Ez így nem lesz túl késő? Hogyan számolják ki?
Eléggé össze vagyok zavarodva, a terhességi hetek kiszámítását illetően.
Van ahol így olvasom: “ Első számú alapszabály: a terhességet mindig az utolsó elmaradt menses első napjától számolják.”
Tehát, ha nekem 5.nap múlva esedékes a menstruációm, de már voltak tüneteim és 3 korai teszt is pozitívat mutatott, akkor a terhességem 5 nap múlva számolódik ? Tehát ha nem jön meg, eltelik egy hét akkor leszek egy hetes?
Más helyen azt olvasom, hogy az utolsó mensi első napjától számolják, ami nekem július 22-én volt, tehat akkor ez alapján már 3 hetesnek számítok?
Amint kijöttek a tesztek felhívtam egy klinikát gyógyszeres abortusz miatt. Azt mondták, hogy megkell várnom a menstruációm és telefonáljak újra és rá egy hétre kaphatok időpontot. Szóval az mèg két hét. Nem túl sok az? Ha tényleg az vagyok könnyebb lenne minél hamarabb megejteni és túl esni rajta mert borzasztóan érzem magam.
Köszi a válaszokat! Már teljesen össze zavart, beirtam googleba és ezt írta :
Utolsó elmaradt menzesz gondoltam ez lesz a szombati (ha elmarad) a júliusi nem maradt el ezért nem tudtam hogy akkor most mi van.
Tehát akkor most “3 hèt” ha tényleg az vagyok…
Én is úgy tudtam minél hamarabb történik a gyógyszeres annál jobb, nem értem miért kell majd még egy hetet várni miután mondjuk szombaton el is marad és a többi teszt is pozitív lesz.
Kémiai terhessèg lehet akkor is, ha kb éreztem a beágyazódást? Peteérés után 5 nappal óriásit nyiltalt az alhasamba kb 1-2 percig és barnázásom is volt.
Mihez nem lesz késő?
Ha állapotos vagy az azt jelenti gyermeked fogant.
Lehet az állapotod 3 hetes, 5 hetes, vagy több a fenti állitás tény marad. Tehát a megfogant gyermeked élete vagy halála lesz a döntésed következménye.
Ha jól értem nem tervezted, szorult helyzetbe kerültél, ami sajnálatos. Mégis mérlegelj, dönts jól, mert nemcsak másoknak, magunknak is nehéz megbocsájtani a rossz döntéseinket. Ha mondjuk ez az állapotod is egy rossz döntésed eredménye akkor méginkább fontos, hogy kellően mérlegelj, akár kérj ebben segítséget! Tudom, hogy a szégyen érzés a titokban tartásra ösztönöz, de nincs olyan ember ezen a földön aki még nem hibázott. Mindenki belesodródik valamilyen galibába. Ez az ÉLET iskolája.
Ha elolvasnád a kérdést kedves 14 az állandó kéretlen és erőszakos hittérítésed helyett, akkor látnád, hogy a kérdező egyértelműen az ABORTUSZT mellett döntött! Ahhoz nem lesz-e késő, mégis mihez....
Úgy adod elő, mintha egy nem kívánt, hátunk közepére sem kívánt gyereket nem lehetne megbánni. Végülis igaz, az "csak" alaphangon 18-22 év felelősség, de biztos sokkal jobb opció, mint egy 15 perces kisműtét, ami után élheti nyugodtan tovább az életét a kérdező.
Mi lenne ha az érzelmi zsarolós maszlag helyett tiszteletben tartanád a kérdező döntést?!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!