Házasságban is elvetetésen gondolkodni? Voltatok már így?
Férjemmel pár hónapja házasodtunk össze és konkrét terveink voltak a jövőre nézve, elsősorban, hogy megalapozzuk a jövőnket, saját hitelmentes hajlékunk legyen és jó körülményeket biztosítsunk majd ha lesz gyerekünk.
Találtunk jól fizető állást külföldön és 2 hét múlva kezdenénk. Ha minden jól megy 3 év alatt össze hoznánk egy ház és egy jobb autó árát.
Ami hidegzuhanyként ért, hogy kiderült terhes lettem. Még nagyon korai, a napokban éreztem a beágyazódás tüneteit.
Rettentően érzem magam azóta, alig fogom fel, hogy ez a valóság.
Régen úgy gondoltam, hogy fiatal anyuka leszek, aztán az utóbbi időben a gyerektèmában sem voltam biztos, úgy gondoltam feladom a szabadságom, a kényelmet, de ha majd meglesznek a körülmények esetleg elgondolkodom rajta. Most viszont össze vagyok zavarodva, először azt éreztem romba dől az életem de minél több nap telik a tudattal, hogy bennem van gondolkodom lehetőségeken.
Párom sem tudja mit tegyünk. Az ész vagy a szív diktáljon. Jelenleg a mi házunkban élünk, ahol anyukám is, ha megtartjuk kb itt kell maradnunk s a párom fizetéséből megélni legalább 2 évig. Utána az enyém sem valami sok. Megélnénk, de így sosem gyűlne sajátra, hitelt pedig semmiképp nem szeretnénk. Utána már nem mehetnénk külföldre sem hacsak nem hagyjuk a mamákra, de ezt nem szeretném. Úgyhogy felmerült, hogy a jelenlegi helyzetben az lenne a legésszerűbb, ha elvetetném(kint, tablettával ami “humánusabb)
Ha megvalósítjuk amit terveztünk és normális körülmények között tudnánk nevelni, felkészülve. Közben pedig lelki fájdalmat érzek, hogy majd pár év múlva mi van ha tervezzük és arra fogunk gondolni hogy bezzeg ‘ő’ nem kellett.
Kérlek ne ítéljetek el, tapasztalatokra vagyok kiváncsi jártatok e hasonló cipőben, mire döntöttetek és mit bántatok meg?
Érzelmi szempont, vagy mindenkinek jobb ha van egy anyagi biztonság?
Most leszek 26 éves.
Nem tudom miért hihetetlen hogy érzi. En is váratlanul lettem terhes. Volt egy nap amikor rettenetes nyilaló fájdalmat éreztem a méhemnél. Siettem a vonatra, de meg kellett állnom mert nem bírtam tovább. Visszaszámolva is arra jön ki a napja.
Férjeddel kéne ezt megbeszélni. De én úgy látom hogy nagyon nem vagy benne biztos és hogy még nem akarod tehát ha tényleg beigazolódik akkor SZERINTEM az abortusz mellett kéne dönteni. De ezt NEKED/NEKTEK kell tudnotok.
Kedves Kérdező!
Csak hogy kapj normális választ is.
"humánus" abortusz nincs.Az abortusz tablettának nagyon súlyos mellékhatásai/következményei vannak,nagyon sok esetben utána egészségügyi küret van.
Na most na neked nincs pénzed babára, akkor nincs pénzed külföldi abortuszra sem.
Én mindenképpen azt ajánlom, hogy tartsátok meg, utána is lehet építeni az életeteket.A párod menjen ki,és dolgozzon kint fél évet,míg megszületik a baba.Azzal is már bentebb lesztek.
De bunkóak vagytok amugy.
Hát ez nehéz döntés,de én nyilván a babámat választanám,hamár jött.Egyébként gyerekkel is ki lehet menni külföldre.
Amennyit kattogsz itt ezen a dolgon, látszik, hogy nagyon labilis személyiség vagy.
Szerintem egy abortuszba bele is betegednél.
Aki ennyit agyal rajta, az valójában nem akarja...
Alkalmas időpont meg ennyi erővel sosem lesz a gyerekre...
Szerintem nem fogod tudni elviselni, de te tudod...
Hányinger ahogy néhány ember viselkedik. Ahogy elnézem néhányan ide járnak vitatkozni, lehet otthon nincs kivel😆 mint akiknél megakadt a lemez. Nekem is ezt csinálták egy kérdésemnél, 20 válaszból egy értelmes sem volt.
A kérdésre válaszolva. Nekünk szintén nem voltak tökéletesek a körülmények. Viszont nekem eszembe sem jutott elvetetni, nagyon örültünk neki mindketten. Vállalkozásba pont azelőtt kezdtünk, így abba több energiát fektettünk, mellette van mégegy munkahelyünk, még dolgozok. 25 hetes vagyok. A jövő évre is vannak új terveink, próbálkozunk amivel tudunk. Szépen működik minden.😊 Nem azt mondom egyből, de idővel meglesz minden.
Nem gondolom, hogy bármikor is meg fogom bánni. Problémásan indult a terhességem, és rettenetesen féltem, hogy elvesztem.
Viszont a ti helyzeteteket, lehetőségeiteket te látod és ismered, ezt neked, mármint nektek kell eldönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!