Most ilyen helyzetben mit csináljak? Többi lent.

Figyelt kérdés
Későn derült ki, hogy terhes vagyok, ráadásul egy másik országban élek, 16 hetes terhes vagyok. Sosem akartam gyereket, ráadásul bipoláris vagyok. Teljesen ki van az idegrendszerem, szuicid gondolataim vannak, dühkitöréseim vannak, és súlyos hangulatingadozásaim. Úgy érzem, hogy vége van az életemnek. Mit lehet ilyen helyzetben csinálni?

dec. 28. 15:31
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
90%

A 18 hét arra vonatkozik, ha ORVOSI HIBA miatt nem ismerték fel időben a terhességet, nem arra, hogy te voltál hülye.

Tehát akkor, ha mondjuk van róla papírod, hogy te 9 hetesen voltál orvosnál, de nem vette észre a doki, hogy terhes vagy.

Az, hogy te mit és mikor veszel észre, senkit se érdekel. Ennyi erővel bárki mondhatná, hogy későn vette észre..

Ha 18 év alatti vagy, akkor Magyarországon 18 hét a határ.

Illetve ha a pszichiáter nyilatkozik arról, hogy orvosilag indikált a terhesség megszakítása a saját egészséged miatt (mert különben öngyilkos leszel pl.), akkor is 18 hét a határ.

De azért nem árt tudni, hogy a 16-18 hetes magzatot meg kell szülni, nem csak elaltatnak és kikaparnak ám.

dec. 28. 16:01
 12/28 A kérdező kommentje:
#8 nem arra kényszerítenek, hogy kihordjam, hanem azt mondták, ha örökbeadom kitagadnak, tehát ezzel kényszeríteni akarnak. Védekezés mellett is teherbe lehet esni. De ha valaki unatkozik, akkor ne ezalatt a kérdés alatt élje ki magát, az feküdjön le aludni, nincs kedvem a rosszindulatú emberekhez. Így is van elég bajom most.
dec. 28. 16:02
 13/28 anonim ***** válasza:
83%
Amúgy oké, hogy védekezés mellett esel teherbe, de nem tűnik fel, hogy 3 hónapja nem menstruálsz?
dec. 28. 16:05
 14/28 A kérdező kommentje:
Nem, mert hormonális betegségem van, tehát nem volt újkeletű dolog, hogy kimaradt.
dec. 28. 16:12
 15/28 anonim ***** válasza:
60%
PCOS miatt volt, hogy 9 hónapig nem menstruáltam, mégis feltűnt, mikor terhes lettem. Meglepő, hogy valaki ennyire nem ismeri a saját testét...
dec. 28. 16:14
 16/28 A kérdező kommentje:
Hát sajnos van ilyen. Viszont az a nagy probléma, hogy próbáltam normálisan hozzáallni, próbáltam magamra erőltetni, hogy örüljek a gyereknek, de egyre rosszabb, kezdek megőrülni, nagyon súlyos dühkitöréseim vannak, pedig gyógyszert is szedek. Én felajánlottam a páromnak, ha nincs más megoldás akkor csak besegítek a nevelésbe(ami tudom nem normális, de nem tudok teljes értékű szülő lenni, sőt ilyen állapotban nem is mernék egy gyerekkel kettesben maradni). Erre a párom azt mondta, hogy vagy együtt neveljük normálisan, vagy akkor egyedül neveli.
dec. 28. 16:25
 17/28 anonim ***** válasza:
95%
Amúgy a párod szeret téged? Hogy így áll hozzád? Csak kérdezem....
dec. 28. 16:56
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Oke, viszont nem fogjak abortalni. Megszulod aztan lemondasz rola, nevelje a (volt) parod. Megegyeztek a gyerektartasrol, stb. Latogatni sem muszaj, ha nem akarod, de fizetni azt illene.
dec. 28. 17:06
 19/28 A kérdező kommentje:
Szeret a párom. És attól függetlenül, hogy sosem akartam gyereket, nem akarok teljesen lemondani róla, viszont nem bírok egy gyerekkel egésznap otthon ülni, meg a sírást hallgatni. Nekem ez olyan mintha, élve eltemetném magam. Tudom, hogy az én felelősségem, de nem akarok életem végéig szenvedni. Így is sokszor mondogatom, hogy nekem végem, megfogok halni stb.
dec. 28. 17:29
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

16 hetesen, sőt mire lepapirozódik a dolog, már nem abortusz van, hanem halva szülés...

A párodnak meg igaza van, hogy ha nem vagy hajlandó együtt egy családként, akkor felneveli egyedül... Ha neked egyáltalán nem kell, szüld meg és add az apjának, márcsak ennyi, amit tenni tudsz, nem megöletni a saját hülyeséged miatt... A "nem tudtam, hogy terhes vagyok" a világ egyik legnagyobb hazugsága...

dec. 28. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!