Mi a véleményed arról, hogy Hollandiában a 24. hétig el lehet vetetni a magzatot?
Nem sok ez egy kicsit? Nem támogatom az abortusz betiltását, alapvető dolognak tartom, viszont ez, hogy a 24. hétig elvégzik, szerintem nagyon késői. 6 hónapos a kismama, már rendesen pocakja is van.
Hivatalos forrás a holland kormány oldaláról: [link]
Lehet, hogy a kérdező egy férfi.
Legalábbis remélem, hogy nem nő.
#28 több hozzászólásomban kifejtettem, hogy miért nem megölés, most már erre nem fogok reagálni, ne haragudj.
#29 igazad van, gondolkodhatnék így is. Viszont ez a 24 hét nagyon a határon mozog, itt már benne van a pakliban, hogy életképes a magzat. Továbbá azzal sem értek egyet, hogy minek kivárni eddig, amikor már rendesen látszik a pocak, jól érezhető a terhesség, nem ekkor jön rá valaki, hogy hoppá terhes. Nyilván ha később derül ki, hogy beteg a magzat, akkor az más, de én most teljesen normális, egészséges esetekről beszélek.
Mondjuk arra kíváncsi lennék (bár jobban belegondolva inkább nem...), hogy miután kivették, ugyanúgy kidobják, mint egy pl 8 hetes embrió esetében?
Mert 24 hetesen már igencsak nem embrióról beszélünk, nem véletlen a 12 hetes határ embrió és magzat között.
24 hetesen már érez a magzat.
Bár ott inkább arra fordítanak hangsúlyt, hogy a bűnözőknek legyen playstation a cellában meg légkondi. Ilyenekkel nem hiszem, hogy bíbelődnek, hogy ez a magzat épp mit érezhet.
"visszafelé haladjunk a korban"
Pedig visszafelé fejlődik az emberiség, sajnos!
Csak azóta technikailag finomodtak az abortálási módszerek.
De a lényegen nem változtat.
A 36-os petricsészés hasonlat meg butaság.
Ha ég a ház, akkor a várandós anyát mentem ki, akiben benne van az akárhány hetes magzat. Mert akkor két életet mentettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!