Abortusz után mennyire nehéz az ismerkedés férfiakkal?
1) Nemcsak az abortuszt, de a szakítást is fel kell dolgoznod, tehát egyelőre ne akarj ismerkedni. Legyél egyedül egy ideig, ha szükséges kérd szakember segítségét, de mindenképpen adj időt magadnak, hogy ezek a természetes érzelmek elkopjanak, leülepedjenek, tovább tudj lépni.
2) Ismerkedésnél mit fog szólni az új kiszemelted: semmit, mert ilyesmit teljesen fölösleges az első randikon közölni. Majd később ha pl. szóba jön, hogy hogyan védekezzetek, akkor mondhatod, hogy pl. ragaszkodsz az óvszerhez vagy ami mellett döntesz, mert neked sajnos ilyen rossz múltbeli élményed volt, ezért kiemelten fontos, hogy ne legyél terhes.
3) Ha valaki emiatt nem akar veled járni, amiatt miért is bánkódnál?
Nem kell elmondani rögtön. Ha komoly lesz a kapcsolat, beszélhetsz róla. Addig meg úgyis kiderül, egyébként hogy áll a témához. Én mikor a férjemmel ismerkedtem, vagy fél év után beszéltem neki róla. És milyen jól tettem, mert végre valaki, aki empatikusan állt hozzám. Miatta tudtam végleg elfogadni a történteket.
Kívánom, hogy hasonló hozzáállású pasival hozzon össze a sors, sokat tud segíteni.
A feldolgozáshoz pedig csak annyit tudok írni, idő kell. Sok sok idő. Én is szégyenként éltem meg, nagyon fájt a dolog, és a fogantatáskor történteket is külön fel kellett dolgoznom, de most már van 2 gyermekem, és hiába sajnálom, de tudom, hogy jól döntöttem, mert most akkor ők nem lennének nekem, ha akkor bevállalom a babát. Támogatás nélkül, jövedelem nélkül ez borzasztóan nehéz lett volna. Kitartást! Ha kell, pszichológus, ne zárkózz el tőle. Sokat tud segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!