Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Érdemes megtartani a babát,...

Érdemes megtartani a babát, ha már most kétségeim vannak?

Figyelt kérdés

A gyerek apja nagyon szereti az italt. Próbálja letenni, de esténként még mindig ittasan jön haza. (bár legalább már nem részegen).

Az én szüleim nem szeretik a férfit, és a babának sem örülnének.

Ez mind mellékes, de én is úgy érzem néha, hogy jobb lenne nem megtartani szegény kicsikét. Bár a szívem mélyén vágyom rá.

Szóval nagyon kettősek az érzések. Ilyen estben mi a legjobb megoldás?

2023. márc. 7. 15:50
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
85%

Osszepakolsz, lelépsz, megnondod a pasidnak hogy alkoholista kornyezetbe nem való a baba .

Ha szerencsed van ez észhez téríti és eltek majd boldogan de készülj úgy hogy egyedülálló anya leszel.

2023. márc. 7. 16:44
 12/41 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor tartsd meg,ha egyedül biztosan el tudod tartani.A kapcsolatoknak nincs jövője,és mivel alkoholista,se anyagilag,se erkölcsileg nem számíthatsz rá.Pl nem hagyhatod rá majd a gyereket nyugodtan,mert nem lesz biztonságos.Ha eddig nem tette le az italt, akkor ő ezt nem is akarja,és bármit ígér,az nem lesz úgy,vagy csak ideig-óráig.Anyagilag se lehet ilyen bérre számítani,sose lehet tudni,hogy mikor issza el a fizetését már hazafelé.Arról nem is beszélve,hogy általában ebbe belesüllyedni szokták,nem kifelé lábalni,szóval egyre gyakrabban,egyre részegebb, esetleg agresszívebb lesz.A te szüleid nem támogatnak,hiszen nem örülnek a babának,tehát már most egyszál magad vagy,csak még nem tudod.Gyakorlatilag már most van egy gyereked is a párod személyében,csak vele nehezebb,mert elvileg beszámítható felnőtt ember,akit te nem nevelhetsz már meg,szóval a saját feje után fog menni.A gyerek egészséges kapcsolatban is stresszforrás,főleg a legelején,mert amit olvasol,látsz másoknál,az csak töredéke annak,ami vár rád.Szóval akkor tartsd meg,ha biztos vagy benne,hogy anyagilag,lelkileg bírni fogod egyedül,később meg tudod oldani a felügyeletét ha dolgozol,ha beteg,ha te ki akarsz kapcsolódni.Annyit elárulok,hogy ezt ketten is nehéz,egyedül akkor milyen lehet.
2023. márc. 7. 16:49
 13/41 anonim ***** válasza:
87%
Ha ugy dontesz,hogy megtartod semmikepp ne a paroddal tedd!!! Nem konnyu egyedulallo anyanak lenni,de az meg rosszabb,hogyha a gyereknek egy alkoholista mellett kell nevelkednie! Felelos te leszel! Barmelyik dontest hozod is,de a gyereket ne szuld meg,ha vele maradsz…Gondold el! Milyen elete lenne szegenynek,mennyi mindent vegig kellene ,hogy nezzen….. Ha nem tudsz elszakadni a parodtol ,mert szereted akarmilyen is akkor a babat en a helyedben nem tartanam meg…. Az o erdekeit nezd…. En igy gondolom. Igy tennek. Remelem jo dontest hozol…
2023. márc. 7. 17:25
 14/41 anonim ***** válasza:
32%
Hát ha már tervezett baba, és elkapkodtátok, illene azt a megoldást megtalálni, ahol a baba nem szívja meg semmilyen szempontból. Tehát nem kaparják ki, de nem is alkoholista neveli.
2023. márc. 7. 18:32
 15/41 anonim ***** válasza:
78%
14# szerintem a kerdezo tul bator volt,hogy barmit is tervezett a parjaval akirol tudja,hogy szeret pityokazni… Elhiszem,hogy igert fut,fat,bokrot…stb nem konnyu a helyzete. Nem szeretnem sem megszolni,sem kioktatni. De az,hogy szegeny baba tervezett-e vagy sem ,nem igazan szamit….,ilyen “apukat” nem erdemel….
2023. márc. 7. 19:21
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon sajnálom, hogy ezekre csak most sikerült rádöbbenned.

Kívánom, hogy megtaláld a számodra a legjobb döntést.

2023. márc. 7. 20:05
 17/41 anonim ***** válasza:

Ha meg is tartod és kész vagy egyedül felnevelni akkor, mindenképpen legyen tartalékod.

Nem törvényszerű, de a legtöbb gyerek amint közösségbe kerül elkapja a legtöbb nyavalyát. Két éves kora után már csak gyest kapsz, ami ugye semmire nem elég, szóval kell a tartalék. Beadhatod bölcsibe is, ha van lehetőség, de ha a környezetemben lévő gyerekeket nézem, ők kb 2 hetente betegek most a téli időszakban.

2023. márc. 8. 08:40
 18/41 anonim ***** válasza:
66%

Te jó ég. Egy alkoholistával gyereket tervezni? Eddig nem zavart csak most?

Sajnálom a babát. Ha akarod a babát beszéld meg anyádékkal hogy mi legyen ha egyedül nem bírod.

Ha meg ab mellett dömtessz, már előre könnyes a szemem érte édes kicsi apróság.

Fa.szér nem szedsz gyógyszert v húztok gumit bmeg??? SZÖRNYŰ!!!!

2023. márc. 8. 20:44
 19/41 anonim ***** válasza:
30%

A gyerek apja nagyon szereti az italt. Próbálja letenni, de esténként még mindig ittasan jön haza. (bár legalább már nem részegen).

Együtt élünk 3 éve és terveztük a babát.

Az egyetlen elfogadható kimenetele ennek az egésznek az lenne ha örökbe adnád a babát. Az a szerencsétlen megfogant, egy alkoholista meg egy közé aki tervezi a babát de ajogy sikerül rádöbben hogy nem kellene

.... És ki szívja meg? Az a kicsi lélek aki az égvilágon semmiről nem tehet... Komolyan összeszorul a szívem ám nekem is!

Ezt nem lehetett volna akkor végig gondolni, hogy alkoholista mellé aki bár iszik naponta, nagyon igyekszik mert már csak ittas, nem részeg...nem tervezünk babát??

Vagy hagyd el a pasit vagy add örökbe a babát. Ha egyedülálló anya leszel, (sokan csinálják, ko lehet bírni) az is végülis karma, ha már egy alkesszal tervetizek a babát.

Vagy amit fentebb írták, cuccolj el es imádkozz hogy ez majd felnyitja a szemét.

Érdemes megtartani a kisbabát ha már terveztêtek, sokan a fél de lehet hogy mindkét karjukat adnák hogy felelősségteljes, megfontolt, előre látó szülők legyenek de nem lehetnek. Másoknak meg sikerül, érdekes ez. Add oda nekik.

2023. márc. 9. 07:04
 20/41 A kérdező kommentje:

Az örökbefogadás szóba sem jöhet. Ha megtartom és megszülöm, akkor az enyém lesz és nem másé. Ha anya otthonban vagy a híd alatt fogunk kikötni akkor is.(amig a gyámügy és a hatóságok úgysem fognak engedni)

És eddig nem zavart. Most ahogy termelődnek a hormonok egyre jobban zavar sok minden az életembe. Egyre türelmetlenebb vagyok és nem vagyok annyira toleráns mint eddig voltam.

Kellett ez a baba, hogy felnyissa a szemem.

De az sem biztos, hogy megmarad, mert el kezdtem vérezni is, és a mérete sem felel meg az előírt 6hetes értékeknek. :(

2023. márc. 9. 08:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!