha olyan nagyon okos lány, ráadásul eü szakra készül, MIÉRT NEM VÉDEKEZETT?
2013. máj. 26. 18:20
 33/53 anonim ***** válasza:
93%
erősen kamu a kérdés, mivel kizárt dolog, hoyg felvették egyetemre hiszen még nincs éretségije és az egyetemi felvételi ponthatárok sincsenek még sehol hiszen most lesznek a felvételik.
2013. máj. 26. 19:05
 34/53 anonim ***** válasza:
93%
Igen, kamu szaga van, mert azt írja a kérdező, hogy most érettségizik, a szóbelije van meg és már FELVETTÉK egy nagyon jó egyetemre. Még fel sem vehették, mindegy milyen az átlaga, a felvehető diákoknak van egy keretszáma, lehet, hogy Ő pont le fog róla csúszni...Így én valahogy nem szívesen válaszolom meg a kérdés, nem szeretem feleslegesen "jártatni a számat".
2013. máj. 26. 19:59
 35/53 A kérdező kommentje:
Utolsó, csak szólok megválaszoltad. Egyébként azok nyertek akik arra tippeltek hogy kamu a kérdés. Igen valóban az. S mielőtt még bárki is elkezdene szép szavakkal illettni, elárulom nem szórakozásból írtam ki ezt a számomra is eléggé vissza taszító anya mintát leíró kérdést. Arra voltam kíváncsi és arra szerettem volna választ kapni hogy az emberek milyen mértékrendszerben mérik az értékeket. Hogy minek van nagyobb értéke, az egzisztenciának a pénznek a karrierrnek, vagy a családnak a gyereknek. Igazából kicsit féltem attól hogy majd minden válaszoló erősen egyet ért velem, és támogat abban hogy abortuszra rángassam a "lányomat", csak hogy jó kocsija meg nagy háza legyen. De szerencsére nem így lett. S igen jó ha van az embernek biztos állása amiből meg tud élni. De végső soron nem a sok pénz az ami boldoggá tesz hanem az a szeretett amit a gyerekemtől kapok. Aki kisfiú és két éves. Sajnálom hogyha felidegesítettem bárkit is. Köszönöm a válaszokat.
2013. máj. 26. 20:33
 36/53 anonim ***** válasza:
78%
Bammeg kérdező, irigyellek, hogy ennyire unatkozol... Tiszta szánalom vagy...
2013. máj. 26. 20:48
 37/53 anonim ***** válasza:
90%
Na az olyanok miatt mint te nem fogom itt többet tépni a szám meg aggódni feleslegesen.
2013. máj. 26. 20:56
 38/53 A kérdező kommentje:
Nem ezzel szorakozom hogy kamu kérdéseket írok ki. Fogjátok fel egy névtelen tesztnek. S ne bosszankodjatok. Vannak itt olyanok akiknek igen is fontosak a válaszok. S attól mert a kérdés nem valódi nekem is az volt, hogy választ kapjak arra ami engem érdekel. Igazán nagyon sajnálom hogy bosszúságot okoztam, nem ez volt a célom. De legalább elmondtam az igazat és nem húztam még az agyatokat napokig idegesítő kommentekkel.
2013. máj. 26. 21:16
 39/53 anonim ***** válasza:
49%
:) jó volt. Nekem tetszett.
2013. máj. 26. 22:48
 40/53 anonim ***** válasza:
55%
Az a gond ezzel, hogy a minta nem reprezentatív és az élet nem fekete-fehér. Minden szituáció más, minden család, minden ember. Kívánom, hogy ne kelljen megélned, hogy át kell értékelned, amiben most hiszel!
2013. máj. 27. 10:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!