Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mi a véleményed arról, hogy...

Mi a véleményed arról, hogy Hollandiában a 24. hétig el lehet vetetni a magzatot?

Figyelt kérdés

Nem sok ez egy kicsit? Nem támogatom az abortusz betiltását, alapvető dolognak tartom, viszont ez, hogy a 24. hétig elvégzik, szerintem nagyon késői. 6 hónapos a kismama, már rendesen pocakja is van.

Hivatalos forrás a holland kormány oldaláról: [link]

2022. jún. 26. 13:13
 11/92 A kérdező kommentje:
#5 igen, ha betegsége van. Viszont itt szó sincs betegségről. Bárki elmehet kénye kedve szerint a 24. hétig, ami szerintem túl késői.
2022. jún. 26. 13:33
 12/92 anonim ***** válasza:
82%
De a csecsemő nem hal meg, ha 5 percig lerakod valahova az anya testén kívül. A sejtcsomó ilyen szempontból nem életképes.
2022. jún. 26. 13:35
 13/92 A kérdező kommentje:
#10 senki nem beszélt külső segítségről. Arról volt szó, hogy MAGÁTÓL életben tud-e maradni az anya méhén kívűl, akárcsak 2 percig is. Egy csecsemő tud? Igen. Akkor megölésnek számít? Igen. Egy magzat életben tud maradni az anya méhén kívül az első 12 hétben? Nem. Akkor nem megölés.
2022. jún. 26. 13:36
 14/92 anonim ***** válasza:
80%
Nekem ez nagyon durva. A hazai 12 hetes szabályzással egyetértek, de 24 hetesen már majdnem egy komplett csecsemő....
2022. jún. 26. 13:38
 15/92 anonim ***** válasza:
38%

Itt egy cikk, miszerint 24 hetes "sejtcsomót" mentettek a mentősök.

[link]

2022. jún. 26. 13:38
 16/92 anonim ***** válasza:
24%
De miért az számít, hogy az anya méh tartja életben?:) Ha nem ölnék meg életképes lenne pàr hónap múlva méhen kívül is, de a méhben is él, mozog, csuklik stb. Ez miért mentség, hogy “magától nem tud életben maradni” ? Tényleg nem értem..
2022. jún. 26. 13:42
 17/92 anonim ***** válasza:
33%

Aki nem akar gyereket, az miért nem védekezik?

Vagy akkor ha nem tud/akar védekezni, akkor miért folytat közösülést s miért nem számol a következményekkel?

Nem jobb lenne az, ha az abortusz kérdésköre és problematikája már fel sem merülne?

Vannak, akik betegen is vállalták a terheket és olyan is, aki az erőszakból fogant gyermekét neveli és szeretik egymást.

Szegény gyerek nem tehet arról, ami az anyjával történt. Az anyának viszont még van esélye a rosszat jóvá tenni s nem még rosszabbá.

Persze megint a pasik jártak jól, akik sosem akarnak "zokniban lábat mosni", és végül mindennek a nő issza meg a levét. A gyerek az ő gondja, az abortusz utáni lelkiismeret furdalás élete végéig vagy az, hogy később esetleg már akkor sem lehet gyereke, ha akarná szintén.

2022. jún. 26. 13:42
 18/92 anonim ***** válasza:
36%
#16 a pedofilok is használhatják ezt az érvelést? “Igen, bírónő, igaz, hogy most csak 6 éves, de ha ott hagyod, akkor felnő, tehát felnőtt, én meg nem vagyok pedofil”?
2022. jún. 26. 13:45
 19/92 anonim ***** válasza:
31%

Nyugodtan le lehet pontozni a tényeket ;)

Egy 24 hetes magzat életképes lehet már, de a rothadó nihilista nyugattól, ahol a bűnözőknek több joguk van, mint a normális embernek, mégis mit várunk.

2022. jún. 26. 13:46
 20/92 anonim ***** válasza:
96%
#17 a legjobb az lenne, ha az emberek tájékozottak lennének. Lenne színvonalas felvilagositas az iskolákban és a fogamzásgátló eszközök pontos használata és elérhetősége is meg lenne oldva mindenki számára
2022. jún. 26. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!