Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Fel lehet valaha dolgozni az...

Fel lehet valaha dolgozni az abortuszt?

Figyelt kérdés

Olyanok válaszára lennék kíváncsi, akik "rákényszerültek" az abortuszra és nagyon megviselte őket. Elfogadom az abortuszellenesek nézőpontját is, de ez most nem segít nekem.

21 éves lány vagyok és egy friss kapcsolatban az első együttlét után teherbe estem. Óvszerrel védekeztünk, de baleset történt. Pár óra elteltével bevettem az esemény utáni tablettát, majd 2 hét múlva pozitív teszt. Egy csodának tartottam, hogy ennyire itt akar lenni, mert mondta a doki, hogy ez iszonyú ritka, hogy ne használjon a gyógyszer. Eszembe se jutott, hogy elvetessem, de jöttek a bonyodalmak. Az egy dolog lett volna, hogy apuka nem akarja, de zsarolt és lelki tragedianak tekintette azt is, hogy mit fog csinálni ha a gyerek megkeresi ha nagyobb lesz. Valahol úgy éreztem, hogy neki is joga van eldonteni, hogy akar-e apuka lenni, de sokkal inkább lejatszodott a fejemben hogy mit mondok a gyereknek, hol az apukája és ha tényleg meg akarja ismerni, milyen lesz ha elzavarja és hibáztatja majd mindenért. Közben kiderult hogy rendszeresen használ drogokat is, ezt nem ő mondta el, szóval nem arról volt szó hogy azért mondja, hogy megijesszen, mástól tudtam meg, majd rajta is kaptam. Beszéltem orvosokkal és azt mondták, hogy van kockázat, de ez csak később derül ki. A családjaban halmozottan jelen vannak mentális betegsegek, ami öröklődhet elvileg. Na itt már nagyon el voltam keseredve és ha ez nem elég a szülei ügyvédek és ő is annak tanul így igen, féltem hogy a fenyegetéseit be is váltja és nem lesz esélyem ellene. Hibáztam, hogy nem ismertem ki eléggé mielőtt bármibe is bonyolodtam volna vele, ezt már tudom. Én albérletben élek, haza kellett volna költöznöm a szüleimhez, magamat eltartom, de egyedül szükségem lett volna anyagilag és érzelmileg is a szüleimre. Támogattak volna, de nem lett volna jó érzés, hogy rájuk vagyok utlalva, bár ez önmagában nem tartott volna vissza, mert ezen idővel tudtam volna változtatni. Érzelmileg késznek éreztem magam arra, hogy anya legyek, de a körülmények megijesztettek, szorongással és negatív érzésekkel töltöttek el. Az abortusz mellett döntöttem. Tudtam hogy meg fog viselni, de mivel még nem éltem át nem tudtam, hogy ennyire... Az anyukájanak éreztem már magam és most már tudom, hogy ez nem szűnik meg. Olyan kíváncsi voltam, hogy milyen személyiség lett volna, hogy nézett volna ki, de ha lesz is egyszer gyerekem, őt már sose ismerhetem meg. Nem tudok úgy gondolni rá, ahogy sokan mondják, hogy csak egy sejt volt. Üresnek érzem magam és hiányzik. Pár napja történt de még mindig terhesnek érzem magam. Nem volt vérzésem a műtét után, és minden tünetem megvan még. Tudom hogy ez normális, de sokszor megfeledkezek magamról és hirtelen kapcsolok, hogy ezt már nem azert érzem, mert itt van... Ha tudtam volna hogy ilyen érzés nem teszem meg, de csak azert, mert most úgy érzem, hogy ezzel én nem tudok egy életen keresztül együttélni, ettől függetlenül nem mondom, hogy megbantam mert esszel bármikor újra így döntenék. Idővel fog ez változni bennem, enyhülni? Tudom buta voltam és a butaságom következménye az lett, hogy szörnyű dolog mellett döntöttem...

2022. aug. 6. 04:59
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
48%
Hagyd 38-as,mind ezzel nyugtatják magukat. Ennél van rosszabb is volt itt olyan nő aki sok évig nem esett teherbe, majd mikor mégis akkor elvetette, de persze ő mindig is babát akart de nagyon ám. Csak már öreg, meg izé, így meg úgy.
2022. aug. 21. 10:30
 42/51 anonim ***** válasza:
43%

40. Amit megszülnek. Embriót abortálnak. Ezt 8 általánossal is mindenki tudja. Neked ezek szerint nincs meg.

41. Jó hír, ahhoz sincs közöd. Neked egyedül a saját csoffadt méhed működésébe van beleszólásod. Mi sem kérhetünk meg téged, hogy ennyi ésszel ne szaporodj. 🤷‍♀️

2022. aug. 21. 10:38
 43/51 anonim ***** válasza:

42, ha figyelmesen elolvastad, úgy fogalmaztam, hogy téged szeretett VOLNA a legjobban. Majd egyszer valamikor.

Nem az abortálás pillanatában.

És ezzel nem lehet vitatkozni. Megszüli a babát. A babáknak hosszú ideig az anyukájuk a mindenség, a ragaszkodásuk tárgya.

2022. aug. 21. 10:47
 44/51 anonim ***** válasza:
43. Lehet, volna, talán. Tudod, majdnem a kutya sem sz*rik. Igen ezzel nem lehet vitatkozni, mert baromság. Lehet 12 hetesen elvetél. Ugyanannyi esély van rá. Lehet belőled is egyszer agysebész lesz, vagy normális felnőtt egy nem várt gyerekből, de lehetre nem alapozzuk az életünk. Egy embrió nem egyenlő egy megszületett emberrel. Ezt ti is tudjátok.
2022. aug. 21. 11:00
 45/51 anonim ***** válasza:

A 21 éves nők az esetek elsöprő többségében eseménytelen terhesség után egészséges gyereket szülnek.

Én nem állítottam azt, hogy a gyereke megtalálta volna a világbéke tökéletes receptjét. Mert erre nem sok az esély.

Én azt állítottam, hogy ha megszületik, az anyukajat szerette volna a legjobban az egész világon.

Ha 16 hetesen elvetél, az megeshet, de ez nem változott azon amit én írtam.

2022. aug. 21. 11:04
 46/51 anonim ***** válasza:
45. Vagy nem. Mert egy bántalmazó, toxikus anya lett volna és megnyomorítja az életét. Ez vár a nem a várt gyerekre, ha ennyire fontos neked a statisztika. Nyomor, bántalmazás, kilátástalan felnőttkor. Ti erre kényszerítenétek a gyerekeket és ti vagytok életvédők 😂😂😂😂 A te állításod semmi nem támasztja alá, mert nem látsz a jövőbe. Vagy te finanszíroztad volna a 21 éves kislány meg a babáját? Ugye nem, csak más f@szával könnyű verni a csalánt.
2022. aug. 21. 11:08
 47/51 anonim ***** válasza:

Az írásképéből ítélve pont nem olyan lett volna. Hiányzik neki és rosszul érzi magát miatta.

Az eszére hallgatott a szíve helyett.

Az esetben, ha figyelmesen elolvasod a kérdést, az a ködös körülmény szólt ellene, hogy ügyvédék mentális betegek.

Egyébként saját maga írja, hogy késznek érezte magát és a családja segítette volna.

Es teszem hozza, jogosult lett volna gyerektartásra is.

2022. aug. 21. 11:27
 48/51 anonim ***** válasza:

És ne érts félre, nem vagyok helyből abortusz ellenes.

De itt ő maga írta, hogy áh anyukajank érezte magát. Már megjelentek az anyai ösztönök, egész hamar. Ezen hogy a tudja magát túltenni…hát hajrá.

Nekem is vám gyerekem, tudom miről beszél, ennél erősebb, szebb érzés nincs.

Ha minden körülményt egybevetve ennek a lánynak valaki amellett érvelt, hogy az abortusz SZÁMÁRA a jó döntés , ahhoz csak gratulálni tudok.

2022. aug. 21. 11:30
 49/51 anonim ***** válasza:
59%
48. Fantasztikus, hogy van gyereked, kapaszkodj meg, nekem is. Nem kell előadnod, milyen csodálatos mert tudom. Csak hogy én vártam, felnőtten, jó anyagi körülmények közé szültem és egy igen megfelelő apával. Így csoda. 21 évesen a csupasz valagamra minden lett volna csak nem csoda. Nem elég az üntyipüntyi cukormáz amivel tömitek a gyerekek fejét (igen egy 21 éves még maga is gyerek). Én az ilyen hazugoknak tudok gratulálni mint te vagy, hogy jaj kisbaba és téged szeretett volna a legjobban. Az abortusz a legtöbb esetben a kisebb rossz, akkor is ha ti nem azt választanátok. Sajnálom a gyereked, hogy ilyen anya mellett kell felnőnie. Remélem nem kislány.
2022. aug. 21. 11:37
 50/51 anonim ***** válasza:
Dehogy vagy te szülő!
2022. aug. 21. 12:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!