Most 2021. novemberben mi kell az abortuszhoz? ( oltás, teszt)
Védő oltás szükséges? Mert ha nincs akkor nem végzik el a műtétet? Ha oltás van akkor még pluszban negatív teszt is kell?
Valaki aki mostanában esett át rajta?
Igen, biztos tudatlan vagyok. Úgy, hogy kórházban dolgozom és több száz terhességmegszakítást végeztem életemben:D
Anesztes (aneszteziológus) = altatóorvos. Ha jól látom, azt írtad.
De leírom, hogy nálunk hogy működik.
1. A terhes megjelenik a szakrendelésen, ahol megvizsgálom, megállapítom a terhességet, majd megkérdezem tőle, hogy szeretné-e megtartani vagy sem. Ha nem, akkor adok egy beutalót a CSVSZ-hez, valamint odaadom a laborbeutalókat, amik kellenek a műtéthez.
2. A páciens elmegy a CSVSZ-hez, majd 3 nap múlva ismét elmegy a CSVSZ-hez, kap egy csekket, befizeti a postán.
3. Telefonon kér egy időpontot a műtétre.
4. A műtét napján bejön, hozza magával a laborleleteit. Reggel az ügyeletes orvos felveszi, felvilágosítja a műtétről, a nővér szintén kikérdezi, majd kap egy ágyat.
5. Reggel feltesszük a Dilapant (ha nem szült hüvelyi úton, ha szült, akkor ez nincs).
6. Pár óra múlva bemegy a műtőbe, ott az aneszts kérdez pár dolgot, elaltatják, megcsináljuk a műtét, felébred.
7. 6 óra múlva megkapja a zárójelentést meg pár jótanácsot és megy Isten hírével.
(Vannak helyek, ahol előtte nap kell befeküdni és akkor rakják fel a Dilapant).
Ez a COVID miatt annyiban mósodult, hogy előtte el kell mennie egy PCR tesztre, meg aznap reggel átküldik a szomszéd épületbe egy gyorstesztre.
Ha van védettségije, ezt megspórolja.
A munkaügyre és a kormányablakba nem tudom kell-e menni, de ebben biztos igazad van, ezt a részét a CSVSZ tudja. De tapasztalatom szerint a nők 95%-ánál teljes áron van az abortusz, tehát ez relatíve kevés embert érint.
Csak nem értem, minek kell úgy beállítani ezt az egészet, mintha valami felesleges hercehurca lenne, ami csak és kkizérólag azért van, hogy szegény nem kívánt terheseknek az életét megnehezítsék. Az általad felsoroltak fele olyan, amivel az ember akkor is találkozik, ha más beavatkozásra megy, és akkor is találkozott, amikor még a "hejjdeszuper" abortuszbizottság volt. Mert a nőgyógyásszal, a nővérrel, az altatóorvossal, a portással, a laborossal eddig is találkozni kellett, szóval nem igazán értem, hogy ebben mi olyan marha nagy újdonság.
A kérdés egyébként sem neked szólt, hanem annak, aki szerint milyen marha egyszerű volt, mikor "csak" abortuszbizottsághoz kellett menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!