Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miert mondjak azt h az abortus...

Miert mondjak azt h az abortusz lelkileg megviseli az embert?

Figyelt kérdés

Mi viseli meg az embereket ebben? Pl ha nem is akartak a terhesseget csak becausztott? Marmint ha amugy akarta de megse lehet az ertem. De egy nem akart zarhasseg elvetetese miert trauma? Hiszen nem akart az lenni vagy de vagy nem ertem.

17 vagyok szoval meg wleg messze attol h gyereket akarja. De azt gondolom hogy ha rossz idoben leszek terhes akkor ez jobb megoldas mint ha megtarom es utalni fogom.

2024. jún. 16. 21:02
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

10 na valami ilyenre gondoltunk.

Mert itt amit visszaolvastunk az full ciki volt a nyavajgassal. Persze elhisszuk h nemileg megviseli az embert. De itt amiket olvastunk azt nem ezt tukrozte.

A osztalytarsunkon mem latszik h mesvuselte volt h terhes sem az h megy wlvetetni. Sot azt latjuk h megkonnyebbult h megoldodott a problema. Eleg vallasosak a szulei. Inkabb elotte streszelt sokat. O mar 18 par honapja.

2024. jún. 16. 21:34
 12/35 anonim ***** válasza:
72%

"Szerintem az nem elet ami nem tud onmagatol is letezni elnei."

Ennyi erővel téged is el lehetne pusztítani. Ha anyádék nem tartanának el, éhen döglenél. Vagy télen megfagynál az utcán.

Tudom, nem, gyámság alá vennének, mert fiatalkorú vagy. Vagyis... mások tartanának életben.

2024. jún. 16. 21:37
 13/35 anonim ***** válasza:
89%

Pont 17 körül voltam, amikor felelőtlenségből volt némi balesetünk az akkori párommal. Akkor más megoldás nem volt, mint besétálni az ügyeletre, elmesélni mi történt és esemény utánit íratni. Tudom, mostmár lehet ilyet arc nélkül is...

Az ember 17 évesen is feltudja mérni, hogy mi a felelős döntés. Az, hogy besétálok, vállalom, felíratom, beveszem. Vagy ha késő, nem szülöm meg a semmire. Oké. De ez az agyad és van egy lelked is, ami nem úgy működik, hogy nyomsz egy off gombot és kiiktatod a rendszerből. Életemben nem éreztem olyan megalázottság érzést, ahogy ott ültem az ügyeletes orvos tágranyílt szemei előtt és alig tudtam kinyögni mit akarok. Ő ráadásul még egyeztetett szakorvossal, vér cikinek éreztem és ez csak egy pirula felírása. Kb. ugyanennyire éreztem rák vörösnek magam a patikában is.

Na most akkor eltudom képzelni, hogy tiniként, totál bepánikolva milyen érzés lehet végignyomni az abortusz procedúráját, meghallgatni a szívhangot, majd aláírni a magzatod "vesztét". Az eszed tudja, hogy adott körülmények között az a helyes, de a lelked ketté szakad minden állomásnál, mert nem akartad ennek kitenni sem magad, sem azt az ártatlan lényt, aki megszülethetett volna, de nem fog.

És akkor ez csak egy bakiból adódó abortusz volt, egy nem kívánt terhesség. Olyat még nem is említettünk, ahol kívánt lett volna, de valamilyen okból nem sikerült.

2024. jún. 16. 21:40
 14/35 anonim ***** válasza:
52%
Én pezsgőt bontottam .
2024. jún. 16. 21:51
 15/35 A kérdező kommentje:

Na ez a masik amit nem ertunk. Direkt kinozzak a noket? Meghalgatni a szivhangot egy tinivel, azt papolni neki. Se egy felnott nonek sem kellene. Oke hozott egy dontest mert hibazott. De ezert a masik fel is felelos nem csak a lany. A fiu is pont ugyan ennyire. Nekik is kellene hasonlo. H meg velwtlwn se felejtsek el a gumi.

Nekem nem volt ciki feliratni a bogyot. Inkabb mentem biztosra. Mondjuk nekem jo fej dokim van. Es nalunk nem tabu a szex. Sem a beszelgetes rola. Igy a panikot nem ereztem. Persze az a 2 nap nem volt felhotlen, de anya mellettem volt megnyugtatot. Vegul nem kellett mert megjott. A doki is mondta h ennyi idosen meg lehet ingadozas benne.

2024. jún. 16. 21:57
 16/35 anonim ***** válasza:
65%

Arra is gondolj, hogy sok nő - biológiai okokból, ösztönösen - a lelke mélyén vágyik egy gyerekre, függetlenül attól, hogy egyébként praktikus szempontból alkalmas vagy alkalmatlan a helyzet. Valamint szerintem a legtöbben akkor is kötődnek a magzathoz, ha az még csak egy kis sehtcsomó. Mire az abortuszra sor kerül, már felismerhető keze-lába is van. Egy olyan valamit, ami ennyire hasonlít emberre, az agyunk félig-meddig (vagy teljesen) emberként azonosítja és lelkileg ennek megfelelően reagálunk az elpusztítására. A terhesség nem simán egy állapot, egy magzat sorsáról döntünk.

(Csak kívülről beszélek, terhes voltam, gyerekem van de abortuszom nem volt.)

2024. jún. 16. 21:58
 17/35 A kérdező kommentje:

Hat nem tudom. Meg nem vagyok abban a korban h gyereket akarjak. Sot most eppen egyaltalan nem akarok. 😅

Ja most jon h fitala vagy majd meggondolod magad! 🤣 Passz majd kiderul.

De ja 16os ez igy tok logikus.

2024. jún. 16. 22:09
 18/35 anonim ***** válasza:
96%

Én annyira nem akartam gyereket, hogy a húszas éveimet végig rettegtem, hogy úristen, nehogy. Mert hogy az abortuszt sem igazán tudtam elképzelni, láttam felvételeket ahol a 9-10 hetes magzatok menekülnek a kaparás elől, rendesen, kézzel-lábbal, kis emberkék. Nekem sokkoló látvány volt.

És az sem olyan egyszerű, hogy ha rosszkor jön, biztosan utálnád. Az életedet valószínűleg igen, de hogy a gyereket is utálnád-e, közel sem biztos. Pont ez a nehézsége. Ha utálsz valakit, nem nehéz így vagy úgy megszabadulni tőle, akár örökbe adással.

Szerintem van ebben valami olyan kiszámíthatatlan dolog, mint az anyai ösztön. Van akinél azonnal bekapcsol, akár fogantatáskor, és ezt szerintem nehéz előre megmondani, hogy megtörténik-e.

Nekem az egyik (akkor) 28 éves barátnőm mesélte, hogy volt egy abortusza

20 évesen, és hogy még mindig képtelen feldolgozni, számolja hány éves lenne, stb. Egy másik, 42 éves barátnőmről meg az derült ki, hogy neki 5 volt, és mintha egyáltalán nem zavarta volna. Kb. fogamzásgátlásnak használta, pedig többdiplomás, kifejezetten jól szituált nőről van szó. Szóval sokfélék vagyunk.

2024. jún. 16. 22:37
 19/35 anonim ***** válasza:
87%
#14 Pezsgőt ugyan nem bontottam, de az biztos, hogy megkönnyebbültem.
2024. jún. 16. 22:42
 20/35 anonim ***** válasza:
79%

"Direkt kinozzak a noket? Meghalgatni a szivhangot egy tinivel, azt papolni neki." - ez a kérdés majd jusson eszedbe két év múlva, amikor nagykorú állampolgárként el kell döntened, kire szavazol.

Egyébként én sem akartam soha gyereket. 40 éves vagyok, szóval ez valószínűleg így is marad. Abortuszt nem volt soha, de el tudom képzelni, hogy nagyon megviselt volna. Láttam barátnőimen, hogy a terhesség mennyire érzelmessé tette őket, gondolom, a hormonok miatt.

Aztán ha nem is akarod a gyereket, meg amúgy is egy szívtelen köcsög vagy, még akkor is bejátszanak a hormonok, amik miatt egy abortusz esetében nagyon magad alatt lehetsz.

2024. jún. 16. 23:03
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!