Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Egy hete bejelentett 4 hónapos...

Egy hete bejelentett 4 hónapos várandósság megszakítását, hogyan lehet feldolgozni, vagy egyáltalán elmondani a környezetnek?

Figyelt kérdés

Egyszerűen csak kirepedt a burok egyik este és elment az összes magzatvíz 17 hetesen.

Előtte való hétvégén még mindenki minket ünnepelt és nekünk gratulált...

Három kórházba rohantunk (mint kiderült feleslegesen).

A bunkó körzeti "nőgyógyász" meg a zokogó párom jelenlétében olyat mondott, hogy "hát ez pech"...

Azt hittem kivágom a rendelő ablakán!

De aztán csak közöltem vele, hogy ez tragédia nem pech!

Szívhang még napok múlva is volt, de indukált szülés lett a vége, meg méhkiürítés a szülészeten (lényegében előidézett vetélés)...

Hogyan lehet erről beszélni munkahelyen, családban, ismerősöknek, szomszédoknak?

2023. nov. 21. 20:26
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
#20 vagyok.A facebookrol leszedném a posztot,de nem írnék ki semmit!Ott úgy sem foglalkoznak az emberek egymással!Ha valakinek feltűnik,hogy nincs több poszt,meg baba,gondolom az majd érdeklődik és ennyi.Van egy barátnőm,mesdze lakunk.Rakott fel mindig egy csomo terhes képet,aztán babárol már nem.Írtam neki,hogy mi történt,mondta,hogy szülés előtt egy nappal meghalt a baba.Nem írta ki facebookra.Senkinek semmi köze hozá!
2023. nov. 22. 06:08
 22/34 anonim ***** válasza:
29%

Nem értem a sok lepontozót.

Fb-ra nem kell kirakni, de azért legalább a hozzátok legközelebb állók megérdemelnének annyit, hogy elmondjátok nekik mi történt… nem kell részletezni. Alap pl. hogy szüleimnek elmondanám. Valaki persze ennyire nincs jóban a szüleivel, de az biztos hogy édesanyámat ha kussban hagynám, talán bele is bolondulna. Persze nem róla szól, de ennyit megérdemel, hisz neki unokája lett volna, nekünk pedig jobb kezünk.

Még annak ellenére is, hogy kéretlen tanácsai vannak.

Lehet lepontozni újra

2023. nov. 22. 07:45
 23/34 anonim ***** válasza:
73%
22# Te vagy a 11-es? Bocsi,ott azért nem ezeket írtad. Nagynéni,nagybácsi,..meg hogy joguk van. Khm,tessék? Még is mihez van joguk nekik ugyan? Aki úgy érzi nem bír erről beszélni a szülőkkel sem,akkor nem bír,pont. Ez kettejüket érinti,az ő veszteségük,nem pedig másé. Nekik kell eldönteni mire vannak kész és mire nem,kivel vannak olyan kapcsolatba,hogy erről képesek beszélni vele. Ha senkinek sem közlik,az is az ő dolguk és joguk van hozzá. Nem a nagymama vagy nagynéni gyermeke lett volna,az unoka még mindig másodlagos. Nekem is ott ezen akadt fenn a szemem,hogy joga van. Már bocs. Az meg hogy te milyen jóba vagy a szüleiddel,nem biztos,hogy más is így él. Nagyon sokan nem.
2023. nov. 22. 08:34
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
A másik pedig 22#,lehet hogy neked a szüleid a hozzád legközelebb állók,nekik viszont lehet egy barát. Nálunk olyan a szüleinkkel a kapcsolat,hogy bizony a barát és a nagynéni hamarabb tudta azt is,hogy kismama vagyok,mint a saját szüleim.
2023. nov. 22. 08:35
 25/34 anonim ***** válasza:
15%

23# Kíváncsi lennék, hogy te neked majd hogy fog esni, ha a gyereked szerint nem lesz majd jogod tudni, hogy mi történt az unokáddal.

Nem akarom, hogy megtudd, de azért érdemes eljátszani a gondolattal.

2023. nov. 22. 09:54
 26/34 anonim ***** válasza:
88%
25# Mivel nem látsz bele senki életébe,így nem tudod,hogy milyen a kapcsolata a szüleivel,nem e kitették otthon az alkoholista szülei 18 évesen az utcára minden nélkül,előtte pedig verték kiskora óta és társai. Úgyhogy ha lehet hagyd a személyeskedést,ha fingod nincs valamiről,mert ennél gusztustalanabb nincs,amikor valaki belemászik a másik magánéletébe de 0 tudomása van arról. Csak egy kis jó tanács,hogy esetleg majd te is ezt add tovább,ne a süketelést. 24# voltam.
2023. nov. 22. 10:23
 27/34 anonim ***** válasza:
29%
A gyerekeim szerető családban nőnek fel,0 bántalmazással és 0 mérgező környezettel,úgyhogy köszönöm,de egyelőre nem játszok el a gondolattal. :) Ha ezt mind megkaptam volna én is,akkor így van,valóban a szüleim is részesei lehetnének minden boldog és boldogtalan percnek. De nem szeretném,hogy megtudd milyen így felnőni,de azért érdemes eljátszanod neked is a gondolattal,milyen is lett volna. :)
2023. nov. 22. 10:25
 28/34 anonim ***** válasza:
21%

A másik, hogy nem az volt a kérdés, hogy kinek mondják el, hanem, hogy hogyan lehet erről beszélni...

Sehogy, ha ők nem akarnak vagy nem tudnak.

2023. nov. 22. 10:28
 29/34 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, úgy dönttünk, hogy a személyes részét szűkszavúra fogjuk, az online tér, meg úgymarad ahogy van. Remélem túlleszünk ezen idővel.
2023. nov. 22. 12:05
 30/34 anonim ***** válasza:
Sok erőt kívánok nektek!
2023. nov. 22. 12:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!