Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Házasságban is elvetetésen...

Házasságban is elvetetésen gondolkodni? Voltatok már így?

Figyelt kérdés

Férjemmel pár hónapja házasodtunk össze és konkrét terveink voltak a jövőre nézve, elsősorban, hogy megalapozzuk a jövőnket, saját hitelmentes hajlékunk legyen és jó körülményeket biztosítsunk majd ha lesz gyerekünk.

Találtunk jól fizető állást külföldön és 2 hét múlva kezdenénk. Ha minden jól megy 3 év alatt össze hoznánk egy ház és egy jobb autó árát.

Ami hidegzuhanyként ért, hogy kiderült terhes lettem. Még nagyon korai, a napokban éreztem a beágyazódás tüneteit.

Rettentően érzem magam azóta, alig fogom fel, hogy ez a valóság.

Régen úgy gondoltam, hogy fiatal anyuka leszek, aztán az utóbbi időben a gyerektèmában sem voltam biztos, úgy gondoltam feladom a szabadságom, a kényelmet, de ha majd meglesznek a körülmények esetleg elgondolkodom rajta. Most viszont össze vagyok zavarodva, először azt éreztem romba dől az életem de minél több nap telik a tudattal, hogy bennem van gondolkodom lehetőségeken.

Párom sem tudja mit tegyünk. Az ész vagy a szív diktáljon. Jelenleg a mi házunkban élünk, ahol anyukám is, ha megtartjuk kb itt kell maradnunk s a párom fizetéséből megélni legalább 2 évig. Utána az enyém sem valami sok. Megélnénk, de így sosem gyűlne sajátra, hitelt pedig semmiképp nem szeretnénk. Utána már nem mehetnénk külföldre sem hacsak nem hagyjuk a mamákra, de ezt nem szeretném. Úgyhogy felmerült, hogy a jelenlegi helyzetben az lenne a legésszerűbb, ha elvetetném(kint, tablettával ami “humánusabb)

Ha megvalósítjuk amit terveztünk és normális körülmények között tudnánk nevelni, felkészülve. Közben pedig lelki fájdalmat érzek, hogy majd pár év múlva mi van ha tervezzük és arra fogunk gondolni hogy bezzeg ‘ő’ nem kellett.

Kérlek ne ítéljetek el, tapasztalatokra vagyok kiváncsi jártatok e hasonló cipőben, mire döntöttetek és mit bántatok meg?

Érzelmi szempont, vagy mindenkinek jobb ha van egy anyagi biztonság?

Most leszek 26 éves.

2023. aug. 13. 21:20
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
84%
Mi értelme van ennyiszer kiírni egy kérdést varriálva?
2023. aug. 14. 08:34
 42/49 anonim ***** válasza:
42%
Idiota!Lhet kamu.
2023. aug. 14. 12:33
 43/49 anonim ***** válasza:
82%
Te igazán buta vagy. Reméljük nem vagy terhes és addig nem is leszel,amíg nem leszel kicsit okosabb
2023. aug. 14. 16:40
 44/49 anonim ***** válasza:
25%
"Házasságban is elvetetésen gondolkodni?" - Kérdező, simán... nem látok kapcsolatot a családi állapot és a terhesség kihordásának szándéka között, az ember nem feltétlen azért hézasodik, mert mihamarabb gyereket akar...
2023. aug. 16. 09:40
 45/49 anonim ***** válasza:
0%
Te beteg vagy... igazán sajnálom, remélem NEM vagy és sohasem leszel terhes.
2023. aug. 16. 19:40
 46/49 anonim ***** válasza:
73%
Egyébként ma a családi kapcsolatokban volt ugyanez, válaszoltam is rá, de hálisten törölték :D
2023. aug. 16. 19:41
 47/49 anonim ***** válasza:
24%

Igen voltunk. Nem volt kérdés, nem tartottuk meg, mert nem álltunk úgy anyagilag. Anélkül meg nem fogok felelőtlenül potyogtatni.

Tudom milyen olyan családban élni, ahol a szülők felelőtlenül csinálnak gyereket, aztán meg a gyerek szívja meg a legjobban. Nettó önzés. Kösz de nem kívánom ezt a gyerekemnek.

Mert mi van akkor ha házas valaki? Attól még egy gyerek rengeteg pénzbe kerül, az meg nem terem csak úgy, mert 2 ember házasságot kötött.

A mi hozzáállásunk az, hogy Meg kell teremteni közösen az anyagi hátteret. Ha ez nem megy, túl nagy áldozatok nélkül, akkor nincs gyerek és kész!

Bennem ez olyan mély nyomokat hagyott ez gyerekként, hogy ha nem úgy alakul az anyagi helyzetünk, akkor inkább nem vállalunk gyereket egyáltalán.

Sokkal inkább bánnám, ha önzésből vállalnánk " csak mert gyerek kell" úgy, hogy nincs elég pénzünk eltartani normálisan. Az, hogy nem tudunk félretenni, vagy választani kell a pelenka, kaja, gyógyszer közt ha mondjuk beteg, netán kvázia bébicsősz/ nagyszülők nevelik fel mert annyit kell dolgozni hogy sosem látjuk, nekünk nem opció.

2023. aug. 16. 20:24
 48/49 1Léna ***** válasza:
25%

Én a megtartást javaslom.

Nekem is az volt a tervem, hogy előbb a körülményeink legyenek meg, de sok nehézség adódott, nagyon lassan haladt az elképzeléseink megvalósítása, így örömmel fogadtam, hogy állapotos lettem. Úgy fogtam fel, hogy ez egy ajándék. Igen az is lett. Persze megváltozott a menetrend, de közben haladtunk a terveink kivitelezésével is.

Jobb családi kérdésekben a szívedre hallgatni, hiszen a közös szerelmetekből fogant leendő gyermeketekről van szó, tehát már most szülők vagytok, csak még nőnie kell.

Vigyázz! A tablettás abortusz nagyon egyszerűnek tűnik, de túl azon, hogy vetélést indít el, többen elvéreztek, azaz meghaltak otthonukban, mert nem fordultak orvoshoz segítségért.

2023. aug. 17. 09:20
 49/49 anonim ***** válasza:
61%

Léna, Léna, nem unod még a riogatásos magzatvédő propaHANTÁT??? természetesen minden gyógyszernek és minden egészségügyi beavatkozásnak megvan a maga kockázata is, de egyetlen ma a világban hivatalosan használt módszer esetén sem éri el a rizikó a terhesség és a szülés rizikóját!!! Úgyhogy a nőre nézve a legveszélyesebb a terhesség megtartása és a szülés.

(ha konkrét számok is érdekelnek, kb minden 68 000. nő hal bele egy abortuszba, és minden 15 000 nő egy terhességbe és szülésbe, ami egyész Magyarországra nézve azt jelenti, hogy kb két évente hal bele egy nő az abortuszába, és évente 4-5 nő a terhességbe és szülésbe) Az abortusznál nagyobb kockázata van annak, ha beleülsz egy személyautóba. Na, ezek a tények...

2023. aug. 17. 14:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!