Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miert mondjak azt h az abortus...

Miert mondjak azt h az abortusz lelkileg megviseli az embert?

Figyelt kérdés

Mi viseli meg az embereket ebben? Pl ha nem is akartak a terhesseget csak becausztott? Marmint ha amugy akarta de megse lehet az ertem. De egy nem akart zarhasseg elvetetese miert trauma? Hiszen nem akart az lenni vagy de vagy nem ertem.

17 vagyok szoval meg wleg messze attol h gyereket akarja. De azt gondolom hogy ha rossz idoben leszek terhes akkor ez jobb megoldas mint ha megtarom es utalni fogom.

2024. jún. 16. 21:02
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
75%

Nem volt soha abortuszom, de terhes vagyok, ez alapján kicsit el tudom képzelni miért viseli meg a nőket.

Már 4 hetesen tudtam hogy terhes vagyok, mivel tervezett volt és rögtön teszteltem. Hiába tudja az agyad racionális fele hogy ami benned van még egy hónapig abszolút nem is ember formájú, de még akkor is inkább ufora fog hasonlítani, akkor is beindulnak az anyai ösztönök akár tudat alatt is attól függetlenül hogy amúgy nem akarod és ösztönösen kialakitasz egy kis kötődést. Amit aztán egy műtéttel elvagnak. Ott volt benned. Most meg már nincs és többé nem is lesz. Lehet másik gyereked, de az aki akkor volt már soha mert ő meghalt. Elég érzéketlennek kell lenni hogy ez ne viseljen meg még akkor is ha nem akartad megtartani mert a körülmények nem voltak megfelelőek.

A szivhang mondjuk szerintem is nettó kínzás csak, de "köszönjük meg" a fidesznek hogy törvénybe foglalta...

2024. jún. 21. 21:28
 32/35 anonim ***** válasza:
77%

Engem nem viselt meg, de miért viselne meg, amikor trauma történt velem, nem önszántamból akartam teherbe esni.

Alig vártam, hogy végre kiszedjék belőlem :(

2024. jún. 21. 23:04
 33/35 anonim ***** válasza:
58%

Nagyon nem mindegy hogy áll hozzá az adott személy. Van aki nagy drámát csinál belőle, mert valószínűleg akarta volna. Mást meg nem érdekel,örül hogy megszabadul a tehertől.

Engem se viselne meg egyáltalán. Mivel nem szeretnék gyereket kihordani, se szülni, sem nevelni, én megkönnyebbülnék, hogy megoldodik a probléma.

Nekem konkrét abortuszom nem volt, de egyszer becsúszott egy terhesség, ami hála égnek magától el is ment, nagyon megnyugodtam, mintha mázsás kő gördült volna le a szívemről. Amúgy elvetettem volna.

2024. jún. 28. 06:39
 34/35 anonim ***** válasza:
Ezt 17 évesen se olyan nehéz látni. Az anya-gyermek kapcsolat különleges és sokan szívesen lennének anyukák, de nincsenek olyan anyagi helyzetben, vagy a párkapcsolatuk nem biztonságos ehhez és a többi, ezért inkább elvetetik. És rettenetes érzés saját magadon kívüli (igen értem, az élethelyzeted és munkád te alakítod, de hirtelen nem tudsz munkát váltani ha terhes vagy meg elköltözni a semmibe semmiből, nem tudsz egy perc alatt emiatt változtatni) okok miatt megszabadulni a lehetséges gyermekedtől nőként.
2024. júl. 17. 19:07
 35/35 anonim válasza:
56%
Én a 32es értek egyet. Rettentően fájdalmas volt a terhességem. Elvileg nem is lehetettem volna terhes ( Nőgyógyászok azt mondták az egészségügyi állapotom miatt csoda, hogy terhes lettem.) Borzalmasan fájdalmas volt. Amikor véget ért a műtét minden bajom elmúlt. Feldolgozni feltudtam. Hiszen valószínűleg beteg kisbaba született volna meg. Így a lelkem is megnyugodott. :)
okt. 16. 15:07
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!