Mi az értelme annak az undorító magyarázatnak, hogy " azért vetetem el mert neki ez a legjobb"? Neki? Nem inkább az anyának?
Személy szerint csak akkor vetetném el, ha tényleg életképtelen lenne. Attól hogy mondjuk szellemi fogyatékos, ugyanúgy megszülném.
Anyák! Mit gondoltok? Megbántátok valaha, hogy megszültétek a gyermeket? Nemhinném :)
Legundorítóbb dolog, hogy még meg is kérdik, hogy hogyan titkolják el a pasijuk előtt.
31: te dolgoztál - neked akkor ez egy munka, amiből megélsz, és este hazamész pihenni.
Másoknak viszont ez az életük tragédiája, mert az anyának fel kell adnia a munkahelyét, az idejét, amit normál esetben megoszthatna a többi gyerekkel.
Barátnőm szintén foglalkozik sérültekkel, az apukák nagy része lelép, az anyák emberfeletti módon küzdenek, és családok hullanak szét.
A 29-es vagyok.
Gabka, akkor majd, ha neked fogyatékos gyereked lesz, majd megtartod és éltek boldogan. Én meg, ha kiderül, h fogyatékos lenne, elvetetem és igen, örülni fogok, h időben kiderült.
A 12. hétig el lehet vetetni egészséges, beteg, fiú, lány akármilyen gyereket. A törvény engedi, nem üldözi azokat, akik megteszik ilyen-olyan okokból. Akkor ki a franc vagy te, h ítélkezz ezekről az emberekről, akik mégcsak bűnt se követnek el? Max. véleményt nyilváníthatsz erről a témáról. De hiába vergődsz itt, nem fogsz forradalmat csinálni. Az ab Mo-n legális és kész.
33: "Gondolom, ez nagyban függ attól, hogy a környezet mennyire elfogadó. Itt, nálunk nagyon."
De sajnos sok helyen meg nem. Egészséges gyerekekkel sem könnyű ma Magyarországon túlélni, nevelni őket, iskoláztatni.
Neki azért jobb, mert nem egy olyan családban fog felnőni, ahol utálják, nem várták, az életüket megrontó rossznak állítják be. Ha nem verik, "csak" lelkileg terrorizálják emiatt, akkor külön szerencsés.
Jobb neki, mert nem állami gondozásban, egyik nevelőszülőtől a másikig sodródva fog felnőni.
Jobb neki, mert nem dobják ki 18 évesen az állami gondozásból az utcára, hogy aztán hajléktalan munkanélküli legyen belőle.
És igen, ezer és ezer nő van, aki megbánta, hogy rákényszerítették, hogy megszülje, a gyerek meg egy életen át szenvedi ennek a következményeit.
Ha tudnád, hogy a fiatalkori öngyilkosságok, öngyilkossági kísérletek hány százalékát követik el ilyen helyzetekből született gyerekek, nem kérdeznéd, hogy tényleg a gyereknek akar-e az jót, aki elveteti.
34-es, beléd meg annyi agy nem szorult, hogy írni megtanulj, hogyan is várhatnám el tőled, hogy olyasmit megérts, amihez némi intelligencia is szükségeltetik.
Bocsánat, nem akartalak túlterhelni, csak feltételeztem (ezek szerint hibásan) hogy értelmes ember vagy. Ne aggódj, ha előre lehetne látni az IQ-t ultrahangon, most te sem élnél. :-) Igazad van, akadnak komoly érvek az abortusz mellett, itt vagy élő példának te! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!