Most ilyen helyzetben mit csináljak? Többi lent.
Azoknak üzenném, akiknek egyértelmű a terhesség: 3 db terhességem volt, egyetlen tünetem a derékfájás volt egyszer + mondjuk 3/1-nél fájt a mellem + a krumpli ízét keserűnek éreztem. Ezen felül nem menstruáltam, de ha hormonális betegségem lett volna és nem terveztem volna babát nem tűnt volna fel, hogy terhes vagyok. Sem hányinger, sem kívánósság, sem mellfeszülés, a hasam is kb a 16. héten kezdett normálisabban nőni.
Kérdező, arra kérlek így ismeretlenül is, hogy figyelj a babára! Attól, hogy nem akartad őt ne tedd tönkre az egészségét. Figyelj arra, hogy mit eszel/iszol. Ne őt büntesd emiatt.
Nagyon sok itt a megmondó ember...
Emberek ne haljon már ki belőletek az empátia. Segítséget kért nem megkövezést.
Örüljetek, hogy nektek nincs ilyen problémátok!
Kérdezőnek annyit tudnék én is tanácsolni, hogy egy pszichológus vagy pszichiáter mindenképp kelleni fog, már az alap betegségek miatt sem ártana.
A terhességet, ha vállalod meg mindenképp mivel a várandósság már maga egy érzelmi hullámvasút tud lenni, a te esetedben pedig, hát kifejezetten rosszabb... HA nem vállalod akkor meg azért sem ártana.
Elsőnek mindenképp tudatosítsd magadban, hogy bárhogy is döntesz az a TE döntésed. Nem a szüleidé nem a párodé. Nagyon fontos, hogy ezt tisztázd magadban bárhogy is döntesz.
A másik ami fontos, hogy felkeress egy nőgyógyászt akinek elmondhatod, hogy mi a helyzet veled és az egész dologgal és az, hogy teljeskörű tájékoztatást kapj minden lehetséges végletről amit fentebb írtál és hogy mi mivel jár.
Fogj egy lapot vagy füzetet és írd le a kérdéseid amiket nem tudsz, de szeretnél választ kapni akár a teljes elköttetés részére is, ha biztos vagy abban, hogy a későbbiekben soha nem szeretnél gyermeket ( milyen papírokat kell beszerezni stb). Illetve védőnővel is ajánlott felvenni a kapcsolatot és átbeszélni a lehetőségeket, fog tudni segíteni.
Még tudom ajánlani facebookon a "Másállapotot a szülészetben " csoportot. Írd meg üzenetben nekik a történeted. Válaszolni fognak és segítenek.
Ez a Te életed, a Te döntésed bárhogy is döntesz a TE felelősséged amivel NEKED kell együtt élned!
DE nagyon szépen kérlek NE tegyél magadban kárt és most nem csak a terhesség miatt, hanem pusztán magad miatt. Nehéz és nem egyszerű az élet. Nem lehet egyszerű együttélni a betegségeiddel, de TE attól még számítasz az életben még ha úgy is érzed, hogy nem. Hidd el nem vagy egyedül! Keress egy szakembert bárhogy döntesz és ne add fel SOHA!
Én, mint két gyermekes anyuka, akit ért veszteség és jelenleg is nehézségekkel küzdünk a harmadik baba tervezésnél nem itéllek el, mert próbálom a te szemeddel látni a helyzetet. Kitartást és erőt kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!