Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Fel lehet valaha dolgozni az...

Fel lehet valaha dolgozni az abortuszt?

Figyelt kérdés

Olyanok válaszára lennék kíváncsi, akik "rákényszerültek" az abortuszra és nagyon megviselte őket. Elfogadom az abortuszellenesek nézőpontját is, de ez most nem segít nekem.

21 éves lány vagyok és egy friss kapcsolatban az első együttlét után teherbe estem. Óvszerrel védekeztünk, de baleset történt. Pár óra elteltével bevettem az esemény utáni tablettát, majd 2 hét múlva pozitív teszt. Egy csodának tartottam, hogy ennyire itt akar lenni, mert mondta a doki, hogy ez iszonyú ritka, hogy ne használjon a gyógyszer. Eszembe se jutott, hogy elvetessem, de jöttek a bonyodalmak. Az egy dolog lett volna, hogy apuka nem akarja, de zsarolt és lelki tragedianak tekintette azt is, hogy mit fog csinálni ha a gyerek megkeresi ha nagyobb lesz. Valahol úgy éreztem, hogy neki is joga van eldonteni, hogy akar-e apuka lenni, de sokkal inkább lejatszodott a fejemben hogy mit mondok a gyereknek, hol az apukája és ha tényleg meg akarja ismerni, milyen lesz ha elzavarja és hibáztatja majd mindenért. Közben kiderult hogy rendszeresen használ drogokat is, ezt nem ő mondta el, szóval nem arról volt szó hogy azért mondja, hogy megijesszen, mástól tudtam meg, majd rajta is kaptam. Beszéltem orvosokkal és azt mondták, hogy van kockázat, de ez csak később derül ki. A családjaban halmozottan jelen vannak mentális betegsegek, ami öröklődhet elvileg. Na itt már nagyon el voltam keseredve és ha ez nem elég a szülei ügyvédek és ő is annak tanul így igen, féltem hogy a fenyegetéseit be is váltja és nem lesz esélyem ellene. Hibáztam, hogy nem ismertem ki eléggé mielőtt bármibe is bonyolodtam volna vele, ezt már tudom. Én albérletben élek, haza kellett volna költöznöm a szüleimhez, magamat eltartom, de egyedül szükségem lett volna anyagilag és érzelmileg is a szüleimre. Támogattak volna, de nem lett volna jó érzés, hogy rájuk vagyok utlalva, bár ez önmagában nem tartott volna vissza, mert ezen idővel tudtam volna változtatni. Érzelmileg késznek éreztem magam arra, hogy anya legyek, de a körülmények megijesztettek, szorongással és negatív érzésekkel töltöttek el. Az abortusz mellett döntöttem. Tudtam hogy meg fog viselni, de mivel még nem éltem át nem tudtam, hogy ennyire... Az anyukájanak éreztem már magam és most már tudom, hogy ez nem szűnik meg. Olyan kíváncsi voltam, hogy milyen személyiség lett volna, hogy nézett volna ki, de ha lesz is egyszer gyerekem, őt már sose ismerhetem meg. Nem tudok úgy gondolni rá, ahogy sokan mondják, hogy csak egy sejt volt. Üresnek érzem magam és hiányzik. Pár napja történt de még mindig terhesnek érzem magam. Nem volt vérzésem a műtét után, és minden tünetem megvan még. Tudom hogy ez normális, de sokszor megfeledkezek magamról és hirtelen kapcsolok, hogy ezt már nem azert érzem, mert itt van... Ha tudtam volna hogy ilyen érzés nem teszem meg, de csak azert, mert most úgy érzem, hogy ezzel én nem tudok egy életen keresztül együttélni, ettől függetlenül nem mondom, hogy megbantam mert esszel bármikor újra így döntenék. Idővel fog ez változni bennem, enyhülni? Tudom buta voltam és a butaságom következménye az lett, hogy szörnyű dolog mellett döntöttem...

2022. aug. 6. 04:59
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
89%
20. Akkor fogod megérteni igazán milyen jó döntést hoztál. Össze sem hasonlítható egy vágyott gyermek születése, azzal amit igazából nem akartál.
2022. aug. 6. 14:53
 22/51 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem még jobban fogod szeretni a következő gyerekedet, s talán ez a történés is kellett ahhoz, hogy jobb anyukája legyél majd. Tényleg tiszta szívből azt javaslom, hogy próbáld meg teljesen feldolgozni, ezt a vadbarmot meg az egész famíliáját úgy elfelejteni, mintha soha nem is lettek volna. A gyermeked pedig egy nyugodt életet érdemel, ennek a gyereknek meg nem lett volna az, mert ez a barom nem hagyott volna titeket békén.
2022. aug. 6. 14:53
 23/51 A kérdező kommentje:
Amikor döntöttem még én se így fogtam fel. A műtét előtti nap sírtam először, hogy ez az utolsó estém vele. Akkor tudatosult bennem, de nem gondoltam meg magam, tudtam, hogy ezt kell tennem. Amikor ott feküdtem a tagitóval számoltam az órákat, de még akkor is azt hittem, hogy a körülményekhez képest jól viselem. Viszont most bárhova megyek eszembejut, hogy még nem rég ő is velem volt. Hogy ezek az első éjszakaim 2 hónap után az ágyamban nélküle. Hogy a csokit amiből van még az asztalon csak azért vettem, mert miatta kívántam meg, amúgy sose szerettem. Nem akarom hogy elmuljon a hányingerem, pedig már elegem volt a folyamatos hányingerbol de most bármennyit hanynek csak, hogy velem lehessen. Úgy érzem, hogy megbántam, de ujra és ujra így döntenék, mert ez volt a jó döntés bárhogy is hangzik... Csak most az érzéseim miatt az ésszerű gondolataim szinte eltűntek és vissza akarom tekerni az időt. Viszont ha ott lennék, akkor meg eljonne a helyzettol való félelmem és szomorúságom.
2022. aug. 6. 15:10
 24/51 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm hogy ilyen kedvesek vagytok! Én akartam őt, amikor már itt volt... en a helyzetet nem akartam. De remélem, hogy igazatok van és ez a borzalom amit érzek enyhulni fog, ha nem is múlik el
2022. aug. 6. 15:13
 25/51 A kérdező kommentje:
Akikkel beszélgettem a helyzetről mind azt mondták, hogy egyedül is fel fogom tudni nevelni és látják, hogy mennyire akarom, ne vetessem el, de vannak közös ismerőseink az apjával és ahogy megtudtak, hogy ő az apuka egyből változott a vélemény, akik régebben óta ismerik mint én azt mondták, hogy bele fogunk betegedni a gyerekkel együtt ebbe az egészbe. Ezzel is próbálom nyugtatni magam mert bennem ott volt, hogy mi van ha nem lett volna igazam és békénhagyott volna minket. De attól is féltem, hogy bosszúból simán elveszi tőlem vagy bármi... Tudom,hogy az nem olyan egyszerű, de ők ügyvédek, nekem meg pénzem se lett volna egy jó ügyvédre
2022. aug. 6. 15:21
 26/51 anonim ***** válasza:
Nekem missed abom volt, megállt a szíve. Nem tehettem semmit, műtét. Technikailag ugyanaz, mint a “rendes abortusz”. Két hónapig sírtam sokszor, fájt, akartam. Megpróbáltam előre nézni. És sikerült. Nem várt baba volt, a párom nem igazán akarta, félt tőle, hogy baja lesz a foggátló miatt. Így alakult, a picúr nem maradt. Akkor azt mondtam, ennek valamiért így kellett lennie. És tényleg. A testem erősebb lett, mint valaha, a vizsgálataim jobbak mint gondoltam, sőt tökéletesek. A kapcsolatunk megerősödött, és újult erővel jövőre belevágunk a tervezett babába. Szóval megértelek, de hidd el ez most így jobb. Nekem volt még egy dolog. Így, hogy az apa nem akarta igazán, felmerült bennem párszor, hogy fogom-e tudni így szeretni azt a kicsit, ahogy megérdemli? Ha csak én akarom? Ha ne adj isten tényleg lesz valami baja, aminek semmi köze a gyógyszerhez, de mégis lesz, és az apja mondjuk emiatt rá se nyitja majd az ajtót, vagy szemrehányásokat tesz esetleg. És azt hiszem nem. Jobb lesz így sokkal, hogy együtt tervezzük, és ő is rájött arra, hogy mégis jobban szeret, mint hitte.
2022. aug. 6. 15:22
 27/51 anonim ***** válasza:
16%
Bíztassátok csak, abból majd megérti hogy védekezni kell normálisan. Tudom persze védekezett, itt mindenki gumi, gyógyszer mellett lesz terhes. Meg lefekszik vele de azt se tudja róla hogy ilyen szinten elmeroggyant a pasi.
2022. aug. 6. 16:13
 28/51 A kérdező kommentje:

Úgy érzem, hogy ha magától ment volna el, akkor nem fájna ennyire, hiszen nem én tettem vele... Persze akivel ez történik annak még kegyetlenebb lehet hiszen ő akarta azt a babát és elveszítette. Nekem csak azért lett volna könnyebb úgy, mert akkor nem én hozok döntést.

Nem mentegetni akarom magam, de úgy érzem nem érdemeltem ezt meg. 17-19 éves koromig tartott az első kapcsolatom, ő volt az első akivel együtt voltam, óvszerrel védekeztünk, sose volt semmi baj. Azóta mostanáig senkivel nem voltam. Vágytam már újra egy kapcsolatra és valóban nem tűnt fel, hogy milyen és szerintem ha nincs a terhesség még sokáig észre se vettem volna, de ezáltal mutatta meg az igazi oldalát. Tényleg használtunk gumit és pár órán belül bevettem a gyógyszert.

2022. aug. 6. 16:42
 29/51 anonim ***** válasza:
100%
27, hiába puffogsz, gumi mellett sajnos elég esélyes, én ezért nem is szerettem sosem, mielőbb gyógyszerre váltottam miatta... ha belerúgsz a kerdezőbe, nem lesz jobb, senkinek....
2022. aug. 6. 16:58
 30/51 A kérdező kommentje:
Most már én is gyógyszert fogok szedni. De eddig nem volt gondom a gumival meg tudtam hogy bár nem egészséges, de ott volt lehetőségnek az esemény utáni tabletta, ha olyan történik, ami történt... Azt mondta a doki hogy ilyen esettel ő személyesen nem találkozott soha, létezik, csak nagyon ritkán. Nem hánytam ki, nem volt hasmenésem. Úgy érzem, hogy tényleg mindent megtettem
2022. aug. 6. 17:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!