Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mi az értelme annak az undorít...

Mi az értelme annak az undorító magyarázatnak, hogy " azért vetetem el mert neki ez a legjobb"? Neki? Nem inkább az anyának?

Figyelt kérdés

Személy szerint csak akkor vetetném el, ha tényleg életképtelen lenne. Attól hogy mondjuk szellemi fogyatékos, ugyanúgy megszülném.

Anyák! Mit gondoltok? Megbántátok valaha, hogy megszültétek a gyermeket? Nemhinném :)

Legundorítóbb dolog, hogy még meg is kérdik, hogy hogyan titkolják el a pasijuk előtt.

2013. máj. 26. 15:49
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
0%
Sérült gyerekekkel - enyhe, középsúlyos és súlyos értelmi vagy fizikai vagy mindkettő - dolgoztam a gyerekeim születése előtt. Ha valaki belelát, mi is ez, hát én igen. Ennyit erről.
2013. máj. 27. 19:25
 32/39 anonim ***** válasza:
85%

31: te dolgoztál - neked akkor ez egy munka, amiből megélsz, és este hazamész pihenni.

Másoknak viszont ez az életük tragédiája, mert az anyának fel kell adnia a munkahelyét, az idejét, amit normál esetben megoszthatna a többi gyerekkel.

Barátnőm szintén foglalkozik sérültekkel, az apukák nagy része lelép, az anyák emberfeletti módon küzdenek, és családok hullanak szét.

2013. máj. 27. 19:47
 33/39 anonim ***** válasza:
6%
Vannak, akik belebuknak, ez tény. Ahogy az is tény, hogy van ellenpélda is szép számmal. Ahol én dolgoztam, akikkel nap mint nap körül vagyok véve, azok egészen másként élik meg ezt az egészet. Gondolom, ez nagyban függ attól, hogy a környezet mennyire elfogadó. Itt, nálunk nagyon. Én szerencsére csak azt látom, hogy sérült gyerekkel is vannak boldog életek, egyben maradt, szerető családok. Intelligencia kérdése. És léleké, szívé.
2013. máj. 27. 19:54
 34/39 anonim ***** válasza:
65%

A 29-es vagyok.

Gabka, akkor majd, ha neked fogyatékos gyereked lesz, majd megtartod és éltek boldogan. Én meg, ha kiderül, h fogyatékos lenne, elvetetem és igen, örülni fogok, h időben kiderült.

A 12. hétig el lehet vetetni egészséges, beteg, fiú, lány akármilyen gyereket. A törvény engedi, nem üldözi azokat, akik megteszik ilyen-olyan okokból. Akkor ki a franc vagy te, h ítélkezz ezekről az emberekről, akik mégcsak bűnt se követnek el? Max. véleményt nyilváníthatsz erről a témáról. De hiába vergődsz itt, nem fogsz forradalmat csinálni. Az ab Mo-n legális és kész.

2013. máj. 28. 09:42
 35/39 anonim ***** válasza:
65%
Igenis vannak olyan helyzetek sajnos amikor jobb! Pont a tegnap lattam a hiradoba (kulfold), hogy 4 eves kisfiut bezarva tartottak egy szobaba, embertelen korulmenyek kozott a szulei, soval etettek, szomjazott, bantalmaztak es a vegen belehalt szegenykem ugy megutottek. Most mar vegre nyugta van.  de 4 evig szenvedett!! Az abortusz halallal vegzodik akkarcsak ez a tortenek csak az utobbiban 4 evet szenved vegig az a vedtelen kis szerencsetlen gyerek az elsohoz viszonitva!! 4 olyan evet amit amelyben sosem kap szeretetet csak bantalmazast. Ha mar az idiota szuloknek nem fordul meg a fejukben az, hogy orokbeadjak a kinzas helyett akkor inkabb vetesse el de ne szenvedjen az a szerencsetlen gyerek 4 evet! Es rengeteg ilyen eset van. Sajnos rengeteg. Ha nem akarja valaki konyorgom orokbe adni akkor inkabb vetesse el de ne kinozza. Ilyen helyzetben igenis jobb az abortusz. Az abortuszt sem tamogatom de a tortenettol osszeszorul a szivem mert ebbol meg egy nap is sok nemhogy 4 ev. A kerdesedre valaszolva, ennek a kisfiunak jobb lett volna ha elvetetik es nem szenved ennyit. Sokkal jobb. :(
2013. jún. 4. 12:01
 36/39 anonim ***** válasza:
57%

33: "Gondolom, ez nagyban függ attól, hogy a környezet mennyire elfogadó. Itt, nálunk nagyon."

De sajnos sok helyen meg nem. Egészséges gyerekekkel sem könnyű ma Magyarországon túlélni, nevelni őket, iskoláztatni.

2013. jún. 4. 12:25
 37/39 anonim ***** válasza:
58%
Én a 34-es vagyok. Az ilyen Gabka-féléket nem kell komolyan venni. CSak agy nélkül mantrázzák a neöldmeg-addörökbe-jogavanélni megilyen szövegeket, de annyi8 ész már nem szorult beléjük, h konkrét eseteket végiggondoljanak.
2013. jún. 4. 17:17
 38/39 Snooch ***** válasza:
58%

Neki azért jobb, mert nem egy olyan családban fog felnőni, ahol utálják, nem várták, az életüket megrontó rossznak állítják be. Ha nem verik, "csak" lelkileg terrorizálják emiatt, akkor külön szerencsés.

Jobb neki, mert nem állami gondozásban, egyik nevelőszülőtől a másikig sodródva fog felnőni.

Jobb neki, mert nem dobják ki 18 évesen az állami gondozásból az utcára, hogy aztán hajléktalan munkanélküli legyen belőle.

És igen, ezer és ezer nő van, aki megbánta, hogy rákényszerítették, hogy megszülje, a gyerek meg egy életen át szenvedi ennek a következményeit.

Ha tudnád, hogy a fiatalkori öngyilkosságok, öngyilkossági kísérletek hány százalékát követik el ilyen helyzetekből született gyerekek, nem kérdeznéd, hogy tényleg a gyereknek akar-e az jót, aki elveteti.

2013. jún. 13. 22:15
 39/39 anonim ***** válasza:
0%

34-es, beléd meg annyi agy nem szorult, hogy írni megtanulj, hogyan is várhatnám el tőled, hogy olyasmit megérts, amihez némi intelligencia is szükségeltetik.

Bocsánat, nem akartalak túlterhelni, csak feltételeztem (ezek szerint hibásan) hogy értelmes ember vagy. Ne aggódj, ha előre lehetne látni az IQ-t ultrahangon, most te sem élnél. :-) Igazad van, akadnak komoly érvek az abortusz mellett, itt vagy élő példának te! ;-)

2013. jún. 14. 19:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!