Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért lett olyan nagy divat...

Miért lett olyan nagy divat az abortusz támogatása, anonim oldalakon, olyan emberek által, akiknek közük nincs a témához?

Figyelt kérdés
Azért ez nem olyan kérdés, mint, hogy "milyen kabátot vegyek magamnak", mégis úgy osztják rá az elvégzésére biztató válaszokat, mintha ugyan egy percig is átéltek volna hasonlót...

szept. 5. 11:39
 121/170 A kérdező kommentje:
Köszi a biztatást! Sok sikert neked is, amiben igényled!
szept. 6. 14:36
 122/170 anonim ***** válasza:
62%

Á, most már megvagyok, köszönöm.

A családomnak és barátaimnak hála túljutottam a traumámom és a páromnak hála már a szex se okoz problémát.

- Lívia

szept. 6. 14:44
 123/170 anonim ***** válasza:
73%

Kedves kérdező! Engem a saját akkori barátom erőszakolt meg 19 évesen. Én is elítéltem az abortuszt. De amikor rettegtem szólni bárkinek, rettegtem elmenni dokihoz, (amit szörnyen sajnálok, hogy nem tettem), rettegtem a teszt főlött bőgve, érzelmileg elhanyagoló szülőknek alig mertem elmondani, és 0 érzelmi támogatást kaptam. Viszont hálás vagyok nekik azért, hogy inkább rábeszéltek az abortuszra. Van azóta 2 gyerekem. (Tervezett, szerető apával.) Látom, hogy nem tudtam volna megoldani 19 évesen. Látom a terhesség, szülés, gyereknevelés nehézségeit. Tudom az abortusz mivel jár. 1 évig a világomat nem tudtam, és gyökeresen megváltoztam akkor ott. Ne tudd meg hogy bántak velem a kórházban, az utolsó kivert kutya, vagy véres rongy jobb bánásmódot kap.

És a mai napig nem értem, hogy az olyanok, mint te, hogy buzdíthatnak bárkit arra gyilkosság, és gyerekgyilkosság vádjával arra, hogy igenis hordja ki azt a gyereket, és szülje meg, és mondjon le róla ha kell, és legyen már szar sorsa neki is, minthogy felfogd, hogy a 2 rossz közül még mindig az abortusz az ésszerűbb megoldás.

Most a te kérdésed alapján kérdem, hogy buzdíthatsz bárkit egy sanyarú sorsra? Van fogalmad milyen nehéz egyedülálló fiatal anyának lenni? Van fogalmad milyen egy gyerekről való lemondás, miután 9 hónap alatt kötődtél hozzá, és megszülted? Van fogalmad az ezek által okozott lelki sérülésekről? Neked ugyanúgy nincs jogod a megtartásra buzdítani senkit, mint ahogy az ellenkezője sem jó.

Ezen az oldalon legtöbbször nem is buzdítás megy erre vagy arra. Tapasztalat, és tényszerű megvitatása megy, hogy milyen nehézségekkel számoljon ezzel, vagy azzal. És bizony nem minden esetben, de a legtöbb esetben ez az ésszerű döntés.

Te viszont fogd fel, hogy itt az összes nem jódolgában abortuszon átesett nőbe belerúgsz a szóhasználataiddal, és öreges mondás, de szégyellheted magad. Neked ez jó? Jobban fogsz aludni? Képzeld, én még 14 év után sem dolgoztam fel, büntet engem a jóég rendesen egy idióta hím miatt! Nem kell itt szidni ezeket a nőket, mert nem tudod a történetüket.

szept. 6. 15:03
 124/170 anonim ***** válasza:
20%
(Ja, és ne fáradj a válasszal, nem szoktam olvasni.) 160.
szept. 6. 15:06
 125/170 anonim ***** válasza:
22%

Nekem azért válaszolhatsz arra, hogy

Milyen vallomás?

Mikor válaszoltam magamnak?

😅

szept. 6. 15:23
 126/170 A kérdező kommentje:

Lívia! Őszintén örülök, hogy rendeződött az életed.

A másik válaszoló, bár nem kért kommentet, azért értékelem, hogy értelmesen összefoglalta a mondandóját, és volt bátorsága megosztani a megrázó történetét.

Mindig elborzadok ilyesmiket olvasva.

szept. 6. 15:32
 127/170 anonim ***** válasza:
67%
"Ja, és ne fáradj a válasszal, nem szoktam olvasni." látszik.
szept. 6. 15:38
 128/170 anonim ***** válasza:
51%

Nekem bezzeg nem tud válaszolni :D

szept. 6. 15:40
 129/170 anonim ***** válasza:
62%
#165 nekem se válaszolt még 50 kommenttel ezelőtt se. Tudja, hogy nincs igaza, csak nincs gerince bevallani. Vagy tényleg csak egy trollocska.
szept. 6. 19:43
 130/170 anonim ***** válasza:
68%

Egyáltalán nem divat, csak már megtudják hozni a döntést a nők (a legtöbb országban) hogy mit csinálnak a testükkel.

Mindenkinek megvan a joga elmondani a véleményét, annak is akinek nincs köze a témához.

Én személy szerint támogatom, mert az igaz hogy nem szép dolog, de inkább ne szülessen meg egy nem kívánt gyerek, mint hogy nőjön fel nyomorban, szeretet nélkül, stb.

szept. 6. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!