Mi a véleményed arról, hogy Hollandiában a 24. hétig el lehet vetetni a magzatot?
Nem sok ez egy kicsit? Nem támogatom az abortusz betiltását, alapvető dolognak tartom, viszont ez, hogy a 24. hétig elvégzik, szerintem nagyon késői. 6 hónapos a kismama, már rendesen pocakja is van.
Hivatalos forrás a holland kormány oldaláról: [link]
Mivel már a fogantatás pillanatában/-tól az egy emberi lény, benne a lélek, ezért szerintem bűn megölni (szépítve kifejezve "elvetetni"), de a hatalom mindig is a bűnt preferálja, hiszen maga is a legnagyobb gonosztevő.
Azért meglepődtem Hollandián, mert őket intelligensebbeknek gondoltam ennél.
Valóban elszomorító! :(
Idióta liberális ország.
Náluk lehetett pedo pártot is alapítani, amit Hága is megerősített, hogy "jogszerű".
Nem kell meglepődni rajtuk.
#2 max emberi lény kezdete, és a lélek dologra semmi bizonyíték.
Ez olyan, mintha kertészkednék, és elvetnék paradicsom magot, de mielőtt kinőne, gondolok egyet, és kiszedem a magot a földből. Akkor én paradicsomot pazaroltam? Nem, mivel nem is volt paradicsom.
6: Nem a bizonyíték a lényeg, hanem maga a cselekedet.
Az a baj, hogy a szx az nem egy kertészkedés, hanem sokkal felelősségteljesebb művelet, de persze aztán a felelősséget, következményeket senki sem akarja.
Köszönöm a válaszokat.
#2 veled nem értek egyet. Megölni nem lehet egy életképtelen sejtcsomót, ezzel gondolom tisztában vagy. Ha életképes lenne, akkor lenne megölhető, viszont akkor az anya méhén kívül is tudna létezni, de mivel nem tud, nem lehet megölni se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!