Újrakezdjem? Van értelme? Már csak szenvedés volt, de szó szerint, de tudom, hogy az anyatej a legjobb.
Kedves anyuka!
Írásodból azt veszem ki, hogy te aztán mindent megtettél, hogy a kislányod anyatejet kaphasson! Nagyon bánt a dolog ez is teljesen érthető, én is bánkódnék a helyedben!
Neked kell eldöntened, hogy kínzod magad tovább, fejsz, s közben sírsz, vagy elfogadod, hogy a sors így hozta, nem tudsz több tejet adni a babádnak! Hívd fel a LLL-t (www.lll.hu), ők remélhetőleg tudnak segíteni! Remélem megoldódik a problémád!
Én teljesen anyatej és szoptatás-párti vagyok, de szerintem ez az a pont, amikor fel kell adni.
Szuper jó az anyatej, ez nem vitás, de ebben az esetben már a mérleg másik nyelvén elég sok dolog gyűlik: idegeskedés, fájdalom és ami a legfontosabb: az a rengeteg idő, amit mind a babádtól vesz el ez a kínlódás a ciciddel.
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod emiatt, rengetegen járnak így, mégis szuper jó anyukák :)
szió
most le fognak pontozni, de én hasonló problemakkal kuzdotten, sokat szenvedtem, begyulladt és ödémás lett a cicim, voltam ambulencián, kipróbáltam mindenféle segédeszközöket, stb.
és a férjem, a szülésznőm és pár ismerős kismama csillapított, és fogott vissza, hogy ne legyek emiatt depressziós, ma már nagyon jó tápszerek vannak..tudom, hogy nem anyatej, de nem az én hibám, és egyszerűen nem éri meg napi 6-8 órát fejni, ha azt a babától veszed el.
egy anya nemcsak attól anya, hogy szoptat, ha mindent megadunk, törődést, szeretetet, hidd el, nem lesz gond.
nagyon nehezen tettem tul magam rajta (sose fogom lehet teljesen, még a hüye tejesdobozra is az van irva, hogy a szoptatas a legjobb.. TUDOM!), de muszáj, mert rámegy az ideged, megviseli a közvetlen környezeted is.
a legjobb az anyatej - de nem mindenáron.
Őt is hasonló esélyekkel indítottad, mivel eddig kapott a tejedből. Szerintem először cumisüveg /tápszerrel vagy vett tejcsivel/, majd mikor már nem farkas éhes tedd mellre, had nassoljon, cicizzen - kitartóbb lesz. Ha csak 2-3 percet hát annyit.Lehet vad ötlet, de én olvastam vlhol, hogy amelyik baba nem fogadja el a cicit bimbóvédővel "átverhető". Próbáld a More Milket, ha nem tetted volna eddig, napi 4*2t. Igyál sört! Ha így sincs eredmény, akkor sincs semmi baj, mert jó anya vagy és a tápszer sem méreg.
És ne fejj, mert ha fáj a cicid reflex sem lesz!
Sok sikert és erőt Neked!
Azta én is ugyanebben a cipőben járok.Az első lányomnál 3 hónapos koráig minden nap 200-300ml PlUSZ tejem volt,8hónapig szopott.
Most a második lányomnál arra készültem,hogy majd a töbletet leadom anyatejgyüjőbe.
Hát erre letapadtbnyelvvel született nincs ereje szívni most 2 hónapos,de a nyelv felvágást megcsinálták neki egy hónapos korában most mégis ugyanúgy szenvedünk óránként kétóránkénti szopival mert vagy nincs tejem elég vagy még mindig nem erősen tudja szívni.irattam neki tápszert azt meg nemhajlandó megenni pótlásként.Gyomoridegem van nap mint nap,hogy eleget eszik stb.ja és a (nagy ő most2év 4hónapos)tehát ő is igényelne.Volt,hogy büfiztetés közben elaludtam,de a férjem sokat segít és mégis így szenvedünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!