Mi az értelme annak az undorító magyarázatnak, hogy " azért vetetem el mert neki ez a legjobb"? Neki? Nem inkább az anyának?
Személy szerint csak akkor vetetném el, ha tényleg életképtelen lenne. Attól hogy mondjuk szellemi fogyatékos, ugyanúgy megszülném.
Anyák! Mit gondoltok? Megbántátok valaha, hogy megszültétek a gyermeket? Nemhinném :)
Legundorítóbb dolog, hogy még meg is kérdik, hogy hogyan titkolják el a pasijuk előtt.
Egy súlyosan sérült gyerekem van, és hiába próbálod egy smiley-val enyhíteni a véleményed súlyát, igen, megbántam, hogy megszültem. Tönkrement a karrierem, a házasságom, a megtakarításaim teljesen kimerültek, és az éjszakáim rémálmok állandó sorozata, hogy mi lesz vele, ha meghalok. És tudod, mindez nem számítana, ha tudnám, hogy boldog. De csak azt látom, hogy vegetál.
Kívánom, hogy soha ne kelljen megtapasztalnod, mennyi fájdalom vezet el odáig, hogy úgy érezd, jobb lett volna a gyerekednek nem megszületnie.
10., nekem ez az első gyerek, és azért van annyi pénz hogy gyógyszerre futja.
11., sajnálom hogy ez van nálad. Nem a smiley-val enyhítem, az csak a saját szarkazmusom kifejezésére való.
Igen, bármilyen furán is hangzik neked, azért tanulok, hogy ha majd odaérek, akkor legyen rendes keresetem, amivel biztosítani tudom a szükségleteket. Az, hogy kopasz p1csára nem fogok gyereket vállalni, az biztos.
8. (vagy hanyadik, nem látom itt)
értem. És azért kell engem leszólni mert én vállalom a gyereket? Ezért kell gratulálni, meg ironizálni, hogy nem vagyok felelősségteljes?
Én is tanultam, és most dolgozom. Nézdmár. De itt ebben az országban SOSEM lesz meg az, hogy "minden meglegyen ami kell"
Olvasd már el mit írtál, te jössz azzal hogy mennyire undorító elvetetni, magyarázkodni, stb, te szólsz meg másokat a döntéseik miatt, és ki vagy akadva, hogy nem dicsérnek meg, ha a semmire vállalsz gyereket?
(10.)
Engem nem igazán izgat, mit csinálsz. Ez az internet, ez van.
Te magad írtad, hogy "mi is a semmire vállaljuk," erre jóval csúnyábbat is írhattam volna, de én már csak ilyen ironikus vagyok. És igen, szerintem nem vagy felelősségteljes, legalábbis nem az jön le abból, amit itt bemutattál magadról. Ez a hozzáállás neme fér össze az én nézeteimel, amikből nem vagyok hajlandó alábbadni. És különben is, ki ítélget itt el embereket nagy csoportokban?
Felőlem nyugtatgathatod magad azzal, hogy sose lesz jó.
Ja, és nem engem küldtél el a fenébe előbb különben.
8.
"de baromira nem jogos ez a hangnem."
Neked meg azokkal szemben nem jogos a hangnem, akik meg elvetették.
" ÉN igenis vállalom a gyereket, te meg nem tennéd ezt."
Ha nem vállaltam volna, akkor most nem lenne pillanatragasztós a kezem, mert egy fa kerti minitavacskához nem kellett volna pici nádat ragasztgatni. De azért mert én a becsúszottat bevállaltam, még nem várok el glóriát a fejem fölé és nem köpködöm azt, akinek meg el kellett vetetni.
A kérdésed meg csak provokáció, a lényege hogy "utáljuk együtt az abortuszosokat", nem pedig kérdés, hogy mit tennél ilyen helyzetben, elvetetnéd-e/megtartanád/stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!